De Gap Theory-interpretatie van Genesis (2024)

De Gap Theory-interpretatie van Genesis (2)

De Bijbel zegt: "In het begin schiep God de hemel en de aarde" (Genesis 1:1) en in Genesis 1:3 zegt God: "...Laat er licht zijn", die wordt gevolgd door de zeven dagen van "Schepping" en het maken van de wereld waarin Hij Adam en Eva plaatste. Maar tussen die twee verzen staat de mysterieuze en raadselachtige verklaring van Genesis 1:2 die zegt:

"Ende aarde waszonder vorm en nietig; en duisternis lag op de diepte. En de Geest van God zweefde over het oppervlak van de wateren."
(Genesis 1:2 KJV)

Dit vers moet niet minachtend worden opgevat als slechts een 'weggooi'-verklaring van hoe God het scheppingsproces begon, omdat het een serieuze verklaring is van feitelijke omstandigheden door de Heilige Geest om de aandacht van de lezer te vestigen op iets dat abnormaal en niet op zijn plaats is. Die feiten zijn: 1) De "Aarde" bestaat al, 2) Er is geen leven op de planeet, 3) Er is overal grote duisternis, 4) Water bestaat al. WAAROM? Wanneer is dit allemaal ontstaan?

Dat mysterieuze vers is de leiding van de Heilige Geest naar een belangrijke Schriftuurlijke Waarheid. Met name de hemel en aarde van de oorspronkelijke schepping (Genesis 1:1 & Job 38:4) was vernietigd en gecorrumpeerd als gevolg van Lucifers zonde van rebellie in het verre verleden van de aarde (Jesaja 14:12-16 & Ezechiël 28:13-17). Die eerste wereld op aarde was nu volledig verwoest. Wat overbleef was gehuld in een grote fysieke en spirituele duisternis en de macht van de dood. De reden? Zonde in diepe tijd.

De apostel Petrus sprak over dit mysterie in het Nieuwe Testament:

"Want hiervan zijn zij gewillig onwetend, dat door het woord van God de hemelen van ouds waren, en de aarde staande uit het water en in het water: waardoor de wereld die toen was, overspoeld met water, omkwam: maar de hemelen en de aarde, die nu zijn, worden door hetzelfde woord opgeslagen, bewaard voor het vuur tegen de dag van oordeel en ondergang van goddeloze mensen. "
(2 Petr. 3:5-7 NBG)

Mensen nemen aan dat de vermelding van het woord "water" in de bovenstaande passage het een verwijzing maakt naar de zondvloed van Noach en de antediluviaanse wereld van de mens, maar dat is niet zo. De zin "graag onwetend" en gezond verstand zou u anders moeten vertellen. Per slot van rekening weet iedereen die ook maar enigszins bekend is met de Bijbel over de zondvloed van Noach. Nee, het vers spreekt over iets anders, en de enige andere plaats in de Bijbel waar de aarde bedekt was met water is Genesis 1:2. De gevolgen zijn duidelijk: de Bijbel zelf onthult dat de "hemel en de aarde, die nu zijn" (gemaakt tijdens de zeven dagen) was niet de eerste creatie van alle dingen. Het Woord van God vertelt de oplettende lezer dat er een vorige wereld op het oppervlak van deze oude aarde was vóór de huidige wereld van de mens.

De Here God schiep de hemel en de aarde en Hij schreef de Bijbel door Zijn Heilige Geest. Dat zijn twee (2) getuigen van Gods waarheid (Mattheüs 18:16) . Een getuige is de geologie van de aarde, die bewijzen van de dood onthult in het fossielenbestand dat miljoenen en miljoenen jaren teruggaat. De andere getuige is het geschreven woord van God dat, wanneer het goed verdeeld is, de mens kan vertellen waarom er dood is in het fossielenverslag. De Genesis Gap Doctrine, gewoonlijk de "Gap Theory" of "Ruin-Reconstruction" interpretatie van Genesis genoemd, is geen moderne interpretatie van de Bijbel. Het is een theologische leer die werd omarmd door de vroege kerk en zelfs door het fundamentele protestantse geloof in de jaren voordat Darwins evolutietheorie werd gepubliceerd, in een tijd dat de geologische wetenschappen nog in de kinderschoenen stonden. De Genesis Gap Doctrine is altijd in de Heilige Bijbel geweest. Het was daar toen Mozes het boek Genesis schreef, het is geen recent idee.

De Genesis Gap-doctrine is niet in tegenspraak met de hedendaagse geologische waarnemingen die wijzen op een aarde die minstens 4,5 miljard jaar oud is met bekend bewijs van de dood in het fossielenarchief van de aarde dat minstens drie miljard jaar teruggaat, noch is het in tegenspraak met de Heilige Bijbel. Integendeel, de doctrine verduidelijkt waarom deze ogenschijnlijke tegenstrijdigheden tussen de Bijbel en de wetenschap bestaan. Waarom de oude "wereld die toen was" eindigde, en waarom God een nieuwe wereld en moderne mens maakte (Adam), vereist een studie naar de oude oorsprong van Lucifer en de engelen. Deze Bijbelse kennis opent een duidelijker venster om te begrijpen waarom we de wereld zien zoals die vandaag is. Het biedt ook een perfecter begrip en waarschuwing voor wat er in de nabije toekomst nog over de wereld moet komen, en waarom. De onderwerpen Bijbel en Geologie sluiten elkaar niet uit. De aarde heeft een oude natuurlijke geschiedenis die kan worden ontcijferd uit de geologische gegevens, maar ze heeft ook een even belangrijke oude spirituele geschiedenis die alleen kan worden ontcijferd uit een recht verdeelde Heilige Bijbel. Kennis van beide, en verlichting door de Heilige Geest, brengt begrip van de juiste context van de aardse geologie in het boek Genesis.

DE BIJBEL TIJD-GAPS:

De Gap Theory-interpretatie van Genesis (3)De Heilige Geest openbaart dat er een tijdsverschil zit tussen de eerste twee verzen van het Oude Testament. Dit is niet het enige tijdsverschil in het Oude Testament; er zijn twee (2) anderen. Er is een "gat" in het Oude Testament tussen de eerste en tweede komst van de Heer Jezus Christus. Het wordt gewoonlijk het 'Kerktijdperk' of het 'tijdperk van genade' genoemd. De andere is de duizendjarige heerschappij van de Koning der Koningen, de Heer Jezus Christus, die hier op aarde zal zijn na Zijn wederkomst en vóór de laatste grote Dag des Oordeels, gevolgd door de schepping van de Nieuwe Hemel en Aarde in de eeuwigheid. Wijlen Clarence Larkin verwees naar deze oudtestamentische "gaten" als valleien tussen de toppen van de profetie. Onderstaande illustratie is een schematische weergave van deze redenering:

De Gap Theory-interpretatie van Genesis (4)

Alle drie deze Schriftuurlijke oudtestamentische "gaten" of dalen hebben één ding gemeen: dit zijn dingen die geestelijk worden onderscheiden door de Heilige Geest, duidelijk uiteengezet in het Nieuwe Testament, dat licht werpt op wat er in het Oude Testament staat. De Heilige Geest openbaart deze dingen door de kennis van de Heer Jezus Christus - de bron van alle ware wijsheid. (Zie Openbaring 19:10 & Kolossenzen 2:2-3). De Geest der Profetie kijkt zeker vooruit in de toekomst, maar hij kan ook terugkijken in het verleden en u zult dit kunnen zien in de KJV Heilige Bijbel. Houd er rekening mee dat wat in het verleden is gebeurd, direct de koers bepaalt voor wat er in de toekomst zal gebeuren. Daarom is het essentieel om te begrijpen waarom er een kloof is tussen de eerste twee verzen van de Bijbel.

Petrus' verklaring in het Nieuwe Testament (2 Petrus 3:5-7) vertelt ons iets dat niet rechtstreeks wordt geopenbaard in het Oude Testament in Genesis 1:2. Maar voordat we de zaak verder toelichten, moet u zien waarom Petrus NIET spreekt over de zondvloed van Noach:

"Hiervan zijn zij gewillig onwetend, dat door het woord van God dede hemel was van oudsher, en de aardeopvallenvan het water eninhet water: Waardoor de wereld die toen was, overspoeld met water, verging: Maarde hemel en de aarde, die nu zijn, door hetzelfde woord worden bewaard, bewaard voor het vuur tegen de dag van oordeel en ondergang van goddeloze mensen.
(2 Petr. 3:5-7 NBG)

Vergelijk de zinnen: "de hemel en de aarde, die nu zijn" naar de uitdrukking de "de hemel was van oudsher" in dat vers. Stel uzelf deze vraag: toen de zondvloed plaatsvond, veranderde er dan iets in de hogere hemelen? Dat wil zeggen, zou een overstroming op het aardoppervlak enig effect hebben op de zon, maan of sterren hoog daarboven? Het voor de hand liggende antwoord is NEE.

"En God zei tot Noach: Het einde van alle vlees is voor mijn aangezicht gekomen; want de aarde is door hen vervuld van geweld; en zie, Ik zal ze vernietigen met de aarde."
(Genesis 6:13 KJV)

De hemelen van Noachs dagen waren dezelfde hemelen als in Adams dagen; dezelfde zon, dezelfde maan, dezelfde sterren. De zondvloed van Noach had geen effect op de hogere hemelen. Alle effecten van de zondvloed waren beperkt tot het aardoppervlak en de atmosfeer. Als de effecten van de zondvloed beperkt waren tot het aardoppervlak en de atmosfeer, dan had de zondvloed niets in de hogere hemelen beïnvloed of veranderd, dus logica en gezond verstand vereisen dat dit vers moet spreken over een andere gebeurtenis dan de zondvloed. En Genesis 1:2 is ons enige andere Bijbelse alternatief.

Merk ook op dat in die passage wordt gezegd dat de aarde "opvallen" van het water en "in" het water. In onze Engelse taal suggereren deze beschrijvende termen dat deze specifieke wateren niet beperkt waren tot het oppervlak van de planeet. De passage beschrijft een zondvloed die door het zonnestelsel raasde, en daarbuiten met de aarde gevangen in de vernietigende overstroming.Probeer dit mentale beeld te tekenen: denk aan een donker en verwoest universum met water dat er doorheen is gestrooid als één grote rommelige galactische lekkage. Dat is waar Genesis 1:2 over spreekt als er staat dat duisternis op het gezicht van de "diep" (Genesis 1:2). En stel je voor dat de planeet Aarde overspoeld wordt in deze brullende en rollende, vormeloze puinhoop terwijl ze nog steeds rond de dode ster cirkelt die eens de vroege zon van de aarde was. Waar zouden zulke wateren vandaan zijn gekomen? Nou, het is een gevestigde wetenschappelijke observatie datouder wordende sterren creëren en geven veel water af.(Zie ook:Astronomen vinden grootste, meest afgelegen waterreservoir)

Zeker, er moeten heel veel sterren aan de hemel zijn geweest die "van oud" (net zoals er vandaag zijn) en, als iets ervoor had gezorgd dat de hele kosmos donker was geworden en al die sterren stierven (inclusief onze zon), dan zou er overal in de ruimte buitensporig veel water zijn. Als dat inderdaad het geval was, dan zouden al die uitgedoofde sterren opnieuw moeten worden ontstoken om in onze huidige hemel te worden gezien. Hoewel veel voorstanders van de "Gap Theory" geloven dat de zon, maan en sterren niet werden beïnvloed en alleen werden verduisterd door een diep wolkendek tot de vierde van de zeven dagen, houdt die interpretatie geen stand bij nauwkeuriger onderzoek van de Schrift.

In Genesis 1:2 zijn de hemel en de aarde in duisternis en zijn er grote wateren in de diepte. Als we de diepte interpreteren om alles in het fysieke universum te omvatten, inclusief alles onder Gods hemelse rijk ver daarboven (Zie Johannes 8:23), dan wordt de situatie duidelijk. Voordat een reconstructie van de hemel en de aarde kon beginnen, moest God iets doen met al dat water dat door de ruimte verspreid was. Daarom zegt de Bijbel:

"En God maakte het uitspansel en scheidde de wateren die onder het uitspansel waren van de wateren die boven het uitspansel waren: en zo was het."
(Genesis 1:7 KJV)

De Gap Theory-interpretatie van Genesis (5)

De Bijbel zegt dat God een "Zee" (wateren boven het firmament - Zie Psalm 148:4) tussen de voetenbank van Zijn hemelse troon en de minder dan pure fysieke kosmos daar beneden die Satans opstand ruïneerde. Deze verdeling was niet goed, maar wel noodzakelijk. Merk op dat, hoewel God zegt: "het was goed" over dagen 1, 3, 4, 5, 6, dat zegt hij niet over het werk van dag 2 (kijk zelf maar).

Daarvoor maakte God nog een indeling aan het begin van de zeven dagen die goed was:

"En de aarde was woest en ledig; en duisternis was op de diepte. En de Geest van God bewoog op de oppervlakte van de wateren. En God zei: Laat er licht zijn: en er was licht. En God zag het licht, dat het goed was: en God scheidde het licht van de duisternis. En God riep het licht Day, en de duisternis riep hij Necht. En de avond en de ochtend waren de eerste dag."
(Genesis 1:2-5 NBG)

Dit licht was GEEN FYSIEK LICHT zoals zonneschijn, omdat God de zon, maan en sterren van deze huidige wereld pas op de vierde dag maakte. Dit licht was het licht van God. U moet er rekening mee houden dat de vertalers van de King James Bijbel iets heel belangrijks hebben gedaan in deze passage. Ze schreven de woorden "Dag" En "Nacht" in Genesis 1:5 om het belang van deze woorddefinities te benadrukken. De juiste interpretatie van deze termen is te vinden in deze nieuwtestamentische passage:

"Jullie zijn allemaal kinderen vanlicht, en de kinderen van de dag: wij zijn niet van de nacht, noch van duisternis."
(1 Tessalonicenzen 5:5 KJV)

De Bijbel zelf geeft de juiste interpretatie van de betekenis. Er waren twee (2) soorten duisternis aanwezig in Genesis 1:2: Ja, er was letterlijke duisternis (een afwezigheid van licht), maar er was ook geestelijke duisternis (de aanwezigheid van het kwaad in de ruïnes van de schepping). De Schrift vertelt ons dat zowel goed als kwaad aanwezig waren toen God Adams wereld schiep.

"En de HERE God deed uit de aardbodem allerlei bomen groeien, begeerlijk om te zien en goed om van te eten; ook de boom des levens in het midden van de tuin, en de boom van kennis van goed en kwaad."
(Genesis 2:9 KJV)

Waarom dit het geval was, wordt elders op deze website uitgebreider besproken.

Geschiedenis van de "Gap Theory" Interpretatie:

De Gap Theory-interpretatie van Genesis (6)Deze Ruïne-Reconstructie-interpretatie van Genesis was de brood-en-boter-scheppingsleer van de Protestantse Fundamentalistische Kerk in het begin van de 20e eeuw. De interpretatie is voornamelijk toegeschreven aan de Schotse theoloog Thomas Chalmers, die het in het begin van de 19e eeuw begon te prediken. In tegenstelling tot hedendaagse aantijgingen van Young Earth Creationisten, heeft Chalmers de Genesis Gap-interpretatie NIET uitgevonden als een compromis van het Woord van God om tegemoet te komen aan deEvolutietheorie. Het feit dat Chalmers ruim twaalf jaar lang de Genesis Gap uit de Heilige Bijbel predikte VOORDAT Darwin zelfs maar zijn 'Over de herkomst van soorten' onthult de misvatting van dergelijke ongegronde beschuldigingen.

Houd in gedachten dat vanaf de dagen van de apostelen tot aan de donkere Middeleeuwen, en tot slechts een paar eeuwen geleden, een leeftijd van 6000 jaar voor de hemel en de aarde een geaccepteerd dogma was in de instellingen van zowel de kerk als de academische wereld. Tot dan toe was de werkelijke leeftijd van de aarde geen brandende kwestie. Nadat de Bijbel echter voor de massa was gepubliceerd en naarmate het wetenschappelijke bewijs voor een oude aarde groeide, groeide ook de kloof tussen de gevestigde kerk en de gevestigde wetenschap. Wat we hebben in het geval van Thomas Chalmers en de tijd na de Reformatie is een voorbeeld van openbaring en verlichting uit de Heilige Schrift. Dat wil zeggen, toen de juiste tijd aanbrak, bewees het Woord van God opnieuw dat het actueel en relevant was voor het niveau van wetenschappelijk en spiritueel begrip van de dag, en de Heilige Geest begon de ogen te openen voor een waarheid die al in de Schriften stond. De Bijbel kan ware en getrouwe antwoorden geven op alle wetenschappelijke 'ontdekkingen' die de fundamenten van het christelijk geloof lijken aan te vechten. Het probleem van vandaag is dat mensen het geloof in de onfeilbaarheid van de Heilige Schrift grotendeels hebben opgegeven.

De Gap Theory-interpretatie van Genesis (7)

Het Woord van God recht verdelen:

God de Zoon, de Heer Jezus Christus, is de Goddelijke Auteur van zowel de Schriften als het geologische verslag van de aarde. Beide zijn van Zijn hand. Beide getuigen van historische en spirituele waarheid. Hij vestigde de principes van de wetenschap (kennis) waarmee we de antwoorden kunnen zoeken op dingen die bewaard zijn gebleven in de geologie van de aarde. Zijn Geschriften verschaffen ons een definitieve en onfeilbare bron van Autoriteit en een getrouwe gids om de geldigheid te verifiëren van de dingen die de mens in de Aarde verborgen waarneemt. Daarom kan er onmogelijk een echte tegenstrijdigheid in feiten zijn tussen de geologie en Genesis. Dergelijke tegenstrijdigheden komen alleen voor binnen de gebrekkige paradigma's van ons begrip, of ze nu wetenschappelijk of bijbels zijn. Herinner deEvolutietheorieis een op geloof gebaseerde overtuiging; een geloofssysteem gebaseerd op observaties zonder het voordeel van bijbelse verduidelijking.

Laten we eerlijk zijn, het Bijbels Creationisme zal nooit een eerlijke en gelijke status en acceptatie vinden met het door de niet-gelovige wereld geaccepteerde oorsprongsparadigma. De wereld heeft haar "geloof" gesteld in de evolutietheorie en vleselijke redeneringen. De waarheid van de Bijbel moet door geloof worden aanvaard als het Woord van God, en je moet Hem meer vertrouwen dan wat je voorganger of leraar wetenschap denkt dat waarheid is.

De bovennatuurlijke tussenkomst of handelingen van een onzichtbare Goddelijke Soeverein kunnen niet worden bewezen of weerlegd door de wetenschappelijke methode. Helaas heeft een groot deel van het fundamentele christendom zijn vertrouwen gesteld in een interpretatie van Genesis die niet alleen de historische feiten binnen de aarde zelf ontkent, maar in sommige gevallen zelfs de bewoordingen van de Heilige Bijbel. VERTROUW OP UW BIJBEL.

"Want Mijn gedachten [zijn] niet uw gedachten, noch [zijn] uw wegen Mijn wegen, spreekt de HERE. Want [zoals] de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn Mijn wegen hoger dan uw wegen, en Mijn gedachten dan uw gedachten."
(Jesaja 55:8-9 NBG)

Op de pagina die onmiddellijk volgt, bespreken we de eerste schepping van de hemel en de aarde (Genesis 1:1) waar het wordt versterkt en in meer detail beschreven in het boek Job. En we zullen de discussie beginnen over de eerste aangewezen bewoners van de aarde - de engelen, ook bekend in het Oude Testament als de "zonen van God" die bij de Here God waren sinds vóór de schepping.

Volgende bladzijde:
De oude aarde en de engelen

VORIGE BLADZIJDE

THUIS

KONING JAMES BIJBEL

Disclaimer: Externe links van deze website zijn bedoeld voor educatieve of promotionele doeleinden en vormen geen goedkeuring
door de The Bible, Genesis & Geology Ministry.

Alle originele tekst © 1997 - 2021
Gaines R. Johnson, DD, D.Th.

Materiaal van deze site mag vrij op papier worden gekopieerd voor persoonlijk gebruik of voor kerkbijbelstudies.
Ze mogen niet elders op internet worden gereproduceerd, voor persoonlijk of commercieel gebruik, zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van dit ministerie.

Ben je gered? Weet je het zeker? Klik op de afbeelding hieronder voor de evangeliewaarheid over de Heer Jezus Christus in uw moedertaal!

De Gap Theory-interpretatie van Genesis (9)

De Gap Theory-interpretatie van Genesis (2024)

FAQs

What does the gap theory refer to? ›

Knowledge gap theory is a mass communication theory that states that wealthier and more educated people acquire information from mass media faster than lower socioeconomic classes. Wealthy people have greater access to media information and benefit more from it.

What is the main message of the Book of Genesis? ›

Genesis teaches that everyone on earth is created in the image of God (Gen. 1:26–27; 9:6). This means that we are created like God in certain ways—for example, in our ability to love, speak, create, and reason, as well as in our ability to form relationships with our fellow humans.

How would you summarize Genesis 1&2? ›

The account in Genesis, chapters one and two, is the account of the creation of the physical earth. The account of the placing of all life upon the earth, up and until the fall of Adam, is an account, in a sense, of the spiritual creation of all of these, but it was also a physical creation.

What is the significance of 50 years in the Bible? ›

The Jubilee year – occurring after every seventh Sabbath year, thus, every 50 years – is an economic, cultural, environmental and communal reset, when the land and people rest, and all those who are in slavery are set free to return to their communities.

Who will stand in the gap Bible verse? ›

Ezekiel 22:30, “And I sought for a man among them, that should make up the hedge, and stand in the gap before me for the land, that I should not destroy it: but I found none.” This standing “in the gap before me” had happened before with surprising results.

What is the theory of Genesis? ›

According to Genesis, God first created the plants, then the animals and finally man, whereas the theory of evolution teaches that all organism developed step- by-step in a natural way from more primitive forms of life.

What is the story of Genesis simplified? ›

The creation story from the biblical Book of Genesis describes how God created heaven and earth, plants, animals, and people; and later how the first people were cast out of the Garden of Eden as punishment for eating from the 'tree of knowledge of good and evil.

What is the short message about Genesis 1? ›

Genesis 1 teaches that creation occurred at God's command whereas in the pagan creation stories creation resulted from a power struggle among the gods. Finally Genesis 1 teaches that man is the pinnacle of creation, created in God's image to serve as God's regents on earth.

What is the meaning of Genesis 1 3? ›

By a word. Augustine of Hippo, in his City of God, sees the verse as indicating "not only that God had made the world, but also that He had made it by the word." The words "let there be light" are the first divine words in the Bible.

What is the spirit of God in Genesis 1 2? ›

The "Spirit of God" hovering over the waters in some translations of Genesis 1:2 comes from the Hebrew phrase ruach elohim, which has alternately been interpreted as a "great wind".

Why are there 2 creation stories in Genesis? ›

The overlapping stories of Genesis 1 and 2 are contradictory but also complementary, with the first (the Priestly story) concerned with the creation of the entire cosmos while the second (the Yahwist story) focuses on man as moral agent and cultivator of his environment.

What are the main points of Genesis Chapter 2? ›

The Creation is completed—God rests on the seventh day—The prior spirit creation is explained—Adam and Eve are placed in the Garden of Eden—They are forbidden to eat of the tree of knowledge of good and evil—Adam names every living creature—Adam and Eve are married by the Lord.

What is the main gap theorem? ›

In computational complexity theory, the Gap Theorem, also known as the Borodin–Trakhtenbrot Gap Theorem, is a major theorem about the complexity of computable functions. It essentially states that there are arbitrarily large computable gaps in the hierarchy of complexity classes.

What is the theology of the gaps? ›

Theology of the Gap examines how the Cappadocians initially turned to the limitations of language to defeat their Neo-Arian opponents, and discovered in the process the very resources for their own production of theology and the promotion of a certain style of Christian becoming.

What is the three gap theory? ›

In mathematics, the three-gap theorem, three-distance theorem, or Steinhaus conjecture states that if one places n points on a circle, at angles of θ, 2θ, 3θ, ... from the starting point, then there will be at most three distinct distances between pairs of points in adjacent positions around the circle.

What is gap vs gain theory? ›

The key distinction between the two perspectives is in the orientation of the comparison. Gap thinking entails looking ahead and judging your progress against some idealized version of yourself in the future. To consider in terms of gains is to make calculations based on one's previous self.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated:

Views: 5405

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.