30 beste liedjes over natuur, aarde en milieu (2024)

Helaas, als het gaat om liedjes over de natuur, gaan er veel liedjes overde natuur verkeert in een crisisdan er liedjes zijn over de schoonheid van de natuur.

Voor natuurliefhebbers is het moeilijk om van de omgeving te genieten zonder naar de aanwezige verwoestingen te kijken. Om die reden is het gemakkelijk te begrijpen waarom er zoveel liedjes zijn over de zorg voor de natuur.

Sommige van deze milieuactivistische liedjes zijn echter een beetje deprimerend en aan de prekerige kant.

Het is belangrijk dat we accepteren dat sommige effecten van de mensheid op de natuur schadelijk zijn geweest, maar om de zaken luchtig te houden, hebben we geprobeerd een fatsoenlijke mix te bieden van liedjes over het redden van de planeet en muziek over de natuur.

Inhoudsopgave

30 liedjes over de natuur

1. Harry McClintock – “Big Rock Candy Mountain

We beginnen je door de natuur geïnspireerde liedreis met een klassieker uit de late jaren twintig, die te zien was op de “O Brother Where Art Thou?” soundtrack en heeft een lange geschiedenis.

McClintock beweert het vóór de eeuwwisseling te hebben geschreven en het vindt zijn basis in veel traditionele liederen uit die tijd.

Het vertelt over een mythisch paradijs door de ogen van een zwerver en zit boordevol vergelijkingen tussen de natuur en de betonnen jungle.

Zie ook:Beste liedjes uit de jaren twintig

2. Three Dog Night – “Op het platteland”

De drukte van de moderne wereld en de beproevingen van het leven kunnen je doen vastlopen. Er gaat niets boven een landelijke ontsnapping om je de afstand te geven om even te vergeten en gewoon op adem te komen! Dit nummer brengt dat gevoel over, en ik ben er zeker van dat velen van ons zich daarin kunnen vinden!

“Elke keer als ik het allemaal achter me moet laten
Of voel de behoefte om weg te komen
Ik zoek een rustige plek, ver van de mensheid
In het land”

Bovenaan de lijst als je een liedje over prachtige uitzichten wilt!

3. John Denver – “Take Me Home Landwegen”

We konden niet ver op deze shortlist komen voordat we dit geliefde meezingnummer over landschappen tegenkwamen. Ik ben er zeker van dat dit voor West-Virginiërs een stuk harder aankomt, maar de genegenheid die duidelijk uit de teksten blijkt, geeft ons allemaal het gevoel dat het ook ons ​​thuis is.

Denver weet hoe hij een beeld moet schetsen en heeft vaak op de natuur gebaseerde lyrische neigingen, dus je kunt hier later meer van hem verwachten.

4. Walk The Moon – “Verloren in het wild”

Een lied over de natuur dat haar wildheid slim gebruikt als analogie voor het betreden van volwassenheid en liefde. Naar het onontdekte, onontdekte en onbekende. Het staat zo vol met beelden van natuurlijke landschappen dat het zonsopgangen, de nacht, de regen en rivieren vermeldt bovenop dit juweeltje van een koorlijn;

‘En wij zijn maar dieren
Het was niet mijn bedoeling om een ​​bosbrand te veroorzaken
Veeg de as van je schouders
Laten we verdwalen in het wild”

5. Joan Baez – “Verheug je in de zon”

Baez heeft altijd aan de politieke kant gestaan, maar in 71 herenigde ze zich met Peter Schickele en maakte dit aangrijpende stuk voor de sciencefictionfilm 'Silent Running'.

Lees meer: ​​35 beste pensioenliedjes aller tijden

De teksten laten een soort waarschuwing achter voor de mensheid, maar vertellen hen dat het land aan het sterven is en dat zij allemaal ook zullen sterven, maar het eindigt met een hoopvol afscheid van wijsheid;

‘Zeg ze dat het nog niet te laat is
Cultiveer, één voor één
Vertel ze dat ze moeten oogsten en zich moeten verheugen
In de zon"

6. Woody Guthrie – “Dit land is jouw land”

Waarschijnlijk een van de beroemdste Amerikaanse folkliedjes aller tijden.

Het verwijst naar geografische punten, vergelijkbaar met de ‘landwegen’ van Denver. De teksten zijn door de jaren heen onderhevig geweest aan politieke aanpassingen, maar er bestaat geen twijfel over de schoonheid en het sentiment in dit lied over de natuur.

De beelden zullen tot je verbeelding spreken, of het nu gaat om de“tarwevelden zwaaien en de stofwolken rollen”of de"Gigantische sequoia's".

7. Andy Williams – “Vrij geboren”

Een hartverscheurende ballad over de vrijheid die de dieren op deze aarde moeten hebben. Het werd gebruikt voor de Britse film uit 1966 over Joy en George Adamson die een leeuwenwelp grootbrachten en haar in het wild vrijlieten, en is door dierenrechtenactivisten geadopteerd als een soort soundtrack.

Uiteindelijk zijn wij ook dieren en dat moeten we ook doen“Leef vrij waar schoonheid omringt”ons.

8. Michael Jackson – “Earth-lied”

Michael Jackson laat de problemen diep vloeien in dit memorabele, tekstueel emotionele nummer over milieukwesties.

De besproken onderwerpen zijn behoorlijk zwaar, variërend van dierenbehandeling en vervuiling tot volledige oorlog en totale verwoesting van de planeet.

Hij bevraagt ​​de luisteraar voortdurend, waardoor je het onderwerp wel internaliseert.

9. Pete Seeger – “Waar zijn alle bloemen gebleven?”

Nog een politiek getint lied dat gaat van het bespreken van de afwezigheid van bloemen tot jonge meisjes en jonge mannen. Het gaat uiteindelijk om de eigen vernietiging van de mensheid; de oorlogen waaraan we deelnemen en die uiteindelijk geen echte overwinnaars kennen vanwege het verlies aan levens dat daarmee gepaard gaat. De bloemen zijn naar begraafplaatsen gegaan, de begraafplaatsen van soldaten.

Maar hoewel het lied over de dood van de mensheid gaat, heeft het ook een basis in de vernietiging van de natuur. Oorlog heeft net als al het andere een cyclisch karakter.

10. Alabama – “Geef het door”

“Wij leven in het land van overvloed”

Dit nummer begint met een hoopvolle herinnering, het gaat verder met het bespreken van belangrijke kwesties zoals het gat in de ozonlaag. De zanger klaagt over de prachtige landschappen en landschappen uit zijn jeugd en beschrijft een pittoreske kloof met zuiver water.

‘En Heer, geloof ik, van de hemel tot de zeeën
We brengen Moeder Natuur op haar knieën”

Hij brengt enkele belangrijke punten naar voren...

'Hoe gaan we ademen zonder die bomen?'

11. Childish Gambino – “Voelt als zomer”

Een langzame zomerjam die op het eerste gezicht aanvoelt als een nummer om op te relaxen en van te genieten in de zomermaanden. Maar in werkelijkheid bespreekt het lied de klimaatverandering sarcastisch. Donald Glover vraagt ​​zich af of we ooit zullen veranderen en of we er iets aan zullen doen.

Er zijn veel vanliedjes over het milieudie voortkomt uit jongere kunstenaars als hun generatie en de toekomstige kunstenaars die er werkelijk door zullen worden beïnvloed.

12. Louis Armstrong – “Wat een prachtige wereld”

We zetten het onheil, de somberheid en het cynisme even in de wacht om te genieten van de diepe, verwarmende tonen van Louis Armstrong in deze klassieker, die enkele van de beste dingen opsomt die de natuur kan brengen.

“Ik zie ook bomen met groene, rode rozen...”

Het raakt de levenscycli van jong en oud en zit weer vol beeldspraak, zoals veel van de beste liedjes over de natuur.

13. Beatles – “Zoon van Moeder Natuur”

Met zang vol angst zingt McCartney dit lied over de natuur, geïnspireerd op een lezing die hij kreeg tijdens een reis door India.

‘Vind mij in mijn grasveld, de zoon van Moeder Natuur
Wuivende podia zingen een lui lied onder de zon”

Hij geeft aan dat zijn andere grote inspiratiebron het nummer "Nature Boy" van Nat King Cole was.

Lees meer: ​​45 beste dansliedjes voor kinderen (clean party-tracks)

14. Paul McCartney – “Ondanks herhaalde waarschuwingen”

Heel vaak volgen we een Beatles-inzending uit hetzelfde hout gesneden, maar deze keer hebben we het soloproject van McCartney.

De zanger liet zich voor de tekst hiervoor inspireren door een krantenkop over klimaatverandering. Het zei; “Ondanks herhaalde waarschuwingen luisteren ze niet”.

De kunstenaar pakte de lijn en rolde ermee. Een uitdagend lied maken over het milieu. Hij schrijft over een gekke zeekapitein die ons helemaal de verkeerde kant op wil sturen.

15. Joni Mitchell – “Grote gele taxi”

De Canadese singer-songwriter Joni Mitchell brengt ons haar vredige politieke deuntje met haar onschuldige vocale stijl.

De zangeres bezocht naar verluidt Hawaï en maakte een opmerking over de schoonheid van het eiland toen ze vanuit haar hotelraam het landschap van de bergen zag, maar dit werd echter bedorven door de parkeerplaats van het hotel op de voorgrond van haar visioen.

“Ze plaveiden het paradijs en legden een parkeerplaats aan
Met een roze hotel, een boetiek en een swingende hotspot
Het lijkt niet altijd te gaan
Dat je niet weet wat je hebt totdat het weg is'

Met zulke aangrijpende teksten die tot nadenken aanzetten, is het geen wonder dat het zo’n populair lied over de natuur is, dat door vrijwel iedereen wordt gezongen.

16. Goyte – “Ogen wijd open”

Dit is een cool modern voorbeeld van een popsong over de natuur en de kritische kant van de dingen die het nummer schrijft vanuit een huiveringwekkend toekomstperspectief.

De begeleidende videoclip is zeer eye-openend en speelt zich af in een apocalyps na het menselijk ras. Het nummer bespreekt hoe het met ons is gegaan. Ik negeerde alle waarschuwingssignalen en koos ervoor om hoe dan ook door te gaan.

“We lopen over de plank met onze ogen wijd open”

17. Enya – “Luister naar de rivier”

Eén van die liedjes over prachtige uitzichten die we allemaal op ons lijstje van genieten hebben staan. Het vinkt veel dingen af ​​van de lijst in onze gedachten en vermeldt veel meer dan de rivier waar het om draait.

Enya’s beklijvende zang geeft de teksten een etherische kwaliteit, terwijl de zangeres ons vraagt ​​de vorm van de eeuwigheid in twijfel te trekken en de sterfelijkheid aan de orde stelt, de handen van tikken en aftellen die ze zich voorstelt als een rivier in het maanlicht.

18. John Denver – “Zonneschijn op mijn schouders”

Met zoveel somberheid wenden we ons tot John Denver voor enige opluchting. 'Sunshine on My Schouders' is een lieflijk liedje over genieten van de natuur.

“De zon op mijn schouders maakt mij blij
Zonneschijn in mijn ogen kan me aan het huilen maken
De zon op het water ziet er zo heerlijk uit
Van zonneschijn word ik bijna altijd high”

Teksten zoals die hierboven zorgen zonder twijfel voor de beste liedjes over de natuur.

19. John Denver – “Annie's Lied”

We blijven bij Denver en wenden ons tot een liefdeslied vol verwijzingen naar de natuur en landschappen. Hij vergelijkt de vreugde die hij in Annie vindt met de vreugde die hij in de omgeving vindt.

'Je vult mijn zintuigen
Als een nacht in een bos
Zoals de bergen in de lente
Als een wandeling in de regen
Als een storm in de woestijn
Als een slaperige blauwe oceaan
Je vult mijn zintuigen
Kom, vul mij opnieuw”

Sterke beelden in dit nummer over landschappen.

20. Travis Tritt – “Waar maïs niet groeit”

‘Where Corn Don’t Grow’ is een typisch countrynummer over roots. De schrijver Mark Alan Springer groeide op op een boerderij in Arkansas en verhuisde naar de stad.

Het is een lied over denken dat je meer wilt in het leven, het najagen ervan en het beseffen van de waarde van wat je al had, met een nieuw, volwassen perspectief.

De tekstschrijver gebruikt stoffige velden als analogie voor de dingen die in het leven ontbreken;

“Moeilijke tijden zijn reëel
Waar je ook gaat, er zijn stoffige velden.
Het kan zijn dat u van gedachten verandert
‘Omdat het onkruid hoog staat waar maïs niet groeit.’

21. Nitty Gritty Dirt Band – “Vissen in het donker”

Liefdesliedjesmaken vaak de beste nummers over het buitenleven, het landschap en het landschap krijgen in dit nummer een prachtige recensie van de Nitty Gritty Dirt Band. De hoofdpersoon zit graag in het donker en doet helemaal niets – zolang het maar in haar gezelschap is.

‘Jij en ik gaan vissen in het donker
Liggend op onze rug en telt de sterren
Waar het koele gras groeit
Beneden bij de rivier in het volle maanlicht”

Een van de beste liedjes over de natuur vanwege de positieve kijk en diep beschrijvende teksten.

Lees meer: ​​15 beste Josh Groban-nummers aller tijden (grootste hits)

22. De meiden – “Cowboy Take Me Away”

De Chicks trakteren ons op een zeer geromantiseerde versie van hoe het leven zou kunnen zijn met een bonafide cowboy. Hun fantasie bevat volop verwijzingen naar de natuur, zoals je zou verwachten van het buitenleven.

Deze meiden zullen een beetje hard werken niet uit de weg gaan als ze dichter bij de man komen van wie ze houden.

'Ik zei: ik wil de aarde aanraken
Ik wil het in mijn handen breken
Ik wil iets wilds en onhandelbaars kweken
Ik wil op de harde grond slapen”

23. The Move – “Bloemen in de regen”

Dit is een ietwat apathisch nummer, over wanneer je de richting in het leven bent kwijtgeraakt, soms het enige wat je kunt doen is pauzeren en de wereld om je heen in je opnemen. Regen wordt vaak symbolisch gebruikt om een ​​slechte situatie en het brengen van verandering weer te geven, ook al geniet je misschien niet van de regen, het is essentieel voor het leven op deze planeet.

“Ik zit gewoon naar bloemen te kijken in de regen
Voel de kracht van de regen
De tuin laten groeien”

24. John Prine – “Paradijs”

De titel hiervan suggereert een idyllische plek, een ongerept natuurlijk landschap.

De realiteit is dat wijlen John Prine zong over de kolenmijnindustrie die het landschap van zijn jeugd verteerde

Het is weer een van die Amerikaanse liedjes die geografisch gesitueerd zijn en een mooie knipoog geven naar echte plaatsen die de harten van veel mensen nauw aan het hart liggen.

25. Bee Gees – “Zittend in de weide”

Deze is de uitkomst van onze inzendingen en was eerlijk gezegd waarschijnlijk niet de favoriet van het trio langharige, door disco*koorts aangewakkerde broers.

Deze reclamecampagne voor Coca-Cola was helaas echt uitverkocht. Maar wie houdt er, ondanks het gebrek aan integriteit, niet van om in een weiland een koel, fris drankje te drinken?

26. Brad Paisley – “Groen geworden”

Of je het nu leuk vindt of niet, aan welke kant van het hek van de klimaatverandering je ook zit, de hulpbronnen van de wereld nemen af ​​en er moet een evenwicht worden gehandhaafd. Brad Paisley zingt over hoe “The Whole Dang Place Have Gone Green” in zijn ironische lied over het milieu.

Het bevat een aantal geestige teksten waar je hier en daar om moet grinniken, maar zelfs die van hem“Redneck-wereld is groen geworden”dan gaan we misschien toch de goede kant op!

27. Ben Howard – “Oude Pijnboom”

Als het gaat om het belang van de natuur, kunnen liedjes heel invloedrijk zijn. Je hoeft niet over je zorgen te prediken om mensen aan het denken te zetten over het milieu. Soms eenvrolijk liedover de geneugten en verrukkingen van de natuur kan een katalysator zijn.

Dit reflecterende deuntje van Ben Howard herbeleeft deherinneringenvan zomers kamperen, ontdekken en gewoon genieten van wat de natuur te bieden heeft.

De teksten zitten boordevol uitnodigende situaties, hij brengt hulde aan duidelijk verschillende landschappen en schildert ze telkens in een ontroerend licht.

Positieve liedjes zijn de beste liedjes over de natuur die je op een afspeellijst kunt wensen.

28. Jasmijn Thompson – “Wilg”

Jasmine Thompson zingt over de namen die in een wilg zijn gekerfd en vertelt het verhaal dat zo had kunnen zijn. Ze zingt over de seizoensveranderingen in dit liefdeslied dat zich afspeelt onder een prachtige wilg.

De teksten vertellen over toewijding en het doorstaan ​​van het goede en het slechte, net als de boom die ze uit zaad hebben geplant.

29. Laura Mvula – “Groene tuin”

Oké, dus we klinken waarschijnlijk als een kapotte plaat, maar we benadrukken het nog een laatste keer: de beste liedjes over de natuur voelen goed aan en zijn vol waardering.

Deze is waarschijnlijk minder bekend dan de vele die we in dit artikel hebben benadrukt, maar haar interessante muzikale keuzes en de neo-soul-vibes maken dit nummer tot een geweldige opname.

Zangeres Laura Mvula haalt herinneringen op aan de dagen die ze in haar tuin op blote voeten in het gras doorbracht.

“Mijn tas neerzetten, mijn schoenen uittrekken
loop over het tapijt van groen fluweel”

30. Leeuwenkoning – “Cirkel van het leven”

Wat is een betere manier om af te sluiten dan met een lied over de natuur dat de cirkel van het leven in al zijn glorie beschrijft. De soundtrack en openingsscène van Disneys’ klassieker; "De Leeuwenkoning". Deze bevat enkele van de meest charmante en verleidelijke verwijzingen naar onze natuurlijke wereld die een nummer maar kan bieden.

Ondanks dat de sterfelijkheid wordt aangepakt, is het poëtisch verrukkelijk en overtreft het vrijwel al het andere dat we hebben verzameld.

Landschappen, luchtlandschappen, het levenswater, dieren in overvloed, dit lied over de natuur heeft werkelijk alles.

Laatste gedachten

Dus dat was ons allegaartje van liedjes over de natuur. Oud en nieuw, elk mooi op hun eigen manier, zelfs degenen met een diepe boodschap om over te brengen en wijsheid om over te brengen. Natuurlijk zijn de liedjes over de schoonheid van de natuur enkele van de gelukkiger liedjes die we hadden kunnen kiezen en het is jammer dat ze niet allemaal positief konden zijn.

Fingers crossed dat onze liedjes over klimaatverandering en milieukwesties niet al te zwaar waren en onze lijst met natuurliederen zal je hebben geïnspireerd om er vaker op uit te gaan en ervan te genieten.

Als je nu besluit een paar wandelschoenen aan te trekken en op verkenning te gaan, heb je tenminste de perfecte afspeellijst met liedjes over landschappen als soundtrack voor je reis.

25 beste liedjes over rivieren

30 beste liedjes over natuur, aarde en milieu (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated:

Views: 6428

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.