Een promotie weergeven op een cv (of meerdere posities) (2024)

Lang bij hetzelfde bedrijf blijven heeft zo zijn voordelen. En tekortkomingen ook. Een van de laatste wordt duidelijk als je besluit van baan te veranderen en je geen idee hebt hoe je meerdere functies en promoties op je cv moet weergeven.

In dit artikel leert u hoe u in verschillende scenario's meerdere functies en promoties op een cv kunt zetten. Dit zijn: wanneer uw taken hetzelfde bleven, wanneer deze veranderden en wanneer u na een periode elders weer bij uw vorige werkgever ging werken.

Wil je tijd besparen en je CV binnen 5 minuten klaar hebben?Probeer onze CV-builder. Het is snel en gemakkelijk te gebruiken. Bovendien krijgt u kant-en-klare inhoud die u met één klik kunt toevoegen.Bekijk meer dan 20 CV-sjablonen en maak hier uw CV.

Een van onze gebruikers, Nikos, zei dit:

[Ik gebruikte] een mooi sjabloon dat ik op Zety vond. Mijn CV is nueen paginalang, nietdrie. Met dezelfde spullen.

Op zoek naar enkele geweldige CV-voorbeelden? Bekijk onze selectie vanGratis CV-voorbeelden

Waarschijnlijk moet u ook een promotiebrief schrijven. Zien:Promotiebrief (voorbeelden)

1

Soortgelijke functies bij hetzelfde bedrijf

Het punt is: u kunt een promotie krijgen van een specialist naar een expertpositie. De reikwijdte van uw taken verandert helemaal niet – alleen de beroepstitel en het salaris.

Hoe toon je dit soort promotie op een cv? Stapel eenvoudig uw functietitels in één item en noteer uw ervaring in een lijst met opsommingstekens eronder.

Volg standaardhervat de opmaakregels, d.w.z. voeg de naam toe van het bedrijf waarvoor u werkte,uw functietitels, Endata gewerkt, zoals zo:

Voorbeeld CV: meerdere functies bij hetzelfde bedrijf

ABC-winkel, Los Angeles, CA

Winkelmanager (januari 2013Cadeau)

Assistent-manager (januari 2012-januari 2013)

  • [vermeld uw promotie]
  • Ervaar Bullet Point
  • Ervaar Bullet Point
  • Ervaar Bullet Point

Pro-tip:Stapelen is misschien niet de beste strategie als u uw cv indient via een Applicant Tracking System (ATS). Waarom? ATS'en analyseren slechts één functietitel per inzending, dus het risico is groot dat ze er een missen. Als jehet schrijven van een ATS-conform CV(in tegenstelling tot degene die u rechtstreeks naar een menselijke lezer stuurt), is het veiliger om afzonderlijke vermeldingen te gebruiken voor elke positie die u bekleedde.

Merk op dat het eerste opsommingsteken in de lijst verwijst naar uw promotie.

Dat is precies hoe het tonen van promoties op een cv eruit zou moeten zien. Een promotie krijgen is tenslotte een van je grootste prestaties, nietwaar? Hier zijn een paar ideeën over hoe dit opsommingsteken eruit zou kunnen zien:

  • Na minder dan een jaar gepromoveerd tot winkelmanager vanwege uitzonderlijke organisatorische vaardigheden en het overschrijden van KPI's met 70%.
  • Herhaaldelijk erkend voor topprestaties via snelle promoties en selectie voor initiatieven met hoge prioriteit.
  • Geselecteerd voor management na blijk te hebben gegeven van het vermogen om snel te leren en complexe concepten feilloos onder de knie te krijgen.

Zorg ervoor dat de andere opsommingen uw verantwoordelijkheden vermengenbelangrijkste prestaties. Op deze manier heeft uw cv-functiebeschrijving maximale impact (en laat u uwbeste vaardigheden). Maak je geen zorgen over de lengte. Jijmoet zo ver teruggaan op je cvmogelijk terwijl je eraan vasthoudtrelevante ervaring.

Weet u niet zeker hoe u uw ervaring op de meest effectieve manier kunt presenteren? Lees onze speciale gids:

2

Verschillende taken of zijwaartse bewegingen

Als u bent gepromoveerd naar een functie waarin uw taken zijn gewijzigd, maakt u voor elk daarvan twee afzonderlijke vermeldingen aan. Om ruimte te besparen, kunt u de bedrijfsnaam als overkoepelende titel gebruiken.

Hoe vermeld je zo'n promotie op een cv? Begin met de naam van het bedrijf, de locatie en de gewerkte data. Vermeld vervolgens uw huidige positie. Voeg uw ervaringspunten toe. Zorg er opnieuw voor dat het eerste opsommingsteken uw promotie uitlegt.

Voeg vervolgens de vorige interne functie toe aan je cv. Als je daarvoor nog een andere hebt vastgehouden, voeg deze dan hieronder toe. Naarmate u teruggaat in de tijd, kunt u minder opsommingstekens en minder details toevoegen. Concentreer u op de redenen die tot elke promotie hebben geleid. Voeg vervolgens voor elke positie uw beste prestaties toe.

Bovendien is dezelfde regeling geschikt als uw functieverandering niet het gevolg is van een promotie, maar van de zogenaamde zijwaartse verhuizing. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als uw bedrijf een fusie doormaakt en u van afdeling verandert.

Pro-tip:Het beste CV-formaat is hetchronologisch CV. Met andere woorden, je zet je huidige/laatste positie eerst en dan ga je terug in de tijd. Zo kunnen recruiters jouw nieuwste en meest relevante ervaring als eerste zien.

Hier is debeste sjabloonvoor het tonen van promoties binnen hetzelfde bedrijf:

CV voor promoties binnen hetzelfde bedrijf: voorbeeld

ABC-winkel, Los Angeles, CA

Winkelmanager (januari 2013Cadeau)

  • [vermeld uw promotie]
  • Ervaar Bullet Point
  • Ervaar Bullet Point
  • Ervaar Bullet Point
  • Ervaar Bullet Point
  • Ervaar Bullet Point

Assistent-manager (januari 2012-januari 2013)

  • [vermeld uw promotie]
  • Ervaar Bullet Point
  • Ervaar Bullet Point
  • Ervaar Bullet Point
  • Ervaar Bullet Point

Verkoopmedewerker (juni 2011 - januari 2012)

  • Ervaar Bullet Point
  • Ervaar Bullet Point
  • Ervaar Bullet Point

Onthoud: dat kanverbeter je CVdoor het een verhaal te laten vertellen.

Maak niet simpelweg een lijst van saaie en repetitieve dingenverantwoordelijk voorkogels ervaren. Concentreer u in plaats daarvan op uw prestaties. Laat elke kogel getuigen van uw groei en laat zien hoe goed u bent in het behalen van resultaten. Beste hack? Gebruikactiewerkwoorden op je cv. En altijdpas het aan op de functieje zoekt.

Wanneer u een CV maakt in onze builder, kunt u opsommingstekens en vaardigheden slepen en neerzetten en de saaie dingen automatisch invullen. Spellingscontrole?Rekening. Begin met het bouwen van eenprofessionele CV-sjabloon hier gratis.

How to Show a Promotion on a Resume (or Multiple Positions) (1)

Maak nu mijn CV

Wanneer je klaar bent,onze professionele CV-bouwerscoort jouw CV en die van onsCV-checkerzal je vertellenprecieshoe je het beter kunt maken.

3

Tweemaal hetzelfde bedrijf

Er zijn situaties waarin je een bedrijf verlaat en na enige tijd terugkomt om een ​​hogere rol op je te nemen. Hoe zet je zo’n promotie op je CV? In dat geval kunt u hetzelfde bedrijf tweemaal vermelden.

Houd u, net als in de vorige scenario's, aan dechronologische volgordeervaring, en vermeld eenvoudig hetzelfde bedrijf in twee afzonderlijke vermeldingen, zoals:

Promotie weergeven op een cv: voorbeeld

ABC-winkel, Los Angeles, CA

Winkelmanager (januari 2013Cadeau)

  • Ervaar Bullet Point
  • Ervaar Bullet Point
  • Ervaar Bullet Point
  • Ervaar Bullet Point
  • Ervaar Bullet Point

DEF-winkel, New York, NY

Assistent-manager (januari 2012-januari 2013)

  • Ervaar Bullet Point
  • Ervaar Bullet Point
  • Ervaar Bullet Point
  • Ervaar Bullet Point

ABC-winkel, Los Angeles, CA

Verkoopmedewerker (juni 2011 - januari 2012)

  • Ervaar Bullet Point
  • Ervaar Bullet Point
  • Ervaar Bullet Point

Pro-tip:Studies tonen aan dat recruiters in eerste instantie slechts ongeveer 7 seconden besteden aan het bekijken van uw cv. In deze korte tijd zoeken ze naarfunctietitels. Houd hier rekening mee bij het opmaken van uw cv en zorg ervoor dat uw functietitels gemakkelijk te vinden zijn.

Het enige verschil met de voorgaande scenario's is dat uw loopbaanontwikkeling vrijwel voor zichzelf spreekt, aangezien de data en functietitels op uwperfecte CVlaat het duidelijk zien. Daarom hoeft u geen extra punt toe te voegen dat uw promoties uitlegt.

Wil je er zeker van zijn dat je CV er zo professioneel mogelijk uitziet? Hier is een gids die u moet lezen:Hoe moet een CV eruit zien? (Beste voorbeelden)

Bovendien geeft een goede sollicitatiebrief die bij uw cv past, u een voordeel ten opzichte van andere kandidaten. U kunt het in onze schrijvensollicitatiebriefbouwer hier.Hier ziet u hoe het eruit kan zien:

How to Show a Promotion on a Resume (or Multiple Positions) (2)

Maak nu mijn sollicitatiebrief

Bekijk meersollicitatiebriefsjablonen en begin met schrijven.

Sleutel afhaalmaaltijd

Als je veel relevante ervaring hebt, kan het organiseren van een cv een hele klus zijn. Vooral als je veel tijd bij één bedrijf hebt doorgebracht en de laatste keer dat je dat deedschreef een CVwas enkele jaren geleden (en het is tijd omupdate je CV!)

Dit is wat u moet onthouden over het vermelden van promoties en meerdere posities op een cv:

  • Wees consistent met uwCV ontwerp– hoe je er ook voor kiest om promoties en meerdere functies op te sommen, houd je hieraan in je hele cv.
  • Stapel de posities met vergelijkbare taken in één invoer.
  • Schrijf aparte vermeldingen onder de paraplu van de bedrijfsnaam als de functies die u bekleedde verschillende taken hadden.
  • Voeg aparte vermeldingen toe als u na enige tijd elders naar hetzelfde bedrijf terugkeert.
  • Overweeg om elke afzonderlijke functie die u ooit heeft bekleed, in geheel afzonderlijke vermeldingen op te nemen als u uw cv indient via een Applicant Tracking System.

Heeft u vragen over het vermelden van promoties op uw cv? Misschien wil je je mening geven over cv's voor promotie? We zijn altijd blij om van u te horen. Geef ons een seintje in de reacties hieronder.

Een promotie weergeven op een cv (of meerdere posities) (2024)

FAQs

Hoe zet je een promotie op je cv? ›

Schrijf over je promoties: Als je door je vorige werkgevers één of meerdere malen beloond werd met een promotie, vermeld dit dan kort bij je werkervaring. Hiermee toon je niet alleen wat je functie was, maar ook dat je in staat bent verder te groeien binnen bedrijven.

Wat kun je weglaten op je cv? ›

Houdt al je werkervaring goed tegen het licht en vermeldt alleen de relevante banen op je cv. De irrelevante werkervaring kun je gerust weglaten op je cv. Op die manier word je cv niet te druk en weet een recruiter of werkgever direct wat hij aan je heeft.

Wat is positie op cv? ›

Je start met je meest recente of huidige baan en daaronder zet je de banen die je daarvoor had. Hoeveel banen je op je cv vermeldt is aan jou. Is de lijst vrij lang? Bedenk dan welke banen het meest relevant zijn voor de functie waar je op solliciteert.

Hoeveel banen zet je op je cv? ›

Hoeveel jaar werkervaring op je CV? Als vuistregel mag je ervan uitgaan dat je 10 tot 15 jaar relevante werkervaring op je CV moet vermelden. Als je minder dan 15 jaar werkervaring hebt, kun je ervoor kiezen om ook stages of bijvoorbeeld freelance werk als werkervaring op je CV te vermelden.

Hoe geef je aan dat je promotie wilt? ›

Wel doen:
  • Denk na over de positie/functie die je wilt hebben en hoe die aansluit bij jouw doelstellingen en die van je manager. ...
  • Bereid een memo voor waarin je je aantoonbare staat van dienst opsomt. ...
  • Let op je timing. ...
  • Vraag je baas om regelmatige feedback en advies over hoe je naar een niveau hoger doorstoot.

Wat is een juiste omschrijving van het begrip promotie? ›

Met promoveren (letterlijk 'promotie maken') wordt het hele proces bedoeld van het doen van een promotieonderzoek, het schrijven van een proefschrift en het verdedigen van het proefschrift voor een commissie (de promotie). Daarna mag iemand zich gepromoveerd noemen en de titel 'doctor' (dr. of PhD) voeren.

Wat niet vergeten op cv? ›

Vergeet niet om wel al jouw behaalde diploma's en certificaten te vermelden. Alles wat van waarde kan zijn bij de job waar je op solliciteert mag je niet vergeten erin te zetten. Ten derde is het belangrijk om al jouw relevante ervaringen in de CV te zetten.

Hoe maak je je cv aantrekkelijk? ›

Hieronder volgen een aantal tips om je daarbij te helpen.
  1. Creëer overzicht. Maak gebruik van herkenbare tussenkopjes, zoals ervaring, studie en competenties. ...
  2. Maak je cv opvallend, maar houd het zakelijk. ...
  3. Houd het kort. ...
  4. Zet het belangrijkste op pagina 1. ...
  5. Maak een profielschets.
Jan 8, 2023

Kan een werkgever zien waar ik gewerkt heb? ›

Werkgevers mogen niet zomaar bijhouden wat werknemers doen, ook niet bij privé-gebruik van internet, e-mail of telefoon. De regels over wat wel en niet mag, en wat de werkgever kan controleren, moeten in een ICT- en internetreglement worden vastgelegd.

Hoe ziet een goed cv uit? ›

wat moet er op een goed cv? Een goed cv bevat een aantal onderdelen, waaronder persoonlijke informatie, opleidingen en stages, werkervaring, certificaten en vaardigheden. Daarnaast zet je op je cv een foto en voeg je eventueel referenties toe.

Wat is een sterke profielschets? ›

Profielschets zegt iets over jouw sterke eigenschappen

Vraag aan collega's of goede vrienden of zij willen aangeven wat jouw goede eigenschappen zijn. Vraag hulp aan iemand die jou goed kent als persoon én aan iemand die met je heeft gewerkt of weet wat je werkzaamheden inhouden.

Wat zet je bovenaan cv? ›

Begin je cv dus niet met je eerste bijbaan van toen je dertien was, maar werk van voren naar achteren in de tijd en zet je huidige of laatste baan bovenaan. Benoem telkens bij welk bedrijf je werkte en wat je functie was. Voeg daaraan kort toe wat op die werkplek je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden waren.

Hoeveel jaar terug werkervaring op cv? ›

Hoe ver ga je terug op je cv? Je cv moet ongeveer 10 tot 15 jaar teruggaan, tenzij oudere werkervaring écht relevant is voor de gezochte functie. Het is belangrijk om de nadruk te leggen op je meest recente en relevantste ervaringen en prestaties, omdat recruiters hier het meest geïnteresseerd in zullen zijn.

Wat te zeggen bij promotie? ›

Laat weten wat je ambities zijn

Het helpt om zo concreet mogelijk te zijn. In plaats van je baas te vragen of er misschien nog een promotie inzit dit jaar, kun je beter zeggen dat je een specifieke functie op het oog hebt en dat jij daarvoor de perfecte kandidaat bent.

Wat is een promotie op je werk? ›

Een promotie verwijst naar het proces waarbij een werknemer wordt bevorderd naar een hogere functie binnen dezelfde organisatie. Dit gaat vaak gepaard met meer verantwoordelijkheden, een hoger salaris en betere voordelen.

Wat zijn promotiemogelijkheden? ›

Een voorbeeld van promotie is het geven van een tijdelijke meerwaarde aan een product door middel van een prijsverlaging (korting) of de verhoging van de hoeveelheid. Andere vormen zijn bijvoorbeeld kortingsbonnen, spaaracties, prijsvragen of het verstrekken van premiums bij aankoop van een product of dienst.

Hoe zeg je dat je veel ervaring hebt? ›

Hoe het zou kunnen!

“Tijdens mijn recent afgeronde opleiding heb ik op veel verschillende vlakken ervaring en kennis opgedaan op het gebied van -xxx-. Deze kennis en ervaring heb ik reeds toegepast tijdens verschillende projecten en ik heb gemerkt dat ik dit met veel plezier en volharding heb weten uit te voeren.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 6504

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.