Waarom ongelijke betonnen trottoirs gevaarlijk zijn (2023)

Een oneffen of gescheurd betonnen trottoir is meer dan alleen een doorn in het oog. Het kan ook een gevaarlijk struikelgevaar blijken te zijn voor iedereen die er toevallig overheen loopt. Het volledig vervangen van een hele stoep kost veel tijd en geld.

JES Foundation Repair kan een snelhardende betonnen hijsoplossing installeren die uw trottoir stabiliseert en jarenlang rechtop houdt.Polyurethaan injectieschuimis een modern alternatief voor het hijsen van beton dat u tijd, geld en stress kan besparen. Laten we eens kijken naar de probleemtekens en oorzaken achter betonverslechtering en hoe dit zware schuim kan helpen.

Hoe weet ik wanneer mijn betonnen stoep gerepareerd moet worden?

Ondanks alle problemen die een oneffen of gescheurd beton kan veroorzaken, herkennen veel huiseigenaren en bedrijfseigenaren de tekenen van problemen pas als het te laat is. Door deze tekens op te vangen voordat ze verergeren, kunt u voorkomen dat uw trottoir volledig verwoest raakt.

Deze tekens variëren van subtiel tot zeer zichtbaar, dus je moet overal op letten. Hier zijn enkele van de meest voorkomende probleemsignalen.

 • Verkeerd uitgelijnde randen

Kijk eens goed naar uw betonnen trottoirplaten. Elke plaat moet relatief evenwijdig zijn aan de platen ernaast. Als u een verschuiving in uw betonplaten opmerkt, moet u uw trottoir laten repareren.

Het bevestigen van betonplaten die niet rechtop passen, gaat over meer dan alleen een stoeprand. Als u deze platen blijft laten verschuiven, loopt u het risico dat uw trottoir een gevaar wordt om over te steken. Dit kan leiden tot minder voetverkeer naar uw bedrijf of zelfs wachtende rechtszaken. Zodra u problemen met uw trottoir opmerkt, kunt u deze het beste repareren voordat het probleem erger wordt.

 • Straat Kruip

Beton kan in de loop van de tijd verschuiven van waar het oorspronkelijk werd gelegd. Deze verschuiving is zo subtiel dat veel huiseigenaren en bedrijfseigenaren het niet zullen kunnen detecteren.

Hoewel elke verschuiving in uw beton uw eigendom kan beschadigen, kan de specifieke verschuiving die bekend staat als "street creep" bijzonder gruwelijk zijn. Straatkruip treedt vooral op tijdens de koudere maanden wanneer de betonplaten samentrekken en de voegen ertussen openen. Kiezelstenen, aarde of ander vuil kunnen in deze meer open voegen vallen.

Dit kan rampzalig zijn als het weer warmer wordt en de platen proberen weer normaal uit te zetten. Omdat de voegen die deze uitzetting zouden hebben opgevangen, nu gevuld zijn met puin, kunnen de betonplaten niet zo goed worden samengedrukt als ze zouden doen. De platen zullen zichzelf dan omhoog duwen naar de oprit van uw huis of dichter bij uw structuur om deze uitzettingsdruk te verlichten. Dit kan je foundation aantasten en ook daar grotere problemen veroorzaken.

 • Scheuren

Het zien van scheuren, schilfers of ander bewijs van schade aan uw betonnen trottoir is misschien wel het meest voor de hand liggende teken dat er iets mis is. Beton mag dan taai zijn, het is niet onverwoestbaar. Na verloop van tijd zal het tekenen van slijtage en beschadigingen gaan vertonen.

Als je scheuren laat om verder uit te zetten, kan dit een negatieve invloed hebben op je trottoir en zelfs op je fundering.

Wat veroorzaakt beton om te slijten?

Vaak zullen zowel huiseigenaren als bedrijfseigenaren niet kunnen detecteren wanneer hun trottoirs verschuiven. Dit kan leiden tot allerlei problemen zoals scheuren, vlekken, putten en andere lelijke schade aan uw stoep.

Weten waardoor een taai materiaal zoals beton in de eerste plaats kan slijten, kan huiseigenaren en bedrijfseigenaren helpen om op de hoogte te blijven van het onderhoud. Mogelijk kunt u ook verdere schade of slijtage voorkomen als u deze problemen op tijd signaleert.

 • Hydrostatische druk

Vocht is misschien wel de meest voorkomende oorzaak van betonschade. Hevige sneeuwval of regenval kan niet alleen de onderliggende grond eroderen, maar kan ook in het beton zelf infiltreren. Beide kunnen grote schade aan uw stoep veroorzaken.

Betonnen trottoirs worden vaak op compacte grond gelegd. Wanneer er vocht doorheen sijpelt, kan het twee dingen doen. De extra druk van het opstijgende water en de grond kan ervoor zorgen dat het beton onder de spanning verschuift of barst.

Het kan ook vast komen te zitten in de poriën van het beton en later in de winter bevriezen. Het uitzettende ijs zal nog meer druk uitoefenen op het beton en het breken. Een constante weerscyclus die deze druk op je trottoir oplegt, zal het zeker doen verslijten.

Dit fenomeen staat bekend als hydrostatische druk. Wees gewaarschuwd dat deze druk zich ook helemaal tot aan je foundation kan uitstrekken, dus je kunt het niet negeren en hopen dat het weggaat.

 • Beton bezinken

Zware regenval kan ook de grond wegspoelen die uw betonnen trottoir ondersteunt. Hoewel het water je beton een tijdje kan blijven ondersteunen of zelfs optillen, kun je er niet op vertrouwen dat het voor altijd zo blijft.

Uiteindelijk zal het water ergens anders wegvloeien of verdampen. Zonder enige ondersteuning kunnen de platen van uw trottoir beginnen te zakken of te verschuiven nadat ze weer zijn neergezet.

 • Chemische middelen

Het gebruik van chemische zouten om ijs of sneeuw op uw trottoir te smelten, zal zijn tol eisen van uw trottoir. Je zou zelfs kleine holtes in het beton kunnen zien waar je eerder het zout hebt gelegd.

Dit wil niet zeggen dat u moet stoppen met het gebruik van deze zouten. Door deze middelen toe te passen, kunt u uw trottoir veilig houden voor voetgangers om over te lopen bij ijzig weer. U moet eerder een waterdichte oplossing vinden die uw betonnen stoep zal beschermen.

 • Regelmatig voetverkeer

Veel mensen zullen in de loop der jaren over uw betonnen stoep lopen en deze langzaam maar zeker verslijten. Een betonnen trottoir is gebouwd om over te lopen, dus er is niets dat u echt kunt doen om deze uiteindelijke slijtage aan uw stoeprand te voorkomen.

Als u echter de juiste oplossing omarmt om uw trottoir verhoogd te houden, hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw beton ooit nog ongelijk wordt.

Polyurethaan injectieschuim: de moderne oplossing

De experts van JES Foundation Repair kennen alle kneepjes van het betonreparatievak. Ze kunnen snel de schade aan uw betonnen stoep beoordelen en de beste reparatieoplossing implementeren: polyurethaan injectieschuim.

Dit schuim bestaat uit polymeren met hoge dichtheid die uw betonnen trottoirs gemakkelijk kunnen optillen en stabiliseren. Lees meer over wat dit stevige schuim kan doen.

 • Lichtgewicht reparatie

Je zou kunnen aannemen dat, omdat beton zwaar is, alles wat wordt gebruikt om het te repareren even zwaar zal zijn en ervoor zal zorgen dat het uiteindelijk instort. Hoewel dat misschien waar is voor sommige betonnen hijsoplossingen, is dit niet het geval voor polyurethaan injectieschuim.

Zoals het "foam" -gedeelte van de naam suggereert, is deze oplossing erg licht. Het zal uw betonnen trottoir gemakkelijk omhoog brengen zonder dat het later langs de lijn wegzakt. Dit schuim weegt maximaal tussen de vier en zes pond per gebruikte kubieke voet.

 • Nauwkeurige lift

Het pompen van schuim in gescheurd beton klinkt misschien alsof het willekeurig de onderkant van uw trottoir vult en het ongelijkmatiger maakt. Dit is helemaal niet het geval. Het schuim is speciaal ontworpen om alle probleemgebieden binnen uw betonnen stoep aan te pakken. Dankzij de snelle reactietijd kan het bij elke toepassing gericht tillen.

 • Snelle uitharding

U kunt binnen enkele minuten na de installatie van dit schuim veilig over een vlak trottoir lopen. Dit schuim hardt binnen 15 minuten na de eerste injectie uit, dus installatie is een makkie.

 • Waterdichte oplossing

Polyurethaan injectieschuim comprimeert en maakt de grond waterdicht. Hierdoor spoelt de grond nooit uit, ook niet bij hevige storm of weer. Hierdoor blijft je beton jarenlang mooi en egaal.

Betonnen trottoirreparatie

Veelgestelde vragen

Het injecteren van polyurethaanschuim is misschien wel de beste oplossing om uw betonnen trottoir op te tillen en te egaliseren, maar het is zeker niet de enige beschikbare reparatiemogelijkheid. Twee anderegebruikelijke hijsmethoden voor betonomvatten mudjacking en volledige plaatvervanging.

 • Mudjacking

Mudjacking is een uiterst rommelig proces waarbij een mengsel van zand, cement en aarde onder je ingestorte betonplaat door de gaten aan de bovenkant wordt gepompt. Hierdoor zal het beton weer omhoog komen, maar dit brengt hoge kosten met zich mee.

Deze lukrake mix van materialen is niet alleen helemaal niet immuun voor uitwassen, maar het zal waarschijnlijk ook veel gemakkelijker krimpen of afbreken dan polyurethaanschuim. Dit kan grote onregelmatige gaten in het beton achterlaten na voltooiing of na slechts één bijzonder slopende storm.

De oplossing is ook extreem zwaar, waardoor uw beton in de toekomst opnieuw kan instorten of barsten. Het gewicht van het beton is in de eerste plaats waarschijnlijk de oorzaak van verzakkingen of scheuren, dus het implementeren van een zware oplossing zal u op de lange termijn alleen maar meer geld kosten.

 • Volledige plaatvervanging

Plaatvervanging vereist het verscheuren van uw trottoir en het volledig vervangen door nieuwe platen. Dit is een erg duur en tijdrovend proces dat dagen of zelfs weken zal duren om te genezen. Het helpt niet dat dit geen losse grondsteun verdicht of vervangt die eronder kan liggen. Het kan ook een lelijke mismatch achterlaten tussen nieuwe en oude platen die geen bestaande problemen hadden. Het willekeurig openbreken van betonplaten kan ook onherstelbare schade aanrichten en u uiteindelijk veel meer kosten.

Betonreparatie kan steeds duurder worden naarmate u probleemsignalen langer laat hangen. Daarom is polyurethaanschuiminjectie de beste oplossing voor uw betonnen stoep. De lichtgewicht, kosteneffectieve oplossing zal zowel uw stoeprand als uw trottoir als geheel naar een hoger niveau tillen. Het is ook een veel schonere reparatie dan een volledige vervanging van uw betonplaten. Dit schuim laat geen stof of afval achter.

Reparaties aan betonnen trottoirs kunt u het beste overlaten aan de experts van JES Foundation Repair. We hebben alle juiste tools en kennis om de best mogelijke oplossingen te implementeren om uw betonnen trottoir permanent opgetild en waterpas te houden.

Injectie van polyurethaanschuimis een effectieve oplossing voor het hijsen van beton. U kunt zich echter zorgen maken dat het een nadelig effect kan hebben op uw gazon als het zich vermengt met regenwater in de grond.

 • Waar is polyurethaanschuim van gemaakt?

Dit schuim is gemaakt van milieuvriendelijke materialen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat het uw gazon of omliggende grond negatief beïnvloedt. Het is een volkomen veilige oplossing waarop uw betonnen trottoir kan vertrouwen om permanent opgetild en geëgaliseerd te blijven.

Het schuim zelf bestaat uit reagerende di-isocyanaten en polyolen, producten die zijn afgeleid van ruwe olie. Polyolen kunnen ook uit natuurlijke oliën bestaan. Vanwege de flexibiliteit van deze eigenschappen tijdens de productie van dit schuim, kunnen we de verwerkingskracht gemakkelijk aanpassen aan uw unieke behoeften voor het egaliseren van beton. In wezen is polyurethaanschuim een ​​thermohardende kunststof met een breed scala aan toepassingen buiten betonreparatie.

 • Wordt polyurethaan gebruikt voor andere reparaties?

Polyurethaan is een van de meest veelzijdige stoffen ter wereld. Het wordt vaak gebruikt in matrassen voor zowel mens als dier. Het wordt ook gebruikt voor gestoffeerde meubels, in voertuigen en zelfs in kleding. De EU schat dat ze jaarlijks zo'n 900.000 ton van dit schuim produceren voor verschillende doeleinden.

Polyurethaan is niet-uitlogend, niet kankerverwekkend en niet geclassificeerd als gevaarlijk volgens de OSHA-voorschriften. Dit materiaal staat er zelfs om bekend dat het voorkomt dat andere schadelijke stoffen uitlogen, door ze in te kapselen zodat ze niets beschadigen.

Laat de JES Concrete Lifting Experts helpen

Betonnen trottoirreparatie kan voor veel huiseigenaren en bedrijfseigenaren behoorlijk ingewikkeld zijn. Daarom heeft u professionele beton- en funderingsexperts nodig om reparaties uit te voeren. Neem contact op met de JES-experts voor het heffen van beton om uw te plannengratis betonnen trottoir inspectieVandaag. We bedienen veel gebieden in Virginia, Maryland en D.C.

Plan een gratis inspectie in

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated: 03/09/2023

Views: 6100

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.