Hoe je LEGO -stofvrij kunt houden (en het snel schoonmaken) (2024)

Ik heb twee zonen en mijn tweede zoon was al op jonge leeftijd geobsedeerd door LEGO.

Voor kerst- en verjaardagen zouden we hem vaak een Lego -set kopen, wetende dat hij het onmiddellijk zou beginnen met bouwen en niet zou stoppen totdat het klaar was.De enige uitzondering was zijn Millenium Falcon die hem een paar dagen kostte om te maken.

Wanneer ze voor het eerst worden geassembleerd, zien LEGO -modellen er altijd glanzend en nieuw uit, en goed, gewoon perfect!Maar na een paar weken begint het stof zich te vestigen, en dan wordt het een beetje dikker totdat het op het punt is waar het niet gewoon met een stofdoek wegwaait.Het lijkt in een ‘plakkerig’ podium te komen waar je wat moet wrijven om het eraf te krijgen.De studs helpen helemaal niet!

Ik heb ontdekt dat de beste manier om stof van LEGO af te houden, is door de kamer regelmatig stofzuigen.Wanneer het stof op LEGO vestigt, blaas het dan af met een blikjegecomprimeerde lucht.

Ik gebruik soms gelieerde links.Wanneer u op deze links klikt en een aankoop doet, kan ik een kleine commissie krijgen.Het kost je niets, maar het helpt me om deze site te runnen.

Hoe LEGO stofvrij te houden

How To Keep LEGO Dust Free (and quickly clean it off) (1)

Als je een familielid hebt dat net zo geobsedeerd is door LEGO als mijn zoon, weet je hoeveel van harmonie het kan zijn om het stof weg te houden.

Hier zijn mijn tips om stof van uw LEGO te houden.

1. Houd uw kamer stofzuigen

Hoe schoner je je vloer kunt houden, hoe minder stoffig je LEGO zal zijn.Als je je vloer stofzuigt, wordt er niet meer dat stof wordt opgeheven terwijl je erop loopt.

Ik raad aan om een vacuüm met een goed filter te gebruiken.Een HEPA -filter is de beste soort omdat het 99,9% van de luchtdeeltjes kan filteren en voorkomen dat fijn stof uit het vacuüm terugblaast op je LEGO -model.

Ik heb veel gesproken op deze blog over hoeveel ik van mijn houMiele Cat and Dog Vacuüm.Een van de beste dingen daarvan is het HEPA -filter.Naast het geweldig zijn in het oppakken van huisdierenhaar, doet het een briljante taak om het stof in het vacuüm te houden in plaats van het terug in de kamer te spuwen.

Gerelateerd lezen:

  • Hoe je stof schoon moet maken zonder het te verspreiden
  • Hoe u boeken stofvrij kunt houden
  • Hoe je blinds stofvrij kunt houden (snelle en gemakkelijke methode)

2. Gebruik een luchtfilter

Houd de lucht in de kamer waar u uw LEGO -modellen schoonmaakt door een luchtfilter te laten draaien.Veel luchtfilters van goede kwaliteit hebben HEPA-filters die het beste stof uit de kamer moeten verwijderen.

We hebben eenLuchtfilter door Winix.Ik vind het geweldig omdat je het 's nachts nauwelijks kunt horen rennen.Het heeft een HEPA -filter.Naast het filteren van het stof is het geweldig in het voorkomen van allergieën, waaronder Hayfever waaraan we allemaal lijden.Het was ook erg handig toen mijn jongens Covid hadden.Zodra een van hen positief testte, ging het hun kamers in en het leek te voorkomen dat het zich verspreidde naar andere familieleden.

Hier is het in onze voorkamer.

3. Houd uw LEGO in een speciale ruimte

Als u het geluk hebt om een logeerkamer te hebben, waarom zou u uw LEGO -modellen dan niet in een speciale kamer opzetten?U zult merken dat uw LEGO veel minder stof zal verzamelen als er minder menselijk verkeer voorbij is.

4. Plaats uw LEGO in een vitrine

Overweeg om uw gewaardeerde en meest ingewikkelde modellen in een vitrine te plaatsen.Wanneer ze zich in een afgesloten eenheid bevinden, kun je het stof volledig buiten houden en bestaat er geen gevaar dat stukken vermist worden.

Amazon verkoopt toegewijdLEGO -display casesVan alle maten, perfect voor het beschermen van uw kostbare modellen!

5. Bedek uw Lego met een laken

Nadat u uren werk heeft gestopt met het maken van uw LEGO -modellen, is zeer waarschijnlijk het laatste wat u wilt doen ze bedekken!Maar als u weg bent of u kunt ermee omgaan met uw LEGO niet permanent te laten zien, overweeg dan om ze te bedekken met een katoenen laken of wat plastic.

Hoe u uw LEGO kunt afstoffen

Er zijn verschillende manieren waarop u het stof kunt reinigen van uw geassembleerde LEGO -set.Als je je LEGO een tijdje niet hebt afgestoft en het stof niet gewoon met je vinger afbreekt, raad ik aan een blikje te gebruikengecomprimeerde lucht, of een draagbare stofzuiger met een micro -bevestiging.

Voor lichtstof raad ik aan om een swiffer -stoffer of een te gebruikenmicrovezeldoek.

Hoe u uw LEGO kunt bestrijken met een swiffer

ZwenkSusters zijn goed in het vastpakken van stof en het in de vezels houden.Het vegen van je LEGO -model met een swiffer moet veel van het losse stof verwijderen.

Een zwerfdichte Duster kan het beste worden gebruikt voor onderhoudsreinigingen omdat het geen oud plakkerig stof verwijderen dat al een tijdje bestaat.

Voor oud stof raad ik aan om een penseel te gebruiken, sommigegecomprimeerde lucht, of een stofzuiger.Dit is waar ik het nu over zal hebben.

Hoe u uw LEGO kunt bestrijken met een penseel

Een goede oude penseel is handig voor het reinigen van je LEGO omdat het perfect is voor het losmaken van oud stof dat niet gemakkelijk afbreekt met een veer of microvezel stofdoek zoals eenZwenk.

Een penseel werkt heel goed in combinatie met een stofzuiger.Duw het stof voorzichtig in een kleine stapel en gebruik vervolgens de stofzuiger om hem op te zuigen.

Hoe u uw LEGO kunt bestrijken met perslucht

Gecomprimeerde luchtWerkt briljant voor het schoonmaken van stof van je LEGO, zelfs het plakkerige soort dat er misschien een tijdje is geweest.

Als u perslucht gaat gebruiken om uw LEGO te bestrooien, raad ik u aan deze buiten te gebruiken of in een gebied waar het niet zo uitmaakt waar het stof zich vestigt.Als je een kamer vol LEGO -modellen hebt, wil je niet dat het stof dat je hebt afgeblazen aankomen op een van je creaties!

Hier is een echt nuttige video over hoe u stof uit uw LEGO kunt reinigen met behulp van perslucht.

Hoe u uw LEGO kunt bestrijken met een stofzuiger

Het gebruik van een stofzuiger om je LEGO te bestrijken, werkt geweldig als je LEGO al is geassembleerd.Het is niet nodig om je creatie uit elkaar te halen, je kunt het gewoon op zijn plaats stoffen.

Een handheld batterij-aangedreven stofzuiger is perfect voor deze taak omdat deze gemakkelijk te manoeuvreren is.Velen van hen hebben een transparante stofbeker, zodat je kunt zien wat je hebt opgezogen.Als je toevallig een stuk LEGO opzuigt (wat ik genoeg heb gedaan), is het gemakkelijk om weer eruit te komen!

Als u kunt, gebruik dan een stofzuiger met een goed filter.Een HEPA -filter is uitstekend voor het stoppen van het stof dat je hebt opgezogen door de kamer te recirculeren.

Ik hou van mijn Miele -handheld -vacuüm omdat het een klein wasbaar HEPA -filter heeft dat ik kan verwijderen en schoonmaken.

How To Keep LEGO Dust Free (and quickly clean it off) (13)

Voor het stofzuigen van het stof van LEGO heb je een kleine borstelkop nodig.Zelfs de kleinste bevestiging kan echter vaak niet op zeer kleine plekken komen.Daarvoor raad ik aan om een micro -bijlagen te kopen.

Deze micro -bijlage -vacuümset van Amazon zou moeten werken met elke standaardvacuümreiniger en hiermee kunt u het stof opruimen in zeer kleine ruimtes.Als je er een gebruikt, zorg er dan voor dat je de zuigkracht afwijst, zodat je stukjes LEGO niet losmaakt of opzuigt.

Een andere optie is om een USB-aangedreven toetsenbordreiniger te gebruiken.Het is ontworpen voor computertoetsenborden, maar werkt ook goed voor het schoonmaken van het stof van LEGO.

Hoe u uw LEGO -stenen wassen

Als je stenen plakkerig stof erop hebben of als je ze gewoon sanitair nodig hebt, zijn er een paar manieren waarop je ze kunt wassen.

Pro -tip: Voordat u uw LEGO -stenen wassen, kiest u er een van die stickers hebben of erop afdrukken.Die mogen niet worden ondergedompeld in water.Neem in plaats daarvan een vochtmicrovezeldoeken veeg ze over en droog meteen.

Optie 1 - weken in zeepwater

Voeg een paar druppels toeafwasmiddelnaar een kom koud of lauw water en laat de stenen een paar minuten weken.

Giet af op een keukenhanddoek en laat ze drogen.Als je koppig vuil hebt, gebruik dan een vochtige microvezeldoek om de stenen af te vegen.

Optie 2 - Gebruik uw vaatwasser

Je Lego wassen in een vaatwasser is een geweldige manier om je Lego -stenen schoon en sanitair te krijgen zonder veel werk.Doe dit alleen met gewone stenen die geen stickers hebben of erop afdrukken, omdat het hete water het tillen zal veroorzaken.

Vul een mesh wasserij losjes met LEGO -bakstenen.Pak ze niet in omdat je wilt dat het water vrij rond de stenen circuleert.

Doe de gaaszak gevuld met LEGO -stukken op het bovenste rek van de vaatwasser en laat je vaatwasser normaal worden.

Als u geen reserve -mesh -tas heeft, overweeg dan deze te kopen bij Amazon.Het is bedoeld voor lingerie, maar het werkt ook goed voor het wassen van LEGO -bakstenen in je vaatwasser.

Dit artikel en de inhoud ervan zijn eigendom vanSprankelingen werd voor het eerst gepubliceerd op 16 mei 2022.

Hoe je LEGO -stofvrij kunt houden (en het snel schoonmaken) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated:

Views: 6123

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.