THUIS KOST EEN WEL VEEL | Augustus 2023: de complete gids (2024)

HOME MUCH DOES A WILL COST | August 2023- The Complete Guide (1)

Augustus 2023

De meerderheid van de mensen in Groot-Brittannië heeft geen testament. Het maken van een testament is een van de belangrijkste dingen die u kunt doen om uw wensen na uw overlijden te beschermen. Als u geen ervaring heeft met het opmaken van testamenten, vraagt ​​u zich wellicht af: ‘wat kost een testament?’.

In deze gids wordt besproken welke mogelijkheden er zijn voor het opmaken van een testament, en hoe de kosten voor het opmaken van een testament kunnen variëren.

Onderwerpen die u op deze pagina aantreft

Hieronder kunt u een audio-opname van dit artikel beluisteren.

Hoeveel kost een testament?

De kosten voor het maken van een testament liggen doorgaans tussen de € 100,- en € 750,-. Dit varieert echter afhankelijk van de complexiteit van uw nalatenschap. De gemiddelde kosten van een testament zijn ook afhankelijk van uw nalatenschap en of u uw testament zelf afhandelt of gebruik maakt van juridisch advies.

Wat is een testament?

Een testament is een juridisch document waarin u vastlegt wat u wilt dat er met uw geld, uw huis en uw bezittingen gebeurt.

Dit is een belangrijk aspect vanvastgoed planningen kan er ook voor zorgen dat u niet meer successierechten betaalt dan nodig is.

Waarom zou ik een testament schrijven?

In een testament kunt u vastleggen aan wie u eigendommen wilt nalaten, en voor hoeveel. Dit geeft u de gemoedsrust dat er goed voor uw familieleden en dierbaren wordt gezorgd.

Hoeveel kost het om zelf een testament op te maken?

Mensen vragen zich vaak af wat het kost om zelf een testament op te stellen, zonder de hulp van een advocaat. Je kunt een testamentsjabloon of een doe-het-zelf-sjabloon krijgenzal schrijfservice. Dit kan zo goedkoop zijn als € 30, maar u draagt ​​zelf de kosten voor het opslaan van het testament.

Hoeveel kost het inschakelen van juridische dienstverlening voor een complex?

De kosten voor het opmaken van een testament als u gescheiden bent en kinderen uit een eerder huwelijk heeft, zullen hoger zijn. Je kunt een prijs verwachten tussen de € 150,- en € 300,- inclusief BTW.

Hoeveel kost juridische dienstverlening voor een specialist?

Een specialistisch testament omvat situaties zoals wanneer er sprake is van buitenlandse eigendommen, of wanneer u een trust opzet in uw testament. Ter indicatie: de minimumprijs hiervoor begint bij € 500,- inclusief BTW.

Hoeveel kost een spiegel?

Het maken van een testament met een partner is doorgaans duurder dan het maken van een individueel testament. Hoewel de kosten afhankelijk zijn van de complexiteit van de nalatenschap, betaalt u waarschijnlijk tussen de € 250 en € 700. Voordat u dit doet, moet u eerst gratis juridisch advies inwinnen.

Hoe wordt een testament gebruikt nadat ik overlijd?

Nadat u bent overleden, wordt het proces waarbij uw executeurs-testamentair uw nalatenschap beheert, erfrecht genoemd. Tijdens de nalatenschap verdeelt de executeur het geld en de spullen uit uw nalatenschap onder de groep begunstigden.

Wat gebeurt er als ik geen testament heb?

Als u zonder testament overlijdt, bepaalt de wet wie wat krijgt. Dit heetregels voor darmkanker.

Hoe schrijf je een testament in Groot-Brittannië?

Jij kaneen testament schrijven met behulp van een advocaat, een testamentservice, of u kunt online een testament maken met behulp van een sjabloon.

Heb ik een advocaat nodig om een ​​testament op te maken?

U kunt zelf een testament maken, maar als uw testament niet eenvoudig is, dient u juridisch advies in te winnen. Verder moet u uw testament formeel laten bekrachtigen en ondertekenen om het rechtsgeldig te maken.

Zijn doe-het-zelf-testamenten juridisch bindend?

Doe-het-zelf-testamenten zijn legitiem zolang ze zijn ondertekend en er twee volwassen, onafhankelijke getuigen zijn.

Het is ook belangrijk om te lezen welke details in uw testament moeten staan, omdat de onjuiste bewoordingen kunnen betekenen dat uw testament niet bindend is. Daarom is het vaak een goed idee om gebruik te maken van juridische diensten.

Wat zijn de nadelen van zelf een testament opmaken?

Hoewel het duidelijk goedkoper is om zelf een testament op te stellen, zijn er verschillende zaken waarmee u rekening moet houden voordat u ervoor kiest om geen advies in te winnen bij juridische diensten, zoals:

 • Als er sprake is van fouten, die zonder advies waarschijnlijker zijn, bent u niet beschermd door de mogelijkheid om een ​​klacht in te dienen bij het advocatenkantoor of de juridische ombudsman.
 • Als u een testamentsjabloon gebruikt, nemen zij geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van het testament. Fouten kunnen zeer problematisch zijn voor uw executeur en uw gezin tijdens de nalatenschap, en kunnen uw nalatenschap uiteindelijk meer geld kosten.
 • Het kan zijn dat u het lastig vindt om het testament te bewaren, omdat er dan risico bestaat op beschadiging als u het thuis bewaart.
HOME MUCH DOES A WILL COST | August 2023- The Complete Guide (2)

Is het mogelijk om via internet een testament op te maken?

Veel diensten helpen u goedkoop online een testament op te maken. Voordat u dit doet, moet u echter nadenken over de risico's. Hoewel u hiermee in eerste instantie geld bespaart, is een testament een belangrijk juridisch document en kan het lastig zijn om dit te wijzigen.

Wat moet er in een testament staan?

Als u een testament opstelt, moet u ervoor zorgen dat u de volgende zaken opneemt:

 • Wie de begunstigden van uw nalatenschap zullen zijn, dat wil zeggen aan wie u wat nalaat
 • Wat gebeurt er als de begunstigden vóór u overlijden?
 • Wie de executeurs-testamentairen van uw nalatenschap zijn, dat wil zeggen de mensen die u beheert over uw nalatenschap. Een executeur kan een familielid of een goede vriend zijn.
 • Wie zorgt er voor kinderen onder de 18 jaar?

"Uw advocaat kan u hulp en advies geven om ervoor te zorgen dat uw wensen in uw testament worden weerspiegeld. Zij kunnen u helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen en het controleren van uw testament op fouten of onduidelijkheden."

Hulp & Advies

Tweeten

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een advocaat voor het opmaken van een testament?

De voordelen van het inschakelen van advocaten zijn onder meer:

 • De advocaat weet hoe hij door de wet en regels moet navigeren, inclusief de ingewikkelde wettenerfbelasting. Zo kunt u weloverwogen keuzes maken en hoeft u geen onnodige belasting te betalen.
 • De kans is kleiner dat er fouten in uw testament staan. Het niet inzetten van de juiste getuigen of het vergeten een testament te ondertekenen kan ertoe leiden dat het testament niet geldig is. Dit zal na uw overlijden stress veroorzaken bij uw dierbaren.
 • Advocaten moeten professionele normen volgen en zijn geautoriseerd en geregistreerd bij de Solicitors Regulation Authority (SRA). Dit betekent dat u beschermd bent als er iets misgaat, omdat u eerst een klacht kunt indienen bij het advocatenkantoor en vervolgens bij de juridische ombudsman.
 • Het risico dat u uw testament kwijtraakt is kleiner en over het algemeen bewaart de notaris het originele testament gratis voor u.
HOME MUCH DOES A WILL COST | August 2023- The Complete Guide (3)

Wat gaat een advocaat doen?

Uw advocaat kan u hulp en advies geven om ervoor te zorgen dat uw wensen in uw testament worden weerspiegeld. Zij kunnen u helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen en uw testament controleren op fouten of onduidelijkheden.

Wanneer moet ik hulp krijgen van een advocaat bij het schrijven van mijn testament?

U moet juridisch advies inwinnen als uw nalatenschap überhaupt complex is. Dit omvat waar:

 • U heeft een bedrijf
 • Als uw individuele nalatenschap meer dan € 325.000 waard is, moet u successierechten betalen
 • Eén van uw begunstigden heeft zorg nodig
 • Uw testament kan bijvoorbeeld worden betwist als u familieleden uit uw testament heeft weggelaten
 • U woont buiten Groot-Brittannië of heeft eigendommen buiten Groot-Brittannië
 • U bent samen met iemand anders dan uw echtgenoot of geregistreerde partner eigenaar van een woning

Hoeveel kost het om een ​​testament op te maken via een notaris?

U vraagt ​​zich misschien af ​​‘hoeveel kost het om een ​​testament op te maken met een advocaat?’ De kosten voor het schrijven van een testament met de hulp van een advocaat zijn onvermijdelijk hoger, maar het inwinnen van juridisch advies wordt nog steeds aangeraden, omdat een testament een van de meest kostbare is. belangrijke documenten die u gaat schrijven. De prijzen zijn afhankelijk van hoe ingewikkeld uw testament is.

Hoeveel kost het gebruik van juridische diensten voor een eenvoudig testament?

Een eenvoudig testament houdt in dat de mensen waar het geld naartoe gaat duidelijk zijn en dat de bezittingen niet complex zijn of ingewikkelde eigendomsregelingen kennen. Je zou verwachten dat de prijs ergens tussen de € 144,- en € 240,- inclusief BTW zal liggen.

Kan ik de advocaten die mijn testament hebben opgemaakt tot executeurs-testamentair maken?

Een notaris kan optreden als professioneel executeur als het gaat om het beheer van uw nalatenschap na uw overlijden. De advocaat brengt een percentage van uw nalatenschap in rekening voor het optreden als executeur of voor zijn tijd. Deze kosten worden na uw overlijden van uw nalatenschap afgeschreven.

Hoe kan ik geld besparen als ik een testament opmaak?

Er zijn dingen die u kunt doen om te verminderen hoeveel geld u aan schrijven besteedt, zoals:

 • Voor een eenvoudig testament kunt u het testament zelf online maken
 • Laat uw advocaat meerdere dingen tegelijk doen, waaronder vermogensplanning, het opstellen van een LPA en uw testament
 • Zoek online naar verschillende offertes, aangezien sommige advocatendiensten aanzienlijk goedkoper zullen zijn dan andere
 • Bel voor gratis eerste consulten
 • Gebruik een spiegeltestament met uw partner
 • Lees aandachtig de details over welke zaken bij de service zijn inbegrepen, om latere extra kosten te voorkomen
 • Zorg ervoor dat het honorarium van de advocaat inclusief BTW is
 • Bedenk voordat u naar een advocaat gaat, wat u aan wie wilt overlaten, zodat u geen tijd verspilt tijdens de vergadering
HOME MUCH DOES A WILL COST | August 2023- The Complete Guide (4)

Hoeveel kost het maken van een testament en een volmacht?

In Engeland en Wales kost het £ 82 om eenduurzame volmachtgeregistreerd, dus het kost £ 164 voor beide bevoegdheden.

Als u een testament krijgt envolmachttegelijkertijd krijgt u bij dezelfde advocaten waarschijnlijk korting.

De totale kosten zullen dus waarschijnlijk tussen de € 400,- en € 600,- liggen. U moet meerdere advocaten bellen, zodat u degene kunt kiezen die u de beste deal biedt.

Hoe kan ik een advocaat vinden die mijn testament kan schrijven?

U kunt de directory's van de juridische vereniging gebruiken. Dit zijn :

Kan ik via een goed doel een advocaat krijgen?

Goede doelen bieden soms een gratis testamentschrijfservice aan, hoewel dit mogelijk in ruil voor een donatie is. Beschikbare diensten zijn onder meer de Free Wills Month (alleen in Engeland en Wales), het goede doelZal helpen, The Stroke Association en kankeronderzoek. Bepaalde vakbonden kennen ook het vrij schrijven van testamenten.

Zijn er andere mogelijkheden als ik geen gebruik wil maken van een advocaat?

Een andere optie is betalen voor een testamentservice. Een testamentenservice is waarschijnlijk goedkoper dan een advocaat en beschermt u waarschijnlijker dan wanneer u het volledig zelf doet. Dit kan online of u kunt een afspraak maken.

Wat zijn de voordelen van een testamentenschrijfservice?

Er zijn voordelen aan het gebruik van een service voor het schrijven van testamenten, waaronder:

 • Over het algemeen goedkoper dan een advocaat
 • Betrouwbaarder dan zelf een testament opmaken
 • Zij kunnen bij u thuis langskomen wanneer het u uitkomt

Wat zijn de nadelen van een testamentenschrijfservice?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen geen gebruik maken van diensten voor het schrijven van testamenten, zoals:

 • Het kan zijn dat u niet dezelfde bescherming geniet als wanneer u een advocaat zou inschakelen, aangezien deze doorgaans niet gereguleerd zijn
 • Het is onwaarschijnlijk dat zij juridisch gekwalificeerd zijn en kunnen u dus niet hetzelfde niveau van juridisch advies geven
 • Het is onwaarschijnlijk dat zij uw testament voor u kunnen opslaan

Waar moet ik aan denken voordat ik gebruik maak van een testamentservice?

Omdat deze diensten niet op dezelfde manier worden gereguleerd als advocaten, moet u goed onderzoek doen om er zeker van te zijn dat u beschermd bent. Dingen waar u op moet letten zijn onder meer:

Kan de bank mijn testament schrijven?

Veel banken hebben een dienst voor het schrijven van testamenten, die £ 100 of gratis kan kosten. Zorg er echter voor dat u de kleine lettertjes leest, aangezien de bank tijdens de periode een hoog percentage van uw nalatenschap in beslag kan nemennalatenschap of er kunnen hoge verborgen kosten zijn.

Wat zijn spiegeltestamenten?

Bij een spiegeltestament maakt u een testament op dat vrijwel identiek is aan dat van iemand anders. Dit komt het meest voor als een persoon zijn nalatenschap nalaat aan zijn partner wanneer deze overlijdt. Dit betekent dat wanneer de ene partner overlijdt, de ander zijn huis en eigendommen krijgt, en dat bij overlijden alle bezittingen aan hun kinderen worden doorgegeven.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een spiegeltestament?

Het belangrijkste voordeel voor koppels is dat u al uw bezittingen aan de ander kunt overlaten. Dit is vooral van belang als u niet getrouwd bent. Uw partner krijgt anders wellicht niet de woning waarin u woont. Ook na het overlijden van uw partner kunt u voor uw kinderen en gezin zorgen. Je krijgt meer executeurs-testamentairen als je een spiegeltestament hebt.

Wat zijn de problemen met het gebruik van een spiegeltestament?

U moet voorzichtig zijn als u met iemand een spiegeltestament opstelt, aangezien hij of zij zijn testament kan wijzigen nadat het is ondertekend zonder u hiervan op de hoogte te stellen. Ook als uw partner na uw overlijden opnieuw trouwt of meer kinderen heeft, kan hij/zij zijn testament wijzigen. Zo worden al uw bezittingen nagelaten aan nieuwe kinderen of, als hij of zij met iemand anders trouwt, aan hem/haar.

Artikel auteur

HOME MUCH DOES A WILL COST | August 2023- The Complete Guide (5)

Katy Davies

Ik ben een fervent lezer en schrijver en help sinds de lancering mee aan het schrijven en produceren van de juridische inhoud voor de site. Ik heb rechten gestudeerd aan de Universiteit van Manchester en ik gebruik die theoretische ervaring, evenals mijn praktische ervaring als advocaat, om juridische inhoud te helpen produceren die u hopelijk nuttig vindt.

Buiten het werk houd ik van de sneeuw en ben ik een fervent snowboarder. De meeste winters zul je mij zien proberen lange weekenden weg te gaan naar de pistes in Zwitserland of Frankrijk.

E-mail[e-mail beveiligd]

LinkedInMaak contact met mij

Meer informatie over het schrijven van testamenten

HOME MUCH DOES A WILL COST | August 2023- The Complete Guide (6)

Wat zijn schrijfdiensten?

Het maken van een testament is een belangrijke manier om ervoor te zorgen dat uw wensen na uw overlijden worden uitgevoerd, en dat uw kinderen en dierbaren erven wat u wilt.

Klik hier om dit artikel te lezen

HOME MUCH DOES A WILL COST | August 2023- The Complete Guide (7)

Het vinden van Will Writing Advocaten

Advocaten kunnen u helpen bij het opstellen van uw testament, zodat u geld bespaart aan successierechten en zodat de mensen van wie u uw bezittingen wilt erven dat ook doen.

Klik hier om dit artikel te lezen

HOME MUCH DOES A WILL COST | August 2023- The Complete Guide (8)

Hoeveel kost een testament?

De meerderheid van de mensen in Groot-Brittannië heeft geen testament. Het maken van een testament is een van de belangrijkste dingen die u kunt doen om uw wensen na uw overlijden te beschermen.

Klik hier om dit artikel te lezen

HOME MUCH DOES A WILL COST | August 2023- The Complete Guide (9)

Hoe successierechten te vermijden

Successiebelasting is een belasting die aan de overheid wordt betaald over een nalatenschap nadat iemand is overleden. U kunt echter wettelijk het bedrag dat u betaalt, verlagen.

Klik hier om dit artikel te lezen

HOME MUCH DOES A WILL COST | August 2023- The Complete Guide (10)

Wat zijn online testamenten

Een online testament is heel eenvoudig wanneer u uw testament opmaakt via een website. Het soort dienstverlening dat u krijgt, kan variëren: van een digitaal hulpmiddel om uw testament op te stellen, tot een deskundige die uw testament beoordeelt.

Klik hier om dit artikel te lezen

HOME MUCH DOES A WILL COST | August 2023- The Complete Guide (11)

Uw landgoed op orde krijgen

Estate planning houdt in dat u nadenkt over wat u met het geld en de bezittingen van een persoon moet doen nadat deze is overleden.

Klik hier om dit artikel te lezen

Veel Gestelde Vragen

Hoeveel kost het om een ​​testament op te maken?

De kosten voor het maken van een testament liggen doorgaans tussen de € 150 en € 750, maar dit varieert afhankelijk van de complexiteit van uw nalatenschap. Dit is afhankelijk van uw nalatenschap en of u uw testament zelf afhandelt of gebruik maakt van juridisch advies.

Hoeveel kost het opzetten van een eigen bedrijf normaal gesproken?

U kunt een testamentsjabloon of een DIYwill-schrijfservice krijgen. Dit kan zo goedkoop zijn als € 30, maar u draagt ​​zelf de kosten voor het opslaan van het testament.

Hoeveel kost het inschakelen van juridische dienstverlening voor een complex?

De kosten voor het opmaken van een testament als u gescheiden bent en kinderen uit een eerder huwelijk heeft, zullen hoger zijn. Je kunt een prijs verwachten tussen de € 150,- en € 300,- inclusief BTW.

Hoeveel kost juridische dienstverlening voor een specialist?

Een specialistisch testament omvat situaties zoals wanneer er sprake is van buitenlandse eigendommen, of wanneer u een trust opzet in uw testament. Ter indicatie: de minimumprijs hiervoor begint bij € 500,- inclusief BTW.

THUIS KOST EEN WEL VEEL | Augustus 2023: de complete gids (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated:

Views: 5905

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.