Hoe motorcodes te wissen zonder een scanner (2024)

Onze redacteuren kiezen de producten en diensten waarover we schrijven. Wanneer u via onze links koopt, ontvangen we mogelijk een commissie.Kom meer te weten.

Dit artikel leert u hoe u motorcodes kunt wissen zonder scanner en helpt u bij het oplossen van problemen die daarmee gepaard gaan.

Maar waar moet je op lettenMotorcodes?

Jaren geleden stopten auto's gewoon en had je geen idee wat er mis mee was. Die dagen zijn nu voorbij. Vandaag waarschuwt uw auto u - hij geeft u een seintje als hij een probleem heeft. En het zou het beste zijn als u luisterde wanneer uw auto u deze heads-up aanbiedt. Op die manier kun je problemen oplossen voordat ze groot genoeg worden om je dag te verstoren.

Daarom is het essentieel om op deze codes te letten. Ze waarschuwen ons voor motorproblemen voordat ze groot genoeg worden om de auto niet meer goed te laten lopen.

Inhoud

  • 1 Hoe motorcodes te wissen zonder scanner
  • 2 Welk probleem ondervindt u na het wissen van motorcodes?
  • 3 Wat moet u doen als de motorcodes weer worden ingeschakeld?
  • 4 mensen vragen ook
    • 4.1 Waarom brandt mijn Check Engine-lampje maar geen codes?
    • 4.2 Zullen motorcodes zichzelf wissen?
    • 4.3 Zal het loskoppelen van de batterij codes wissen?
    • 4.4 Hoe krijg ik storingscodes zonder scanner?
  • 5. Conclusie

Hoe motorcodes te wissen zonder een scanner

Hoe motorcodes te wissen zonder een scanner (1)

Het is relatief eenvoudig om motorcodes te wissen zonder scanner. Je doet het in slechts dertig minuten. Belangrijk is dat je niets anders nodig hebt dan een stakker om het voor elkaar te krijgen.

Dus als u deze codes wilt wissen, stroopt u uw mouwen op en laten we aan het werk gaan.

  1. De eerste stap is omje auto parkerenop een vlakke ondergrond en doe de motorkap open. Voordat u de motorkap opent, moet u ervoor zorgen dat u de parkeerrem hebt aangetrokken.
  2. Het volgende is om de minkabel (-) van de accu te verwijderen. Als de lijn te strak is vastgemaakt, moet u mogelijk een sleutel gebruiken om deze open te wrikken.
  3. Als je klaar bent, doe je hetzelfde voor de (+) kabel. Nadat u beide kabels hebt verwijderd, zorgt u ervoor dat ze ver uit elkaar blijven. Nogmaals, het zou helpen als je ervoor zorgt dat de (+) en (-) nooit met elkaar in contact komen.
  4. Nadat u klaar bent met de kabels, schakelt u de contactschakelaar ongeveer 3-5 keer uit en weer in.
  5. De volgende stap is om al het vermogen in de ECU-condensator af te tappen. Druk hiervoor op de claxon op het stuur. Laat het minstens vijfenveertig seconden blazen voordat je het loslaat. Door dit te doen, verwijdert u alle elektrische stroom die nog in de ECU zit. U vraagt ​​zich misschien af ​​waarom de claxon kan werken, ondanks dat de accu is losgekoppeld. De claxon werkt omdat deze is aangesloten op het hete circuit. Daarom kan het op elk moment worden ingeschakeld.
  6. Sluit hierna de accu weer aan. Hoewel je dit meteen kunt doen, raad ik je aan om maximaal een kwartier te wachten.
  7. Zorg er bij het opnieuw aansluiten van de accu voor dat u eerst de pluspool en vervolgens de minpool weer aansluit. Denk er bij dit alles aan om de kabels elkaar niet te laten raken. Als je klaar bent, zorg je ervoor dat de kabels stevig op de batterij zijn geklemd. Gebruik een sleutel om hun houvast vast te zetten om extra zeker te zijn.
  8. Zet vervolgens het contact aan en controleer op waarschuwingslampjes op de console. Als je alle stappen naar de letter had gevolgd, waren de motorcodes verdwenen.

Welk probleem ervaart u na het wissen van motorcodes?

Het is relatief eenvoudig om de motorcodes van uw auto te wissen. U kunt echter enkele problemen ondervinden nadat u ze hebt verwijderd. De meeste van deze problemen worden veroorzaakt door het onttrekken van alle stroom aan de ECU.

Nadat de stroom is hersteld, kunnen de elektronische gadgets van uw auto worden gereset. Het betekent dat dingen zoals je klok, radio en andere opnieuw moeten worden opgestart.

Meestal zal dit niet te veel zijn. Uw auto moet worden gereset. Een of twee keer rijden zou voldoende moeten zijn om de traditionele instellingen te herstellen. Wees echter niet verbaasd als uw auto de eerste paar ritten niet goed werkt.

U kunt ook problemen ondervinden met deoverdragen. Omdat uw auto zijn elektrische systemen opnieuw opstart, zal de transmissie een tijdje wazig zijn. Je moet een tijdje rijden voordat het volledig opnieuw is opgestart.

Sommige auto's zullen u dit probleem echter niet geven. Deze auto's maken gebruik van een geheugenapparaat dat al je elektrische instellingen apart opslaat. Het betekent dat je altijd een back-up hebt.

Wat moet u doen als de motorcodes weer worden ingeschakeld?

Als er na het volgen van alle stappen nog steeds codes zijn, hebt u de ECU hoogstwaarschijnlijk niet volledig leeggemaakt. De oplossing hiervoor is om het hele proces te herhalen en niet te vergeten de ECU volledig leeg te laten lopen. Dat betekent dat je de claxon ingedrukt moet houden totdat deECUis allemaal uitgelekt.

Houd er ook rekening mee dat alleen het loskoppelen van de accu's van uw auto de motorcodes niet wist. Het werkt misschien op oudere modellen, maar het zou zeker niet werken op nieuwere auto's. Elke auto die vanaf 1996 is gemaakt, moet de volle negen meter afleggen.

Als de codes verschijnen een dag nadat u ze heeft gewist, is dat een teken dat uw auto ernstige problemen heeft. U moet uw voertuig laten nakijken door een professional als dit u overkomt. Het is een teken van problemen die u niet zelf kunt oplossen.

Mensen vragen ook

Waarom brandt mijn Check Engine-lampje maar geen codes?

Als dit jou is overkomen, is er maar één antwoord. U gebruikt de verkeerde scantool. Dat is het. Niet meer niet minder. Wanneer er eenmotor licht, is er altijd een code opgeslagen. Het probleem is om de juiste scantool te krijgen om de code te krijgen. Als u met dit probleem wordt geconfronteerd, wijzigt u uwscan-tool.

Zullen motorcodes zichzelf wissen?

Auto's genezen zichzelf niet. Als er een motorcode is, wordt deze niet vanzelf gewist. Als u het probleem echter per ongeluk oplost (zoals het terugplaatsen van de tankdop na het tanken), kan het verdwijnen. Afgezien daarvan repareert de motor zichzelf niet. Dus nee, motorcodes wissen zichzelf niet.

Zal het loskoppelen van de batterij codes wissen?

Als uw auto vóór 1996 is geproduceerd, hoeft u alleen de verbinding te verbrekende batterijnaarwis de codes. De beste manier om codes te wissen is echter het gebruik van een scanner. Als u geen scanner heeft en uw auto rond 1996 is gemaakt, moet u de bovenstaande stappen volgen.

Hoe krijg ik foutcodes zonder scanner?

Het enige dat u hoeft te doen, is de contactschakelaar een paar keer omdraaien zonder de motor te starten. Zorg ervoor dat u klaar bent met de sleutel in de aan-stand.

Daarna zoekt uw auto naar eventuele opgeslagen foutcodes. Wanneer dit is gebeurd, gaat het servicemotorlampje branden. Wanneer dit gebeurt, begin dan met opgetogen aandacht te besteden.

Het lampje begint te knipperen. Elke lichtpuls vertegenwoordigt een nummer en een pauze betekent een pauze naar het volgende nummer. Snel knipperen vertegenwoordigt 0. "20" wordt bijvoorbeeld weergegeven door puls, puls, pauze, snel knipperen. Wanneer u de code ontvangt, raadpleegt u uw reparatiehandleiding voor wat ze kunnen betekenen.

Conclusie

Er is een gemakkelijke en korte manier om motorcodes te wissen zonder scanner. Het enige dat u hoeft te doen, is de batterij loskoppelen en de ECU van stroom ontdoen. Als u dat doet, worden alle motorcodes onmiddellijk gewist.

Als de codes echter na een dag of twee weer verschijnen, moet u uw motor laten nakijken. Er kan inderdaad een probleem mee zijn.

Lees verder:OBD2 Freeze Frame-gegevens: hoe deze te interpreteren en te gebruiken?

Hoe motorcodes te wissen zonder een scanner (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated:

Views: 6177

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.