USCIS-verzoek om bewijs (RFE-advies) | NNU-immigratie (2024)

Als u bezig bent met het maken van eenAmerikaans visumaanvraag heeft ingediend en uw verzoekschrift al heeft ingediend, kunt u tijdens de toewijzingsfase een Request for Further Evidence (RFE) van USCIS ontvangen.

In de volgende gids wordt bekeken wat een RFE betekent voor uw toepassing en hoe u op dit soort verzoeken kunt reageren. Er zijn ook enkele handige tips over hoe om te gaan met een RFE wanneer wordt gevraagd om aanvullende documentatie voor uw aanvraag.

Wat is een RFE?

RFE verwijst naar een verzoek van US Citizenship and Immigration Services (USCIS) om aanvullend bewijs van aanvragers die een immigratieaanvraag hebben ingediend, zoals een wijziging van status of een groene kaart. Eenvoudig gezegd meent de aanbestedende dienst dat hij meer informatie van de aanvrager nodig heeft om een ​​beslissing te kunnen nemen.

Het verzoek kan in elk stadium van USCIS komen voordat er een beslissing wordt genomen over uw aanvraag.

Een RFE zal komen in de vorm van een schriftelijk verzoek of kennisgeving voor meer informatie en documentatie in omstandigheden waarin USCIS van mening is dat zij nog niet voldoende bewijs hebben om te bepalen of u in aanmerking komt voor de gevraagde immigratie-uitkering.

RFE's signaleren onvermijdelijk een vertraging in het beoordelingsproces. Daarom is het altijd raadzaam om advies in te winnen bij uw eerste aanvraag om een ​​RFE-scenario te voorkomen.

Wat vereist een RFE dat u doet?

Doorgaans bevat een RFE een inleidende paragraaf waarin de aard van uw aanvraag wordt beschreven, de datum waarop deze is ontvangen en een eerste uitleg dat USCIS niet over voldoende bewijs beschikt om uw aanvraag goed te keuren of af te wijzen.

De RFE moet de volgende informatie bevatten:

  • identificeer de subsidiabiliteitsvereiste(n) die niet is vastgesteld en waarom het ingediende bewijsmateriaal niet toereikend was;
  • elk ontbrekend bewijs identificeren dat specifiek vereist is door het toepasselijke statuut, reglement of formulierinstructie;
  • voorbeelden te identificeren van ander bewijsmateriaal dat kan worden ingediend om geschiktheid vast te stellen, en;
  • vragen om dat bewijs.

Tot slot zal de RFE uiteenzetten waar aanvullende bewijsstukken naartoe moeten worden gestuurd, binnen welke termijn dit moet gebeuren en wat de gevolgen zijn als deze aanvullende documentatie niet, niet op tijd of helemaal niet wordt ingediend.

Hoe te reageren op een RFE

Als u van USCIS een verzoek om bewijs ontvangt, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat een weigering van uw aanvraag onvermijdelijk is, maar dat er aanvullende informatie nodig is om de dossierbehandelaar in staat te stellen uw aanvraag correct te verwerken.

Na ontvangst van een RFE, uw visumaanvraag ofgroene kaartpetitie wordt behandeld als in behandeling tijdens de RFE-aanvraag- en reactietijd.

Verstrek elk document vermeld op de RFE. Mocht dit niet mogelijk blijken, geef dan een duidelijke schriftelijke toelichting door middel van een begeleidende brief voor ontbrekende documenten. Als u geen origineel document kunt overleggen, moet u nogmaals uitleggen waarom het origineel niet verkrijgbaar is en waar mogelijk gewaarmerkte kopieën verstrekken.

Als u niet alle gevraagde informatie in het vereiste formaat verstrekt, kan USCIS overgaan tot het nemen van een beslissing op basis van het tot nu toe ingediende bewijsmateriaal, wat wederom onwaarschijnlijk gunstig zal zijn.

Zodra het RFE-antwoord is ontvangen, kan het tot 60 dagen duren voordat USCIS een beslissing over uw zaak neemt.

In bepaalde gevallen kan het bewijsmateriaal dat wordt verstrekt als reactie op een RFE vragen oproepen over de geschiktheid die de USCIS-dossierfunctionaris niet heeft vastgesteld tijdens hun eerste beoordeling van de zaak. Het nieuwe bewijsmateriaal kan ook nieuwe onderzoekslijnen openen. In een dergelijk geval kan een vervolg-RFE gerechtvaardigd zijn.

Hoe lang heb je om te reageren op een RFE?

Mis de in de RFE vermelde deadline niet. De reactietermijn wordt uitgedrukt in een bepaald aantal dagen of in een bepaalde datum. In het geval dat de deadline wordt uitgedrukt in dagen, loopt deze vanaf de datum van de RFE-brief of kennisgeving, en niet vanaf de datum waarop u de RFE per post heeft ontvangen.

De maximale responstijd die door USCIS wordt toegestaan ​​voor een RFE is 12 weken, hoewel dit van geval tot geval kan verschillen.

Tijdens de COVID-pandemie komt u mogelijk in aanmerking voor een verlenging van de deadline voor uw RFE-reactie. Vraag advies om er zeker van te zijn dat u binnen de juiste tijdschema's werkt.

Het is altijd het beste om uw RFE-antwoord via prioritaire post met ontvangstbevestiging te verzenden, zodat u kunt aantonen dat u aan de deadline hebt voldaan.

Ervan uitgaande dat USCIS de gevraagde informatie binnen het toegewezen tijdsbestek ontvangt, zal uw behandelend ambtenaar een besluit nemen over uw aanvraag op basis van al het beschikbare bewijsmateriaal.

In het geval dat u niet of niet binnen de toegewezen tijd reageert, loopt u het risico dat USCIS de mening vormt dat u uw aanvraag heeft opgegeven en dienovereenkomstig een weigering uitvaardigt.

Wettelijke weigeringen zonder voorafgaande afgifte van een RFE

In het geval van een aanvraag of petitie waarvoor het eerste bewijs ontbreekt, heeft USCIS discretionaire bevoegdheden om een ​​beslissing te nemen zonder een RFE af te geven.

Als zodanig moeten aanvragers die een verzoek om bewijs ontvangen dit als een onschatbare kans beschouwen om USCIS ervan te overtuigen dat hun aanvraag moet worden goedgekeurd.

Een toepassing waarbij de afgifte van een weigering passend kan zijn zonder voorafgaande afgifte van een RFE, is wanneer de voorschriften de indiening van een officieel document vereisen dat op het moment van indiening in aanmerking komt.

Dit kan bijvoorbeeld een gezinscategorie zijn waarbij een beëdigde verklaring nodig is om aan te tonen dat de aanvrager over voldoende financiële middelen beschikt.

USCIS zal een zogenaamde wettelijke weigering afgeven zonder voorafgaande afgifte van een RFE voor elke aanvraag of petitie die geen enkele basis heeft waarop de aanvrager of indiener kan worden goedgekeurd.

Dit omvat elke aanvraag waarin de aanvrager of indiener geen wettelijke basis heeft voor het aangevraagde voordeel, of een aanvraag voor een programma dat is beëindigd. Andere voorbeelden omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

  • Ontheffingsaanvragen die een blijk van extreme ontberingen aan een in aanmerking komend familielid vereisen, maar de aanvrager claimt extreme ontberingen tegenover iemand anders en er is geen bewijs van een in aanmerking komend familielid;
  • Gezinsgebaseerde visumverzoeken ingediend voor familieleden onder categorieën die niet door de wet worden verstrekt op basis van de beweerde familierelatie.

Omgaan met een kennisgeving van intentie om te weigeren (NOID)

In plaats van een RFE af te geven, kan USCIS u eenKennisgeving van intentie om te weigeren (NOID). Een Notice of Intent to Deny (NOID) is een kennisgeving uitgegeven door USCIS op basis van bewijs van niet-geschiktheid of op denigrerende informatie die bekend is bij USCIS, maar de aanvrager of indiener is niet op de hoogte van de informatie of is zich mogelijk niet bewust van de impact ervan op de geschiktheid.

Wanneer een negatief besluit is gebaseerd op denigrerende informatie die onbekend is bij de aanvrager of indiener, zal USCIS in het algemeen de mogelijkheid bieden om die informatie te weerleggen.

Wanneer een voorlopige beslissing is genomen om een ​​aanvraag of verzoekschrift af te wijzen en de weigering niet is gebaseerd op een gebrek aan eerste bewijs of een wettelijke weigering, moet de scheidsrechter een schriftelijke NOID aan de aanvrager of indiener verstrekken, met een maximum van 30 dagen om te reageren op de NOID.

Assistentie nodig?

Als specialisten in Amerikaanse immigratie hebben de in Londen gevestigde advocaten van NNU uitgebreide ervaring met het adviseren over de verwerking van Amerikaanse visumaanvragen. Als u een vraag heeft,Neem contact met ons opvoor begeleiding.

Veelgestelde vragen over USCIS RFE

Hoe lang duurt het voordat USCIS een beslissing neemt na RFE?

Bij standaardverwerking kan het tot 60 dagen duren voordat een beslissing is genomen, maar dit kan worden teruggebracht tot 15 dagen bij premiumverwerking.

Wat zijn de kansen op goedkeuring na RFE?

In 2021 rapporteerde USCIS een slagingspercentage van 87% voor RFE-aanvragen.

Wat is de volgende stap na RFE?

De verwerking van de aanvraag wordt gepauzeerd totdat u op de RFE hebt gereageerd.

Dit artikel vormt geen direct juridisch advies en is alleen voor informatieve doeleinden.

USCIS-verzoek om bewijs (RFE-advies) | NNU-immigratie (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 6317

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.