Wanneer een verzekering overslaan en privé betalen voor een auto-ongeluk (2024)

Wanneer een verzekering overslaan en privé betalen voor een auto-ongeluk (1)

Een spatbordbuiger kan u geïrriteerd maken door het ongemak, maar uiteindelijk ongedeerd blijven. Als je per ongeluk iemand met slechts een klein tikje van achteren hebt aangereden, of als je een aanrijding hebt gehad waarbij een of beide voertuigen slechts een kleine deuk of schram hebben opgelopen, is het dan echt de moeite waard om via je verzekeringsmaatschappij te gaan, of is het gemakkelijker om een ​​schikking te treffen? de vordering zelf?

Jij somskanregelen eenauto ongelukzonder verzekering.Maarzou moetenJij?

Het antwoord is niet altijd duidelijk.

We zullen bekijken wat u moet doen als u erover nadenkt om u zonder verzekering te vestigen, en wat de risico's en voordelen kunnen zijn.

Inhoudsopgave + laten zien

Wanneer te overwegen om zonder verzekering af te rekenen

Overweeg alleen een onderhandse schikking als het een klein ongeval betreft. Helaas is wat "klein" lijkt soms ernstiger dan u denkt. Wat lijkt op een deuk in een bumper kan schade aan de onderkant inhouden die pas zichtbaar wordt als de monteur een onderzoek uitvoert.

Waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van het privé behandelen van een auto-ongeluk is dat beide partijen het eens moeten zijn. Als de andere bestuurder zich meer op zijn gemak voelt bij het claimen van een verzekering, moet u ervoor zorgen dat u dit ook aan uw verzekeringsmaatschappij meldt. De andere bestuurder heeft het recht om het op die manier te doen als dat zijn voorkeur is - maar als het echt iets kleins is, zoals een kapot achterlicht, kun je hem misschien overtuigen dat een directe betaling voor iedereen gemakkelijker zal zijn.

U kunt bij uw verzekeringsmaatschappij melden dat de aanrijding heeft plaatsgevonden zonder een claim in te dienen. Sommige verzekeringsmaatschappijen eisen dit. Als u het niet meldt en de andere bestuurder uiteindelijk toch een claim indient, kan het ingewikkelder voor u worden.

Deze factor is echter belangrijk:

Sommige verzekeringsmaatschappijen houden een register bij van vragen en rapporten, en dit kan van invloed zijn op uw verzekeringspremie, zelfs als u nooit een claim indient.

Hoe te regelen zonder verzekering

Als u van plan bent om zonder verzekering af te rekenen, zijn hier 5 stappen die u moet nemen om uzelf tijdens het proces te beschermen:

  1. Wissel altijd contactgegevens uit met de andere chauffeurs. Wissel geen contant geld of persoonlijke cheques uit op de plaats van het ongeval. Vraag in plaats daarvan de naam, het telefoonnummer, het adres, het rijbewijsnummer en het kenteken van de persoon. Let ook op het merk, model en de kleur van de betrokken auto. U wilt ook de verzekeringsinformatie van de andere bestuurder krijgen - voor het geval dat.
  2. Zorg dat u een overzicht krijgt van de schade. Nemenfoto's van de schadeaan beide auto's. Maak foto's van alle hoeken en alle borden, seinen of wegomstandigheden die mogelijk een rol hebben gespeeld bij het ongeval. Als je geen foto's kunt maken, schrijf dan aantekeningen op waarin de schade wordt beschreven - waar deze zich op de auto's bevindt (bijvoorbeeld passagiersdeur, achterbumper, enz.) en hoe deze eruit ziet.
  3. Krijg een politierapport. Sommige staten vereisen eenpolitierapportals er materiële schade is. Andere staten hebben er alleen een nodig als de materiële schade een bepaald bedrag overschrijdt of als er lichamelijk letsel is. Als uw staat geen politierapport vereist, is het nog steeds een goed idee om er een te krijgen als u kunt. Het is misschien niet mogelijk, omdat de politie mogelijk niet reageert voor een heel klein ongeval zonder gewonden. Als ze dat niet doen, heb je daar geen controle over, maar het is handig als ze dat wel doen en het telefoontje waard zijn.
  4. Ontvang offertes van meer dan één monteur voor schade. Of de schade nu aan uw auto is of aan die van de andere bestuurder, sta op ten minste 2 of 3 schattingen van monteurs met betrekking tot de kosten voor reparaties. U zou kunnen ontdekken dat het duurder is dan u had verwacht, en dit kan van invloed zijn op uw beslissing om al dan niet door een verzekering te gaan.
  5. Houd een papieren spoor bij. Het is belangrijk om alle correspondentie met de andere bestuurder bij te houden, of het nu gaat om ontvangst of betaling van geld, of gesprekken. Als u documenten of geld verzendt, zorg er dan voor dat u het overmaakt, zodat er een bewijs is dat het is ontvangen. Stuur cheques per ontvangstbewijs per post, of houd een elektronisch dossier bij als u een bank-naar-bank overschrijving doet. Als u onderhandelt over de kosten, kunt u gesprekken het beste via e-mail voeren, zodat u weet wat er is gezegd. Bij telefoongesprekken wordt de inhoud niet bijgehouden, alleen het feit dat het gesprek heeft plaatsgevonden. Hoe meer u kunt documenteren en bewijzen, hoe beter.
  6. Stel een juridisch bindende overeenkomst op wanneer u zich vestigt. Het contractenrecht kent 3 basiselementen:

    A. Aanbod
    B. Aanvaarding
    C. Overweging (d.w.z. geld)

Dit is de gok die u neemt als u ermee instemt om zonder verzekering af te wikkelen:

Uw verzekeringsmaatschappij vereist waarschijnlijk eenrapportvan een ongeval dat zich binnen een korte tijdsspanne zal voordoen. Die tijdsperioden verschillen per bedrijf, maar het kan maar een dag of twee zijn. Vergeet niet dat het doen van een melding niet hetzelfde is als het indienen van een claim.

U kunt besluiten om zonder verzekering af te wikkelen en de aanrijding niet te melden, maar als uw onderhandelingen voor een schikking mislukken, heeft u de mogelijkheid verloren om door een verzekering te gaan. Als dat gebeurt, is de enige optie die overblijft een rechtszaak en dat kan u in een slechtere positie brengen dan waarin u zich zou hebben bevonden als er een claim tegen uw verzekering was ingediend.

Enjuris-tip:Een minderjarige kan geen juridisch bindende overeenkomst ondertekenen. Als een van de bij het ongeval betrokken partijen jonger is dan 18 jaar, moeten hun ouders of wettelijke voogd elk wettelijk document ondertekenen.

Moet ik mijn ongeval zonder verzekering afhandelen?

Er zijn veel overwegingen bij het uitzoeken hoe u een auto-ongeluk gaat aanpakken. Maar dat heb je welsommigetijd om erover na te denken.

Als u de verzekeringsmaatschappij kunt vermijden, hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw premie stijgt als u in gebreke bent gebleven voor het ongeval. Dat is meestal wat de meeste mensen die zich privé vestigen, proberen te vermijden: elke keer dat u schuldig bent aan een ongeval, gaat uw verzekering met een hoger percentage omhoog. En als het gebeurttevaak kunt u onverzekerbaar worden.Een schadeclaim kan leiden tot een tariefstijging van 20 tot 40 procent.

Een verzekeringsmaatschappij gebruikt vaak een rijovertreding als rechtvaardiging voor het verhogen van uw premietarief. Als u de afgelopen 3 jaar meerdere claims, verkeersboetes of ongevallen heeft gehad, ziet u waarschijnlijk een verhoging van uw verzekeringstarief.

Als u en de andere bestuurder afspreken zonder verzekering en de schade hoger is dan u dacht, kan het te laat zijn om een ​​verzekeringsclaim in te dienen als het ongeval niet is gemeld. Wat een kleine hoeveelheid schade lijkt te zijn, kan duizenden dollars bedragen die u vervolgens uit eigen zak moet betalen.

Het gebruik van een verzekering in plaats van privé een auto-ongeluk af te handelen, kan u veel hoofdpijn besparen. Jijweet nooitwat de andere bestuurder gaat doen zodra u de plaats delict verlaat. Ze kunnen naar huis gaan, met een partner of vriend praten en dan besluiten dat ze meer geld willen dan jij denkt dat eerlijk is.

Enjuris-tip:Als het een eenzijdig ongeval is en alleen schade aan uw eigen auto betreft, vraag dan een schatting van een schadeherstelbedrijf. Als de reparatiekosten lager zijn dan uw eigen risico, is het logisch om uit eigen zak te betalen.

Volg altijd de wet

Bijna elke staat vereist dat u het ongeval meldt als er persoonlijk letsel is. Hoewel het ongeval klein lijkt, moet het ongeval worden gemeld als de inzittende van een betrokken voertuig plotseling een steek in zijn nek of een kramp in zijn rug voelt.

Vergeet niet dat u niet in juridische problemen wilt komen omdat u hebt besloten om wat geld te besparen op verzekeringen.Ja, verzekeringsdekking kan kostbaar zijn, maar dat geldt ook voor de juridische gevolgen van het niet naleven van de wet. Als u enige twijfel heeft, ga dan via de verzekeringsmaatschappij om uzelf te beschermen.

Als u een claim indient, is uw verzekeringsmaatschappij wettelijk verplicht om u te verdedigen tegen aansprakelijkheid of een rechtszaak. Zij moeten de vordering betalen, ook als u in gebreke bent gebleven. Evenzo, als de andere bestuurder een rechtszaak tegen u aanspant, wordt van de verzekeringsmaatschappij verwacht dat zij u verdedigt en het vonnis dekt, als dat deel uitmaakt van uw polis. Maar als u besluit de schade privé te dekken en er gaat iets mis, staat u er alleen voor - u zou uiteindelijk moeten betalen voor een juridische verdediging en een vonnis.

Nogmaals, als het ongeval alleen uw auto betreft of als hetwerkelijkklein is, kan het zinvol zijn om de schade uit eigen zak te betalen. Maar zodra er vragen zijn over aansprakelijkheid, persoonlijk letsel, grote schade of een niet meewerkende andere bestuurder, kunt u waarschijnlijk het beste via uw verzekeringsmaatschappij werken.

Wanneer een verzekering overslaan en privé betalen voor een auto-ongeluk (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated:

Views: 6094

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.