11 liedjes over het boeren- en plattelandsleven waar je dol op zult zijn (2024)

11 Songs About Farming and Country Farming Life You’ll Love (1)

Als het om countrymuziek gaat, zijn er talloze liedjes over landbouw. Er is vaak een directe relatie tussen de teksten en waar boeren dagelijks mee te maken hebben. Er zijn echter ookmetaforischsongteksten om enkele van deze liedjes tot leven te brengen, evenals een vleugje idealisme om enkele jongere generaties aan te trekken.

In dit artikel ga ik je enkele van mijn favoriete liedjes over het boerenleven geven. Hopelijk kun je een of twee geweldige nummers uit deze lijst ontdekken die je aan je afspeellijstrotatie kunt toevoegen!

Liedjes over landbouw waar je van zult genieten

Laten we beginnen met wat waarschijnlijk de grappigste titel van het nummer zal zijn die op deze lijst zal verschijnen (en een nummer van artiest Kenny Chesney).

Ze vindt mijn tractor sexy door Kenny Chesney

Het nummer "She Thinks My Tractor's Sexy" is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Een van de songwriters, Jim Collins, zei dat de inspiratie kwam toen zijn co-schrijver Paul Overstreet zich het verhaal herinnerde van zijn tractor die op een dag kapot ging. En die pech zorgde ervoor dat hij naar de winkel moest rijden voor vervanging. Collins herinnerde zich toen dat Overstreet hem vertelde dat zijn vrouw zijn nek kuste gedurende de hele rit naar de winkel.

Hij maakte er grapjes over met een andere songwriter en ze kwamen tot de conclusie dat zij zijn tractor sexy vond.

De tekst begint met te zeggen: 'Deze velden ploegen in de hete zomerzon - Bij de poort, Lordy hier komt ze - Met een mand vol kip en een grote koude kan zoete thee. – Ik maak een beetje ruimte en zij klimt omhoog – Ik open het gaspedaal en roer een beetje stof – Kijk maar naar haar gezicht, ze houdt me niet voor de gek – Ze vindt mijn tractor sexy.’

De tekst duikt direct in het punt van het nummer: "Ze denkt dat mijn tractor sexy is." Chesney beschrijft verder dat ze denkt dat de tractor en hij die de velden ploegt in de ‘hete zomerzon’ haar opwindend vinden. Hij zegt verder dat ze "... houdt van de manier waarop hij trekt terwijl we het land bewerken - ze is zelfs een beetje gek op mijn boerenbruine kleur", wat aangeeft dat ze alles aan de ruige boer en zijn tractor aantrekkelijk vindt. .

Het lied bereikt een publiek dat droomt van deze ideale wereld waarin het, ongeacht hoe hard ze moeten werken, boeren, de tractor besturen en andere taken op de boerderij, aantrekkelijk is voor plattelandsvrouwen. Chesney beschrijft hoe "... als hij loopt als een hert, man, haar ogen lichten op", en stelt verder dat ze weet wat hem echt boeit: ze vindt zijn tractor sexy. Deze woorden verheerlijken het harde boerenleven en zorgen ervoor dat het voor vrouwen erg aantrekkelijk lijkt.

Elke plattelandsjongen droomt ervan dat zijn vrouwen zich aangetrokken voelen tot zijn mannelijke vrachtwagens en tractoren, en dit lied slaat de spijker op de kop. Dankzij de teksten bereikt het deze groep luisteraars en wordt het zeer goed ontvangen. Dit nummer staat bekend om meer dan alleen de fantastische stem van Chesney en de humor van het nummer. De teksten idealiseren hoeveel vrouwen van tractoren en de klassieke levensstijl op de boerderij houden en zetten elke man aan het denken over hoe geweldig deze fantasie is.

Het lied brengt trots op het werk van boeren en een gevoel van sexappeal op hun harde werk. “She Thinks My Tractor’s Sexy” van Kenny Chesney is een leuk, humoristisch nummer, met fantastische teksten die het naar een ander niveau tillen. Het heeft zelfs een vleugje metaforisch idee dat naar seks verwijst, zoals Chesney zegt: "Ze staart altijd naar me - terwijl ik aan het puffen ben." Er is hier ongetwijfeld enige seksuele verwijzing, maar of dat opzettelijk was, valt te betwisten. De songwriters die het nummer bedachten, hadden echter een goed gevoel voor humor, en dat was zeer waarschijnlijk opzettelijk.

Over het geheel genomen geloof ik dat het nummer komischer bedoeld was, maar het raakte veel mensen die op de boerderij leefden echt goed. De levensstijl van de boer is zo anders dan de levensstijl in de stad en dit nummer wijst op de voordelen van het zijn van een ruige en hardwerkende boer. Het idealiseert deze droom ook voor mannen die het geweldig zouden vinden om een ​​vrouw te hebben die zo geïnteresseerd is om mee te rijden op hun tractor.

De songteksten bestrijken uitstekend werk en bestrijken vele aspecten van de levensstijl van de landbouw, terwijl ze de humor, enkele metaforische ideeën en de idealisering van vrouwen die hun hardwerkende boeren seksueel aantrekkelijk vinden, vastleggen.

Boerendochter van Rodney Atkins

Het nummer "Farmer's Daughter" van Rodney Atkins is een zeer populaire single van zijn vierde album. Het nummer is geschreven en toen Atkins het voor het eerst hoorde, zegt hij dat hij het voor zijn vrouw speelde. Ze zei het hemschiet op en knip dat nummer af voordat iemand anders het doeten dat is wat ze deden.

11 Songs About Farming and Country Farming Life You’ll Love (2)

Het lied beschrijft een jonge boerenknecht die verliefd wordt op de dochter van de boer. Het is een countryklassieker die beschrijft waar iedere jonge boerenknecht van droomt: een mooi plattelandsmeisje, in dit geval de boerendochter.

Het nummer begint sterk door de manier te beschrijven waarop deals tot stand komen door het schudden van een hand en de toewijding van het woord van een man in de landbouwwereld. De songtekst luidt: 'Nou, ik hoorde dat hij wat hulp nodig had op de boerderij. Iemand met een vrachtwagen en twee sterke armen. Niet bang voor vuil en bereid om te werken tot de zon ondergaat. Dus ik stopte en zei dat ik... jouw man, ik kan nu beginnen, en we hebben elkaar de hand geschud…' Deze teksten symboliseren het onbreekbare vertrouwen van het woord van een man en zijn handdruk. Dit laat echt de ‘country lifestyle’ tot in de kern zien.

In de teksten wordt verder besproken hoe hij hooi vervoert, de varkens voert en een verscheidenheid aan andere boerderijtaken. Het nummer begint pas echt als Atkins zegt: “…net toen ik dacht dat het niet heter kon worden – ving ik een glimp op van de boerendochter.” Plotseling maakt al het harde werk dat hij erin heeft gestoken het de moeite waard als hij de boerendochter ziet.

Naar aanleiding van deze teksten beschrijft Atkins de dagen waarop hij op de boerderij werkte en hoe de relatie tussen hem en de boerendochter steeds hechter werd. Hij realiseert zich dat het harde werken meer oplevert dan alleen het geld als hij liefde vindt.

Het is duidelijk in de teksten dat hij zijn baan riskeert voor dit meisje, hij kan niet uit zijn gedachten komen, maar wanneer de liefde toeslaat, trekt hij het voor elkaar en zegt: "Er is geen beter leven voor mij." Al zijn harde werk lijkt opnieuw vruchten af ​​te werpen.

Als je naar het nummer kijkt, is de tekst vrij eenvoudig. Het deel dat niet noodzakelijkerwijs wordt aangenomen, is echter iets dat dieper kan liggen. De man sluipt rond met de dochter, maar uiteindelijk worden ze een hechte band, trouwen en komt hij bij haar thuis.

Al het harde werk op de boerderij zorgde voor het beste leven voor hem en hij kreeg er ook een gezin bij. Dit vormt een aanvulling op de hardwerkende levensstijl van de landbouw en richt zich op de voordelen van de levensstijl. Het idealiseert ook het idee van een aantrekkelijke boerendochter waar hij vanwege zijn werk op mag letten en een nauwe band mee kan krijgen.

Over het geheel genomen predikt het lied echt hard werken, familie, liefde, prestatie en een vleugje trots en eigenwijsheid van de man die riskeert wat hij heeft voor de boerendochter. Er zijn maar weinig boerenliedjes die beter zijn dan dit.

Op de boer van Luke Bryan

Het nummer ‘Here’s to the Farmer’ van Luke Bryan is een heel nuchter lied waarin boeren worden geprezen. Luke Bryan begon zijn “Farm Tour” in 2009, en dit was zijn manier om iets terug te geven aan lokale boerengemeenschappen.

Luke Bryan zei: ‘Ik ben opgegroeid in een boerenfamilie op het platteland van Georgië en weet hoe zwaar het boerenbedrijf zelfs in een goed jaar kan zijn, en hoe die gezinnen van zonsopgang tot zonsondergang werken.’ Inspiratie trof Luke Bryan na een uitdagend jaar met zoveel verloren banen en hongerige gezinnen. Hij stelt dat de boeren werkelijk de ‘ruggengraat van ons land’ zijn.

De tekst begint met te zeggen: "Over een zware strijd gesproken - Tweeduizend hectare bonen en vee - Maar hij raakt nooit van streek - Hij gaat gewoon door tot de zon ondergaat." Deze teksten vormden de basis voor het nummer. De hardwerkende boeren die hun families, gemeenschappen en het hele platteland moeten onderhouden, worden in dit lied verheerlijkt.

Luke Bryan blijft zingen: 'Hier is voor de boer die de velden plant in de lente', 'Hier is voor de boerin die elke avond van hem houdt', en 'Hier is voor de boer.' Dit lied prijst de boeren die hard werken voor alles wat we hebben, niet alleen voor ons voedsel en onze producten, maar ook voor onze levensstijl en vrijheid.

De tekst van dit lied is letterlijk en gaat rechtstreeks in op de strijd van veel boeren en hun families. Het raakt ook aan wat ze doen om hun doelen te bereiken, zoals het in stand houden van het land, zelfs als de onderverdelingen er komen, en het weigeren om land te verkopen terwijl ze daardoor hun geld zouden kunnen verdubbelen. Dit lied spreekt over de wortels en de moraal van de boeren. Deze kritieke momenten worden verheerlijkt in het nummer, waarin ook het belang van een handdruk wordt besproken, aangezien het verwijst naar ‘handdrukgeld’.

Dit lied spreekt echt alle boeren aan, waar ze ook zijn. Het lied bedankt de mensen die het hele jaar hard voor ons werken en nooit opgeven. Over het geheel genomen is het een eerbetoon aan boeren en hun gezinnen en een manier om hen te bedanken voor alles wat ze doen.

Dit lied is geïnspireerd door goede bedoelingen en begrip van de levensstijl op de boerderij. Het is ontroerend, inspirerend en motiverend. Het is een nieuwer countrynummer, maar wel eentje dat veruit op de lijst staat dankzij Luke Bryans duidelijke begrip van de boerenlevensstijl.

Papa wil de boerderij niet verkopen van Montgomery Gentry

Het nummer "Daddy Won't Sell the Farm" van Montgomery Gentry heeft een sterke start en blijft zijn kracht behouden als Gentry zegt: "... City groeit om hem heen, maar papa wil de boerderij niet verkopen."

11 Songs About Farming and Country Farming Life You’ll Love (3)

De teksten zorgen ervoor dat luisteraars de diepe loyaliteit begrijpen die de vader voor zijn boerderij heeft. Gentry zegt verder: 'Je kunt een steen niet zo steil een heuvel op rollen. Je kunt de wortels niet uittrekken als ze zo diep zijn. Hij zal leven en sterven in het oog van een stadsstorm. Papa wil de steen niet verkopen. boerderij." Deze teksten zorgen ervoor dat luisteraars het belang van de boerderij begrijpen en de moeite die hij zal doen om ervoor te zorgen dat zijn boerderij een boerderij zal zijn tot de dag dat hij sterft en daarna.

Gentry blijft benadrukken hoe stoer een boer hij is: 'Hij werkte en redde in '68, hij kocht deze velden en bomen – Hij verbouwde zijn maïs en een grote rode schuur en een gezond gezin – Hij leerde van de natuur te houden. bossen, hij kan er niet tegen om ze kwaad te doen. Er is overal beton om hem heen, maar papa wil de boerderij niet verkopen.

Gentry blijft getuigen van hoe sterk een boer de man is en van de ruggengraat die hij nodig heeft om door te gaan met boeren, ondanks de vernietiging van de open velden en het land dat hem vroeger omringde, dat nu een stad aan het worden is.

Het nummer is bedoeld om luisteraars te informeren over hoe uitdagend het is om boer te zijn, in alle opzichten. Het is hard werken, maar het is ook moeilijk om te behouden en te behouden wat van jou is in een wereld gemaakt van plastic en beton.

De teksten op zichzelf beschrijven de letterlijke situatie die zich voordoet, en het gevoel van trots van de boer is overduidelijk, aangezien hij nooit terugdeinst.

Dit lied gaat over de kracht van een man, zowel mentaal als fysiek, die weigerde zijn boerderij te verkopen. Hij is een echte boer en het lied beschrijft duidelijk elke manier waarop hij ervoor zorgt dat de boerderij van hem is.

Er zit een komisch gevoel in het nummer en een duidelijk gevoel van trots op de manier waarop het is geschreven. Over het geheel genomen gaat het nummer over familie, landbouw, vechten voor waar je van houdt en hard werken dat nooit eindigt. Dit is echt waar landbouw over gaat, en het lied verbindt op een onderhoudende en emotionele manier de banden tussen de koppige manieren van boeren en hun liefde voor wat ze doen. Het lied bereikt zowel boeren, gezinnen, harde werkers als goede plattelandsmensen.

Waar maïs niet groeit door Travis Tritt

Het nummer ‘Where the Corn Don’t Grow’ van Travis Tritt biedt een diepgaand perspectief op de emoties en de verbinding met de boerderij. In de eerste verzen van het lied geven een paar regels de essentie van het lied weer.

11 Songs About Farming and Country Farming Life You’ll Love (4)

Tritt zegt: “Papa, er is veel dat ik niet weet – maar droom jij nooit over een leven – waar geen maïs groeit?” Als zijn zoon hem vraagt ​​naar het leven buiten de landbouw, wordt het duidelijk dat dit niet het enige is waar de boer aan denkt. Hij heeft een goed inzicht in het jonge perspectief van zijn zoon, maar hij vertelt hem waarom het leven dat zij leiden zo waardevol is.

De tekst die de vraag van de zoon beantwoordt, komt wanneer Tritt zegt: "Oh, het onkruid staat hoog waar de maïs niet groeit." Deze teksten bevatten een metaforische essentie, aangezien het ‘onkruid’ de uitdagingen in het leven zijn die de zoon zal tegenkomen, waar hij ook is, zoals beschreven door de boer.

Door het hele lied heen legt de boer zijn zoon uit over de moeilijke tijden die hij buiten de boerderij zal tegenkomen, net zoals hij uitdagingen op de boerderij zal ervaren. De voorbeelden in het lied over het onkruid dat hoog groeit waar de maïs niet groeit, vertellen ons figuurlijk dat het leven nog steeds moeilijk is buiten de boerenlevensstijl.

Delied maakt een sterke aanwezigheid die resoneert met veel jonge mannenopgroeien op de boerderij en de boerderijen van hun vader overnemen, zoals deze zijn doorgegeven. Het heeft ook een eenvoudige metaforische betekenis die beschrijft dat de uitdagingen van het leven overal voorkomen.

Het hoeft niet eens betrekking te hebben op de landbouw. Het is toepasbaar op elke situatie, waar dan ook. Het specificeert de landbouw meer in de letterlijke zin van de tekst, maar het gevoel van een gedeelde uitdaging tussen boeren en zelfs stadsmensen is terug te horen in de songtekst. Het algemene doel van het nummer is om te begrijpen dat het leven uitdagend is, en weglopen voor die uitdagingen betekent niet dat er niet meer zullen komen.

Bedank een boer door James Wesley

Het liedBedank een boerdoor James Wesleyraakt direct het punt van de titel. De eerste tekst van het lied luidt: "Van de brandstof die je vrachtwagen vult - tot de koffie in je kopje - Bedank die winkel op de hoek niet - Voor die vroege ochtendspits - Bedank een boer." Deze teksten vertellen ons direct dat boeren degenen zijn achter al het werk dat ons in onze levensbehoeften voorziet en zelfs van de dingen die we niet nodig hebben maar waar we wel van genieten, zoals koffie.

Wesley vertelt ons verder: “Ik geloof nog steeds in amberkleurige graangolven – Een man op zijn knieën die bidt om regen – Dat heeft dit land sterk gemaakt – En ons in beweging houden – Ze worden moeilijker naarmate hun leven steeds moeilijker wordt – Oh Ik denk dat het tijd is. We bedanken allemaal een boer.” Hij blijft ons vertellen dat boeren verantwoordelijkheden hebben die verder gaan dan de lokale verschillen die zij maken.

Het lied beschrijft hoe boeren het land sterk hebben gemaakt en ons hebben geholpen om verder te komen. Dit verwijst naar de impact van boeren op de hele wereld.

Het nummer is vrij letterlijk in de tekst en Wesley eert boeren met de woorden die hij zingt. Wesley bespreekt zijn overtuigingen over hoe boeren steeds harder worden naarmate hun leven moeilijker wordt, en dit bereikt iedereen die sterk is in hun overtuigingen en liefde voor degenen die voor ons land en onze gemeenschappen zorgen.

De algemene betekenis van dit lied is dat we allemaal moeten nadenken over wat ons wordt geboden en waar het vandaan komt, gevolgd door het botste deel van het lied dat ons vertelt: "Het is tijd dat we allemaal een boer bedanken." De inspiratie in dit lied is precies zoals het zegt, de inspiratie van iemand die dankbaar is voor boeren.

Moeilijke manier om gemakkelijk te leven door Toby Keith

Het nummer met de titel 'Hard Way to Make an Easy Living' van Toby Keith bespreekt hoe: 'Sommige mensen zeggen dat hij een rijke man is - maar hij bouwde zijn huis met zijn eigen twee handen - op een stuk land dat zo ver is als je kunt zien." Hierdoor weten luisteraars dat wat u ziet niet altijd waar is.

11 Songs About Farming and Country Farming Life You’ll Love (5)

Toby Keith zegt verder: “Ze noemen hem een ​​geluksvogel, maar ze weten het niet – Hij is aan de slag als de haan kraait – En hij is nog steeds in de velden met zijn avondmaalskou – Maar als je het mij vraagt, is het een moeilijke manier om op jouw manier…’ Deze woorden gaan rechtstreeks in op de gedachten van buitenstaanders versus de gedachten van iemand die de waarde van hard werken en trots begrijpt.

De tekst beschrijft hoe moeilijk het is om de kost te verdienen met boeren in een wereld die het moeilijker maakt, en hoe het een ‘moeilijke, moeilijke manier is om een ​​gemakkelijk leven te leiden’.

Het bespreekt verder dat in de stad “ze als vanzelfsprekend beschouwen wat hij in die hardnekkige grond heeft geplant – maar het vee en de katoen weten dat ze het in de stad niet weten.” Deze verklaring geeft aan dat mensen het werk en de strijd die de landbouw met zich meebrengt niet begrijpen, noch de waarde en het belang van de plichten van een boer. Het raakt ook het punt van hoe boeren de samenleving beïnvloeden, aangezien het de geschiedenis beschrijft van de twister die “… alles platlegde.” Dit geeft aan dat, ongeacht waar een boer mee te maken krijgt, hij nog steeds doorzet in het belang van anderen.

Het lied vertelt ons dat het geen gemakkelijke manier is om gemakkelijk in het levensonderhoud te voorzien, waardoor de luisteraars er direct van op de hoogte worden gebracht dat het harde werk van een boer en het weinige dat hij heeft vaak over het hoofd wordt gezien.

Mensen willen graag de kant zien van dingen die geen invloed op hen hebben, en dit nummer trekt luisteraars aan om te proberen de waarde van hard werken te begrijpen en de waarde van de toewijding van een man om voor zijn gezin en gemeenschap te zorgen.

Waarom ik boer van The Henningsens

Het nummer "Why I Farm" van The Henningsens beschrijft direct de redenen voor landbouw. Er is geen letterlijker countrylied over landbouw dan dit lied.

De teksten beschrijven hoe de landbouw van generatie op generatie wordt doorgegeven. De teksten beschrijven ook hoe het bloed door haar aderen stroomt, hoe het is wie ze bedoeld is te zijn en wie ze altijd is geweest. De Henningsens zingen: “Het is meer dan alleen de kost – het is mijn manier van leven. – Het groeit als een zaadje in mijn hart, daarom boer ik.” Het gedeeltelijke vers hier heeft een metaforische inslag van het zaad dat in haar hart groeit, maar de betekenis erachter is duidelijk in de zin dat het boerenbedrijf in haar bloed zit.

In de eerdere teksten staat: "Het land heeft zijn hart", wat de tekst met elkaar verbindt over hoe het een manier van leven is en hoe het door het bloed stroomt als een familietraditie: "Leven voort, lang nadat ik vertrek..." Deze eenvoudige regel in het lied wordt de traditie van de landbouw stevig in een categorie apart geplaatst.

Het lied is zowel relevant voor boeren als voor iedereen met sterke familiebanden en familietradities die generaties lang voortduren. Het drukt verder het belang uit van liefde voor meer dan alleen jezelf. De conclusie van dit lied is het belang van traditie.

Waar het groene gras groeit door Tim McGraw

Het nummer 'Where the Green Grass Grows' van Tim McGraw is een traditioneel countrynummer dat door veel mensen die er mee te maken hebben, nauw aan het hart kan worden gehouden. Het kan ook een perspectief openen voor degenen die de waarde van trots en vrede niet begrijpen in de mate waarin veel mensen van het platteland er zo veel waarde aan hechten.

11 Songs About Farming and Country Farming Life You’ll Love (6)

Het refrein van het nummer luidt: "Maar ik ga leven - Waar het groene gras groeit - Kijk hoe mijn maïs in rijen opduikt - Elke nacht wordt ingestopt - Dicht bij jou ..." wat het levensstijldoel van McGraw definieert. McGraw zegt verder: “Laat onze kinderen grootbrengen – waar de goede Heer gezegend is – richt onze schommeling naar het westen en plant onze dromen waar de vredige rivier stroomt – waar het groene gras groeit.”

Het is duidelijk dat het ideale doel van McGraw is om een ​​man te zijn met een eenvoudig leven en een liefdevol gezin. Indirect verwijst hij naar trots en sterke wortels van waar hij opgroeide. Dit is zijn gevoel van thuis en McGraw beschrijft in eenvoudige bewoordingen de enige dingen die hij denkt nodig te hebben.

Hij vervolgt met te zeggen: "Maar al deze glitter wordt donker. Er groeit beton in het stadspark. Ik weet niet wie mijn buren zijn en er zijn tralies op de hoeken en tralies op mijn hart." Dit is een metaforisch deel van het lied dat persoonlijk in zijn leven graaft. Hij is een county-ster, een beroemd man, iemand waar miljoenen mensen naar opkijken. Hij beschrijft deze behoefte aan een eenvoudig leven echter als volgt: ‘Waar het groene gras gaat.’ Hij zoekt geen roem en fortuin. Hij zoekt naar wat voor hem als thuis voelt.

Het belangrijkste punt van dit nummer is om je hart te volgen, maar je dromen niet te laten wegnemen van wat voor jou goed voelt. Voor hem is dit een strijd tussen zijn sterrendom en een eenvoudig leven leiden. Het is zeer herkenbaar voor mensen die meerdere dingen hebben die hen uit elkaar drijven. Het nummer kan echter betrekking hebben op mensen van alle achtergronden met veel levensstijlen.

De boodschap die McGraw wil dat luisteraars begrijpen, is om je te concentreren op waar je van houdt, wat veel voor je betekent, en vast te houden aan de wortels waar je trots op bent en die nooit los te laten.

De laatste van een uitstervend ras door Neal McCoy

Het nummer “The Last of a Dying Breed van Neal McCoy is in meer dan één opzicht uniek. De tekst luidt: "Hij is een koude bierdrinker, een bok-n-berenjager - De beste vriend die een hond kan hebben - Een paalgraafmachine, een man-skoal-dipper - Een John Deere pet Sportin'-man." Deze teksten beschrijven het ‘uitstervende ras’ dat McCoy bespreekt.

11 Songs About Farming and Country Farming Life You’ll Love (7)

McCoy zegt verder: “Met een huis op een heuvel en een vijver in het veld – Omringd door een puinhoop van cornrows – Verdient de kost van zijn arbeid, een eer voor de maker – Hij is iemand die iedereen kent – ​​De laatste van een uitstervend ras dat zorg voor de velden en repareer de hekken – de hemel weet het, ik zou niet graag willen denken dat er een einde komt aan die generatie – maar als hij gaat, zal hij de geschiedenis ingaan.” Dit stuk tekst brengt de band tussen dit type man en de gevoelens die McCoy heeft tegenover dit ‘uitstervende ras’ van mensen samen.

Het uitstervende ras verwijst naar een boer, iemand die van het land leeft en opgeeft wat dat land moet beschermen. Het verwijst naar iemand die steden niet hun land laat overnemen en iemand die zijn woord belangrijker vindt dan geld. Dat is wat het ‘uitstervende ras’ is.

Dit lied vertelt ons letterlijk het type man dat bekend staat als een ‘uitstervend ras’. Over het geheel genomen is dit een goede man die in de generaties voor hem weinigen heeft gezien. Het lied verheerlijkt het ‘uitstervende ras’ en heeft een subtiele suggestie om dit type persoon onder ons te houden.

Hoog katoen van Alabama

Het nummer met de titel ‘High Cotton’ van Alabama is een nummer dat veel mensen in de jongere generaties misschien niet kennen, maar het is ook een nummer dat niet mag ontbreken op de lijst met liedjes over het boerenleven.

11 Songs About Farming and Country Farming Life You’ll Love (8)

Mensen denken misschien niet meteen aan de relatie tussen het woord katoen en landbouw, maar het is gewoon een andere versie van landbouw: katoenteelt. Alabama springt in het nummer met teksten over hoe het gezin opgroeide en hoe ze erover dachten. Ze zeggen: 'We wisten niet dat de tijden mager waren – Rond ons huis was het gras groen – Het leek niet alsof alles zo slecht was – Ik wed dat we duizend mijl hebben gelopen – Katoen hakken en ploegen duwen. ”

Het lied blijft verwijzen naar het punt dat de katoenteelt door de familie als slecht werd gezien, zoals Alabama vervolgt: 'En leren hoe we alles kunnen geven wat we hadden - Naarmate het leven doorging en de jaren voorbijgingen - zag ik het licht in papa's leven. ogen – en voelde de liefde in mama’s handen – ze hielden ons warm en voedden ons.” Dit deel van het lied duidt op kracht en liefde en onthult het hart van een hecht boerengezin.

Het nummer geeft dit verder aan in de tekst: “Leerde ons hoe we vooruit moesten kijken – nu terugkijken begrijp ik het. We liepen in hoge katoen – Oude tijden die niet vergeten worden – Die vruchtbare velden zijn nooit ver weg”, gevolgd door “Het huis verlaten was het moeilijkste wat we ooit hebben meegemaakt.” Deze countryklassieker maakt duidelijk dat de familie het gras aan de andere kant niet groener vond.

Over het geheel genomen gaat het nummer over goede herinneringen en de goede oude tijd waarin gezinnen het gevoel hadden dat ze alles hadden. Dit kan veel mensen vandaag de dag tegenspreken, omdat steeds meer mensen meer willen, of het nu om roem, fortuin of een ander verlangen gaat. Het nummer bestaat uit bescheiden en gracieuze teksten die de levensstijl op het platteland en op het platteland verklaren.

Conclusie

Als het om liedjes over de landbouw gaat, onderzoeken deze elf liedjes de goede, neutrale en slechte kanten van het boer zijn (of het leven op het platteland en op het platteland). Elk nummer bezit een niveau van begrip dat openstaat voor verschillende luisteraars om hen niet alleen te informeren over de betekenis van de nummers, maar ook om mensen te bereiken die dat willen.begrijpende strijd van het boerenleven en het dagelijkse werk dat nooit eindigt totdat de volgende generatie het overneemt.

Deze liedjes hebben allemaal een sterke band met familie, kracht, traditie, liefde en ontberingen. Het zijn fantastische liedjes voor degenen die er mee te maken hebben, en het zijn informatieve en vermakelijke liedjes voor degenen die iets meer willen leren en begrijpen over de levensstijl op de boerderij.

Misschien vind je dit ook leuk:

  • Liedjes over het haten van je lichaam
  • Liedjes over de andere vrouw zijn
  • Liedjes over trouwen
  • Liedjes over familieproblemen
  • Liedjes over slecht zijn

Als je het artikel leuk vond, abonneer je dan op mijnToegewijd aan Vinyl YouTube-kanaalEnFacebook pagina.

11 liedjes over het boeren- en plattelandsleven waar je dol op zult zijn (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated:

Views: 6440

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.