Copywriting Psychology: 7 Tips & Voorbeelden - Tower Marketing (2024)

Een professional van digitale inhoud zijn ismaniermeer dan alleen goed zijn met woorden.Als je met een werkt, brengen ze je niet alleen sterk schrijven.Ze brengen ook copywriting psychologie in de mix.

Bij Tower richt ons team zich op contentmarketing om stukken te maken die de reis van uw klant ondersteunen.Maar wij ookStap in de rol van copywriting, waarvoor een robuuste set vaardigheden vereist die vaak onopgemerkt blijven wanneer ze correct worden uitgevoerd.

Hieronder zullen we kijken naar wat copywriting echt betekent.Bovendien zal ik zeven psychologische principes afbreken die ons team heeft gevonden om onze klanten te helpen overtuigende copywriting te creëren die hun marketingdoelen bereikt.

Copywriting vs.Contentmarketing

Simpel gezegd, het verschil tussen de twee komt neer op hun doelstellingen.

Contentmarketinggaat over uw strategie.Wat heeft uw doelgroep nodig en in welk formaat willen ze deze consumeren?Het gaat erom uw publiek te informeren en te helpendoor verschillende contactpunten.

Copywritingis waarSchrijfpsychologiekomt in het spel.Welke tactiek kan in het laatste stuk worden gebruikt om de volgende stap te overtuigen en te inspireren?Het gaat erom dat iemand actie onderneemt.

Hoewel sommigen beweren dat dit afzonderlijke praktijken zijn die soms gescheiden mensen vereisen om uit te voeren, zou ik pleiten dat een bekwame content -professional tussen beide moet kunnen schakelen.

Een blog moet bijvoorbeeld strategisch worden ontwikkeld en op een aantrekkelijke manier worden gedeeld om te informeren.((Dat is de contentmarketingcomponent.) Maar het is ook geen succesvol stuk voor uw bedrijf als er geen duidelijke en dwingende stap is.((Dat is de copywriting -component.))

7 Copywriting Psychology Tactics & Voorbeelden

Hoewel er veel ontdekkingen zijn die we nog steeds over onszelf doen, zijn er ook enkele fundamentele psychologische triggers die we hebben vastgesteld die goed werken in marketing.
Hieronder zullen we kijken naar de top 7 psychologische principes die u in gedachten moet houden om uw copywriting effectiever te maken.

1. Sociaal bewijs (informatieve sociale invloed)

Als mensen worden we gemakkelijk beïnvloed door wat anderen doen.We hebben ook de wens om de juiste keuze te maken wanneer we iets onbekends ervaren.Sociaal bewijs is een psychologische gebeurtenis waarbij een persoon naar andere mensen kijkt en zijn acties volgt wanneer ze worden geconfronteerd met een onbekende situatie.

HoeSociaal bewijsIs ontstaan

Deze term werd in de jaren 80 geschreven door Robert Cialdini, een Amerikaanse psycholoog, die het boek schreefInvloed.Dit boek keek naar zes belangrijke manieren waarop mensen kunnen worden overtuigd, en het idee van sociaal bewijs was een van die tactieken.

Hij werd geïnspireerd door veel onderzoeksvoorbeelden, waaronderEen studie die Stanley Milgram, Leonard Bickman en Lawrence Berkowitz hebben uitgevoerdin de jaren '60.

Om het eenvoudig uit te leggen, hadden ze een enkele persoon die naar de hemel staarde en de meeste voorbijgangers negeerden hem.Maar toen ze vijf mensen hadden staren, stopten meer mensen en keken op.En toen ze 15 mensen hadden die opkijken, kun je je voorstellen wat er gebeurde - nog meer mensen kwamen mee dan voorheen.

Manieren waarop het zich afspeelt in marketing

U kunt dit op een paar verschillende manieren in uw exemplaar gebruiken.Sommige voorbeelden voor sociale proof marketing in actie zijn onder meer:

  • Inclusief beïnvloeders en aantekeningen.
  • Klantenrecensies/getuigenissen opnemen.
  • Met certificeringen van vertrouwde organisaties in uw inhoud.
Copywriting Psychology: 7 Tips & Examples - Tower Marketing (1)

2. Marketingschaarste principe

Een manier om dit samen te vatten is het idee van "Fomo" oftewel "angst om te missen."We willen natuurlijk wat we niet hebben, en als we het gevoel hebben dat iets beperkt is, verhogen we de waarde ervan.

Een waarschuwing om mee te gaan met het gebruik van deze tactiek is om ervoor te zorgen dat u deze verstandig en tactvol gebruikt.Zorg ervoor dat je er niet oneerlijk mee bent, want dat is iets dat je doelgroep kan (en waarschijnlijk zal) ophalen.Als mensen voelen of voelen dat je ze probeert te manipuleren, zal dit je merkwaarde schaden.

Hoe het principe van de marketingschaarste is ontstaan

De oorsprong van het marketingschaarste -principe is iets vaager.Sommigen schrijven het opnieuw toe aan Cialdini, maar het principe van schaarste is sindsdien een langdurige theorie in de economie geweestLionel Robbins heeft het geïntroduceerd en gedefinieerd.

Het is veiliger om te zeggen dat Cialdini zag hoe dat economische principe zou kunnen aansluiten bij een psychologische toepassing.

Manieren waarop het zich afspeelt in marketing

Enkele manieren waarop u dit principe in kopie waarschijnlijk bent tegengekomen, zijn onder meer:

  • Beperkte tijdaanbiedingen.
  • Beperkte aandelenindicatoren/berichten.
  • Low-stock banners of markers.
  • Countdown timers of flash sale banners.
    Copywriting Psychology: 7 Tips & Examples - Tower Marketing (2)

    3. Endowment -effect en verliesaversie

    Het schenkingseffect is het idee dat we de neiging hebben om de waarde te overschatten van iets dat we bezitten in vergelijking met hoe we het zouden waarderen als wenietbezitten.En eromheen voeden de ideeën van verliesaversie en eigendom de neiging om deze psychologische neiging te voeden.

    Als mensen hebben we de neiging om verlies te vermijden en zijn we veel meer voor het winnen van iets.Sommige studies hebben erop gewezen dat we neigen naar het vermijden van verlies, zelfs in scenario's waar wat we winnen van gelijke waarde is.(En we verliezen geen waarde in termen van de afweging.)

    De belangrijkste afhaalmaaltijden hiervan - het onderwerpen van het schenkingseffect en verliesaversie is een geweldige manier om iemand te motiveren om met actie op uw marketing te reageren.

    Hoe schenkingseffect is ontstaan

    Vergelijkbaar met het schaarstesprincipe, kwam het schenkingseffectprincipe, in combinatie met verliesaversie, voort uit de studie van gedragseconomie en werd uiteindelijk in psychologische studies overgenomen.En hoewel het in het spel is geweest zolang mensen er zijn, werd het populair doorEen studie uitgevoerd door Daniel Kahneman, Jack Knetsch en Richard Thaler.

    Manieren waarop het zich afspeelt in marketing

    Deze tactiek kan gewicht vasthouden in hoe u copywriting benadert.Om het te benutten:

    • Gebruik "negatieve" framing en help uw publiek te overwegen wat ze verliezen door geen actie te ondernemen.(In tegenstelling tot het "positieve" van wat ze winnen.)
    • Geef uw publiek de eigenaar van wat ze krijgen, hetzij door aanpassing of de stappen die ze nemen om te verwerven wat u aanbiedt.
    • Overweeg specifieke frasering zoals "mis niet" of "gratis" om uw publiek te activeren.
    Copywriting Psychology: 7 Tips & Examples - Tower Marketing (3)

    4. verhalen vertellen

    In dit tijdperk waarin binge-watching een tijdverdrijf is dat we waarschijnlijk allemaal hebben genoten, is het geen geheim dat mensen van verhalen houden.Maar de reden is veel dieper dan alleen hun entertainmentwaarde.Verhalen zijn een raamwerk dat ons helpt contact te maken met andere mensen of concepten, vooral wanneer we iets nieuws tegenkomen.

    Een interessant NPR -artikel over verhalen vertellenVat de wetenschap samen om aan te tonen dat het luisteren of lezen van een verhaal veel meer van onze hersenen omvat dan het verwerken van rechte gegevens of statistieken.((Het roept het spiegelproces op, ons synchroon brengen met de verhalenverteller.) Zelfs het lezen van een verhaal verhoogt de hersenactiviteit in de gebieden die we gebruiken om te ontcijferen en zich voor te stellen.

    Bovendien zijn verhalen meer memorabel en zullen we eerder herhalen.Dit betekent dat ze een nieuw idee beter kunnen versterken en zelfs onze perspectieven en attitudes kunnen veranderen.

    Hoe het vertellen van verhalen is ontstaan

    Verhalen zijn zo oud als wij zijn, maar een van de eerste opgenomen verhalen die door historici worden herkend, isHet epos van GilgameshEn HomerusDe Ilias.In de loop van de tijd uitvindingen zoals geschreven talen,de drukpers, films en internet hebben gediversifieerd hoe we verhalen vertellen en maakten ze ook gemakkelijker om te delen.

    Manieren waarop het zich afspeelt in marketing

    Er is absoluut een tijd en een plek om voordelen op te sommen.Maar als je ze in een verhaal kunt weven, is er een kans dat het je marketingboodschap helpt beter te blijven en te overtuigen.Of u nu werkt aan B2B of B2C Copy Probeer:

    • Verhalen vertellen en verhalen weven in de kopie van de bestemmingspagina's.
    • Video -anekdotes gebruiken.
    • Het aanmoedigen van door de gebruiker ingediende verhalen op sociale media.
    • Getuigenissen gebruiken om een verhaal te vertellen.

    Pro -tip: probeer je verhaal nog sterker te makenVolg een duidelijke boogofmet behulp van het Zeigarnik -effect.

    Copywriting Psychology: 7 Tips & Examples - Tower Marketing (4)

    5. Autonomie bias

    De kern van onze acties hebben mensen een natuurlijk verlangen om de leiding te hebben over het vrijelijk maken van onze eigen keuzes.We houden van een gevoel van macht en controle over onze toekomst.Dus deze vooringenomenheid kan eruit zien als ons die onze wil uitoefenen over hoe, waarom, waar, of wat we doen.

    Wanneer u uw copywriting kunt draaien om hiermee te praten en zelfs uw publiek een gevoel van controle geeft in hoe zij ermee omgaan, hoe beter.

    Hoe autonomie bias is ontstaan

    Hoewel het een principe is dat zo oud is als tijd, werd deze term zelf populair in de psychologie toen Richard Ryan en Edward Deciontwikkelde de zelfbeschikkingstheorie van motivatie.Hun werk in de psychologie toonde aan dat het versterken van acties met beloningen niet de enige manier was om mensen te motiveren.Hun onderzoek werd destijds zeer gewaardeerd als een grote ontwikkeling in de psychologie, omdat het deze nieuwe en verschillende theorieën naar de tafel bracht.

    Manieren waarop het zich afspeelt in marketing

    Bij het kijken naar hoe deze tactiek in copywriting te gebruiken, zijn hier enkele suggesties om te beginnen:

    • Praat rechtstreeks met uw publiek en kader de boodschap van dat ze de controle hebben.
    • Gebruik zelfgeleide interactieve elementen.
    • Maak een zelfgestapte vorm.
    Copywriting Psychology: 7 Tips & Examples - Tower Marketing (5)

    6. Informatieklooftheorie

    Simpel gezegd, de informatieklooftheorie is het idee dat als iemand onzeker is, ze werken tussen wat hij weet en wat ze nodig hebben om een beslissing te nemen.Het verzamelen van relevante informatie is een tactiek dat mensen gebruiken en erop vertrouwen wanneer ze niet de ervaring hebben om van af te gaan.

    Hoe de theorie van de informatiespleet is ontstaan

    Dit principe zelf lijkt voor het eerst te zijn verschenen in de wetenschappelijke gemeenschap in de jaren '60, maar het piekte in populariteit in de jaren 90.Misschien kan die piek worden toegeschreven aan George Loewenstein van Carnegie Mellon, omdat hij de term zelf populair maakteIn de studies die hij in het midden van de jaren 90 presenteerde.

    Manieren waarop het zich afspeelt in marketing

    Een paar manieren om deze natuurlijke neiging tot nieuwsgierigheid te benutten, zijn onder meer:

    • Het gebruik van provocerende vragen in krantenkoppen en het plaatsen van het antwoord in de volgt die volgt.
    • Neem het op in de metabeschrijvingen voor bestemmingspagina's die naar uw site leiden vanaf zoekopdracht.
    • Maak het in uw e -mailonderwerplijnen en preheader -tekst.
    Copywriting Psychology: 7 Tips & Examples - Tower Marketing (6)

    7. Tijdelijke oriëntatiepunten en tijdelijke discontering

    Simpel gezegd, tijdelijke oriëntatiepunten zijn kaders We markeren tijd tussen ons oude zelf en het toekomstige zelf.Dit zijn momenten die op tijd opvallen, zoals de start van de week, een nieuwe dag, het nieuwe jaar, verjaardagen en jubilea, om een paar voorbeelden te noemen.

    We gebruiken deze om onszelf te inspireren om te plannen en te beginnen met het nemen van specifieke stappen, zoals het stellen van doelen in het nieuwe jaar of het starten van een nieuw dieet aan het begin van de week.We zullen deze dingen eerder doen in bepaalde keren dat we associëren als een zinvolle pauze tussen het verleden en de toekomst, dan het kiezen van een willekeurige dag om te beginnen.

    Aan de andere kant komt tijdelijke discontering op het idee dat we liever de bevrediging hebben van iets nu in plaats van te wachten, zelfs als wachten eindigt met ons iets meer.Bijvoorbeeld, vandaag een cheque van $ 100 nemen in plaats van zes maanden te wachten op een cheque van $ 150.Dit alles toont aan dat onze relatie met de tijd behoorlijk ingewikkeld kan zijn.

    Hoe temporele historische theorie is ontstaan

    Geïnspireerd door het werk van psycholoog Theodule Ribot, schreef Nucgaek Shum eind jaren 80 een populair artikel op "De rol van temporele oriëntatiepunten in autobiografische geheugenprocessen. "Wat betreft waar tijdelijke discontering in het spel komt, het is niet duidelijk wie de term voor het eerst heeft bedacht, maar het kwam aanvankelijk uit gedragseconomische studies.

    Manieren waarop het zich afspeelt in marketing

    Een paar manieren waarop u inspiratie kunt vinden om tijdelijke oriëntatiepunten te gebruiken en discontering in uw marketing te gebruiken zijn:

    • E -mailcampagnes makenrond bezienswaardigheden zou uw publiek waarderen en gebruiken.
    • Pagina -elementen en CTA's maken die in tijdelijke discontering dringen spelen.
    • Plan sociale berichten en advertentiecampagnesrond die belangrijke bezienswaardigheden.
    Copywriting Psychology: 7 Tips & Examples - Tower Marketing (7)

    Meer hulp nodig bij het maken van de juiste berichten?Krijg steun vanEen ervaren contentmarketingteamWie kan u helpen uw boodschap te kaderen met de juiste copywriting -psychologietactieken.

    Copywriting Psychology: 7 Tips & Voorbeelden - Tower Marketing (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Roderick King

    Last Updated:

    Views: 6298

    Rating: 4 / 5 (71 voted)

    Reviews: 94% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Roderick King

    Birthday: 1997-10-09

    Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

    Phone: +2521695290067

    Job: Customer Sales Coordinator

    Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

    Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.