Leraar Corner: Sprekend - Informatiekloofactiviteiten (2024)

De activiteit van deze week is een informatiekloof die is ontworpen voor paren.De activiteit omvat het geven van aanwijzingen, het vragen om opheldering, het beoefenen van woordenschat en tekenen.Studenten zullen hun "droomhuis" tekenen en vervolgens de afbeelding beschrijven voor een partner die de foto niet kan zien.De partners moeten naar de beschrijving luisteren en vervolgvragen stellen terwijl ze proberen een tekening van het droomhuis van de andere persoon te reproduceren.Deze activiteit kan worden beschouwd als een informatiekloof omdat de student die het beeld beschrijft de informatie heeft die de andere student nodig heeft om de taak met succes te voltooien.

Niveau

Lager tussenliggende en hoger;Zie de sectie Variaties voor ideeën die geschikt zijn voor beginners en hierboven

Taalfocus

Sprekenfuncties: instructies geven, om opheldering vragen, een foto of scène beschrijven
Woordenschat: buitenonderdelen van een huis en de omgeving, vormen, maten, kleuren
Grammatica: imperatieve verklaringen, verduidelijkingsvragen, voorzetsels van locatie, vergelijkende bijvoeglijke naamwoorden (bijv. "Nee, de voordeur is groter dan die op uw foto.")

Doelen

Tijdens deze activiteit zullen studenten:

  • Beoordeel en oefen voorzetsels van locatie en woordenschat gerelateerd aan de buitenonderdelen van een huis en de omliggende buitengebieden terwijl ze een droomhuis beschrijven voor een partner
  • Vraag om opheldering over instructies die ze van hun partner ontvangen

Materialen

  • Docent:
    • Whiteboard, schoolbord of grote stukjes papier op de muur geplaatst
    • Markers of krijt
  • Studenten:
    • Potloden en gummen, markers, kleurpotloden of kleurpotloden
    • Wit papier

Procedures

  1. Teken een grote rechthoek op het bord om een vel papier te vertegenwoordigen.Gebruik vervolgens uw "papier" om een externe weergave van uw droomhuis te trekken terwijl u hardop denkt voor de klas:
  • Vertel de studenten deze foto vertegenwoordigt je droomhuis, het huis waarin je zou wonen als je overal zou kunnen wonen en je kunt zoveel geld uitgeven als je wilde.
  • Je droomhuis kan zoveel functies hebben als je wilt.Terwijl je tekent, noem je onderdelen van het huis of wek je de woordenschatitems van de studenten op (bijvoorbeeld: “Ik wil veel zonlicht in mijn droomhuis ... [teken vier grote ramen] ... hmm, kan iemand me het woordenschatwoord vertellen voor deze [wijzen op de ramen]? ”)
  • Overweeg om enkele externe functies aan uw huis toe te voegen, zoals een oprit, een zwembad, een zon in de lucht of bomen, struiken en bloemen.
  • Maak je geen zorgen: je hoeft geen geweldige artiest te zijn!Een eenvoudige lijntekening is prima.
  • Zodra uw foto is voltooid, richt u extra woordenschatitems op die verband houden met delen van een huis en de buitenruimtes in de buurt van een huis.Maak een lijst van deze items op het bord.
  • Vertel de studenten dat ze elk hun eigen droomhuis gaan tekenen en het vervolgens beschrijven aan een partner die de foto niet kan zien.
  • Afhankelijk van het niveau van uw studenten, wilt u op dit moment uw voorbeeldtekening gebruiken om taalfuncties te beoordelen die nodig zijn om de taak te voltooien, zoals:
    • Locaties op een stuk papier: In het bovenste midden van het papier, linksonder, in de hoek, in het midden
    • Voorzetsels van plaats: Boven, naast, links van
    • Routebeschrijving geven met imperatieven: Teken een vierkant.Voeg een driehoek bovenop toe voor het dak.
    • Vergelijkingen:De voordeur moet kleiner zijn.
    • Opheldering vragen: Is dit de juiste maat/vorm?Soortgelijk?
  • Vertel de studenten om hun droomhuis op een blanco vel papier te trekken.Indien gewenst, afhankelijk van de hoeveelheid tijd die u voor de taak toewijst, kunnen studenten kleur toevoegen aan hun foto's.Vertel de studenten dat ze hun huizen zo eenvoudig of zo chique kunnen maken als ze willen, maar ze moeten de onderdelen van het huis kunnen uitleggen en waar ze zich aan een partner bevinden.
  • Circuleer terwijl studenten tekenen.Beantwoord vragen over een huisgerelateerde woordenschat terwijl studenten werken, of moedig hen aan om woordenboeken te gebruiken om onbekende voorwaarden op te zoeken.
  • Zet studenten in paren.Vertel hen dat ze hun originele foto's niet aan hun partners moeten tonen.Laat de studenten zitten zodat de beschrijvende student zijn/haar paper kan beschermen tegen de mening van de tekenstudent.Het beschrijven van studenten moet het werk van de tekening kunnen zien;Het beschrijven van studenten zal verduidelijkingen geven en vragen beantwoorden over de nieuwe tekening terwijl hun partner werkt.
  • Vertel de tekeningstudenten om te tekenen wat hun partners in potlood beschrijven.Mogelijk moeten ze correcties aanbrengen bij het ontvangen/vragen om opheldering van hun partner, dus moeten ze een gum hebben.Nadat de beschrijvende partner denkt dat de nieuwe foto vrij dicht bij het origineel is, kan hij of zij de tekenstudent informatie geven over het toevoegen van kleur aan de foto, indien gewenst.
  • Circuleer terwijl studentenparen samenwerken.Herinner studenten eraan om elkaar niet hun originele foto's te laten zien, indien nodig, en bieden ondersteuning indien nodig.
  • Nadat elk paar is afgelopen, moeten ze van rol wisselen met de tekenstudent die nu zijn/haar foto beschrijft aan de partner.
  • Zodra beide studenten de kans hebben gehad om te tekenen, vraagt u de paren om de nieuwe tekeningen te vergelijken met de originele foto's en de overeenkomsten en verschillen te beschrijven die ze zien.
  • Om de activiteit te sluiten, kunt u een hele klas debrief uitvoeren om elke uitdagende woordenschat of taalfunctie-items te bekijken.Vraag een paar paren om hun tekeningen te delen en te beschrijven.
  • Variaties

    Procedurevariaties
    Laat studenten studenten terug naar back zitten en tekenen voor een snellere versie van de activiteit die niet is gericht op het vragen/geven van opheldering.De foto's zullen waarschijnlijk veel meer verschillen hebben met deze aanpak, waardoor studenten aan het lachen kunnen worden terwijl ze de resultaten vergelijken!Het gebrek aan gelijkenis kan een rijke kans bieden om vergelijkende bijvoeglijke naamwoorden te oefenen terwijl studenten evalueren en beschrijven hoe de foto's verschillen.

    Inhoudsvariaties
    Deze procedures gebruikten een "Dream House" -thema, maar leraren kunnen de activiteit aanpassen om andere thema's te gebruiken die bij hun taal- en inhoudsdoelstellingen passen.Hier zijn weinig ideeën om de focus te variëren van de informatie van een beelddictatie -informatiekloof.Studenten zullen tekenen, beschrijven, bespreken en opnieuw maken:

    Inhoud tekenen

    Taalfocus

    Aantekeningen

    Combinaties van basisvormen (een rode driehoek naast een zwarte cirkel met twee gekleurde vierkanten met verschillende grootte, enz.)

    Woordenschat: vorm, kleuren, maten, locatiewoorden;Voorzetsels van locatie (boven, naast, bovenop, binnen)

    Geweldig voor studenten op beginnersniveau!Als verlengingsactiviteit kunnen studenten na het tekenen van partners veranderen en hun foto's meenemen;Vervolgens kunnen studenten wijzen op items en hun nieuwe partners mondeling quizen over de vocabulaire items die ze zien, of de nieuwe partners kunnen 3-4 schrijven "Er zijn ... /er zijn ..." zinnen die de tekening beschrijven.

    Een denkbeeldige alien, robot of monster

    Woordenschat: lichaamsdelen, kleuren, maten, uiterlijk bijvoeglijke naamwoorden;voorzetsels van plaats

    Moedigt studenten aan om hun verbeelding te gebruiken terwijl ze vocabulaire items tekenen en oefenen;Studenten kunnen een beschrijving ontwikkelen van de Alien/Monster/Robot en de dingen die het kan doen/graag doen als onderdeel van een spreek- of schrijfverlenging -activiteit

    Een ideale vakantiescène

    Een scène beschrijven (mensen, plaatsen, gebouwen, landschap)

    Studenten kunnen hun scène personaliseren;Ze kunnen uitleggen waarom dit hun favoriete vakantieplek zou zijn of plannen wat ze zouden inpakken voor een vakantie naar deze locatie als onderdeel van een spreek- of schrijfverlenging -activiteit

    Hun favoriete locatie in hun woonplaats

    Een scène beschrijven (mensen, plaatsen, gebouwen, landschap)

    Studenten praten over een plek die persoonlijk zinvol is terwijl ze instructies geven en opheldering geven;Studenten kunnen uitleggen waarom deze plek voor hen belangrijk is in een spreek- of schrijfverlenging -activiteit

    Een dier in zijn habitat

    Een scène beschrijven (dieren, planten, plaatsen);wetenschapswichar

    Een leuke beoordelingsactiviteit voor een les voor wetenschap/biologie;Dieren kunnen door de leraar worden toegewezen of door studenten worden gekozen - studenten moeten specifieke inhoudsdetails herinneren die ze over hun dier hebben geleerd bij het trekken van de scène en instructies geven aan hun partner.Studenten kunnen hun dictatietekening gebruiken om een kort rapport te illustreren dat ze na de activiteit over hun dier schrijven.

    Informatiekloof Tip van de week - Extensie -activiteiten

    U wilt niet dat informatiekloofactiviteiten geïsoleerde items zijn die in uw lessen blijven, toch?Hoe kunt u deze activiteiten verbinden met andere delen van uw les?Houd rekening met het belang van goede sequencing en flow bij het plannen van uw lessen door informatiehiaten te koppelen aan eerder onderwezen inhoud.Informatiekloven kunnen een leuke en motiverende manier zijn om dit materiaal te recyclen en te beoordelen.

    Zoek ook naar manieren om logische extensie -activiteiten te maken die betrekking hebben op de activiteiten van de informatiekloof.Breidingsactiviteiten stellen studenten kansen in staat om zich opnieuw te verbinden met de taal en inhoud vanuit een iets andere invalshoek, misschien op een manier die meer geavanceerde of complexe vaardigheden vereist.Deze vervolguitbreidingsactiviteiten kunnen andere taalvaardigheden of interactiepatronen (individuele, groeps- of hele klasse werk) omvatten en kunnen worden toegewezen voor voltooiing in de klas of huiswerk.Raadpleeg de hierboven bovenstaande inhoudsvariatie voor een paar suggesties over hoe u de activiteiten van het tekenen van dictatie -informatie -activiteiten kunt uitbreiden.

    Leraar Corner: Sprekend - Informatiekloofactiviteiten (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Dr. Pierre Goyette

    Last Updated:

    Views: 6296

    Rating: 5 / 5 (70 voted)

    Reviews: 93% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Dr. Pierre Goyette

    Birthday: 1998-01-29

    Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

    Phone: +5819954278378

    Job: Construction Director

    Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

    Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.