Snail Terrarium uitgelegd in 6 eenvoudige stappen (2023)

Een slak Terrarium is een geweldig, onderhoudsarme leermiddel voor kleine kinderen en grote kinderen.Slakken zijnMakkelijk om te zorgenWant en fascinerend om te observeren, en zodra je kleine habitat is opgezet, zijn ze een van de gemakkelijkste huisdieren ter wereld om voor te zorgen.

Inhoudsopgave

Wat is een slakkenterrarium?

DewoordenboekDefinitie van terrarium is:

1. Een vivarium voor landdieren (onderscheiden van aquarium)

2. Een glazen container, voornamelijk of geheel ingesloten, voor het kweken en tonen van planten

Kan een slak in een terrarium leven?

Ja,Landslakkenkan in een terrarium leven.

Slakken vereisen eigenlijk opmerkelijk weinig om te overleven.Met de juiste omgeving en stabiele omstandigheden zal uw nieuwe huisdier net zo gelukkig zijn in een terrarium als in elke andere soort behuizing.

Kan een slak overleven in een gesloten terrarium?

Een slak kan overleven in een gesloten terrarium, maar de tank moet luchtstroom hebben.Je kunt de zuurstoftoevoer van je slakken niet afsnijden en hopen dat het zal leven!

Hebben slakkenterrariums lucht nodig?

Ja, slak Terraria's hebben lucht nodig.Geloof het of niet, ze hebbenlongenNet zoals jij.

Het slakkenhuis moet een ventilatiesysteem of -functie hebben, wat zo eenvoudig kan zijn als kleine gaten door een plastic deksel worden geprikt.Sommige doelgerichte tanks hebben geventileerde deksels of secties.

Hoe groot moet een slakkenterrarium zijn?

Een terrarium voor een slak moet groot genoeg zijn om de slak gelukkig te laten leven,slaap, beweeg rond en verken een beetje.

Een slak met kleine tot medium maat (zoals een tuinslak) zou in een 5-gallon container moeten leven.

Als je twee slakken hebt, wil je groter - een tank van 6 tot 10 gallon.

Sta 1 tot 2 gallons toe voor elke slak, dus drie slakken vereisen 8 tot 10 gallons en vier slakken moeten een container van 10 tot 12 gallon hebben.Hoe meer ruimte je je slakken kunt geven, hoe gelukkiger ze waarschijnlijk zijn.

Hoe begin je een slakkenterrarium?

Het is heel gemakkelijk om een basisterrarium te starten.Het kan letterlijk zo eenvoudig zijn als het pakken van een 5 gallon (of grotere) glazen tank, het toevoegen van grond, het gooien van een paar schuilplaatsen erin, en vervolgens een of twee tuinslakken toevoegen die je in de achtertuin hebt gevonden.

De container van uw slakken kan super eenvoudig of zo complex zijn.De omstandigheden moeten overeenkomen met de natuurlijke habitat van de slakken: in dit geval uw achtertuin.

Snail Terrarium Setup Guide

Hier is een stapsgewijze handleiding voor het opzetten van uw allereerste slakkenhuisdierbehuizing:

Stap één: overweeg een slakkenterrariumkit

Als je een super snelle en gemakkelijke (en luie) manier wilt om een terrarium op te zetten, kun je kant-en-klare kits kopen, zowel online als in sommige huisdierenwinkels.

Kits bestaan meestal uit de tank zelf, grond of ander substraat, sommige planten, decoratieve items, enz.

Het terrarium hoeft niet van glas te worden gemaakt.U kunt plastic setups kopen samen met verschillende andere materialen.

Zorg ervoor dat de behuizing een deur heeft die stevig kan worden gesloten en vergrendeld.Slakken kunnen topopenende huizen tillen en zelfs vele malen hun eigen gewicht tillen.

Sideways-glijdende deuren worden niet aanbevolen voor slakken.Als de slakken zich op het glas achter de deur bevinden, loopt u het risico ze te verwonden wanneer u het opent.

Stap twee: Reinig de behuizing

U wilt de tank schoonmaken en vervolgens spoelen om ervoor te zorgen dat deze veilig en vrij is van giftige verbindingen.

Reinig met zeep en zorg er dan voor dat alle zeep is verwijderd.Overweeg het gebruik van een volledig natuurlijke, chemische vrije reiniger met antibacteriële en antischimmelige eigenschappen.

Stap drie: Substraat toevoegen

Slakken verbergen zich graag en begraven zich in een laag grond, enz., Dus het is het beste om basismateriaal toe te voegen dat het mogelijk maakt.

De substraatlaag moet twee centimeter diep of meer zijn, en een van de volgende:

  • Vuil/aarde uit uw tuin

  • Compost- of potgrond uit winkels

  • Tropische terrariummix

  • Kokoskoker

  • Archidepark

Sommige mensen voegen graag een mix van ingrediënten toe - bijvoorbeeld potgrond en orchideeschors - in verschillende gebieden of hoeken, om de slak wat keuzevrijheid te geven.U krijgt binnenkort een idee van welke substraatmaterialen uw slak liever geeft.

Sommige commercieel verkochte potgrond of compostmixen zijn vaak vervuild met chemicaliën, zoals pesticiden, die schadelijk kunnen zijn voor uw gastropod -huisdieren.

Substraat moet pH neutraal zijn.Daarom moeten bepaalde materialen, zoals mos, koste wat het kost worden vermeden.Het kan verleidelijk zijn vanwege hoe groen en zacht het eruit ziet, maar zure turfmos wordt niet aanbevolen.

U moet ook vermijden zanderige materialen in uw basislaag te gebruiken, zoals zand;scherpe randen, zoals rotsen;of zeer harde materialen die deSnail's Shell, zoals kiezelstenen.

Stap vier: het slakken Terrarium -planten debatteren

Hoewel het verleidelijk is om leefplanten aan de grond toe te voegen, moet je niet vergeten dat slakken waarschijnlijk dat zullen doeneet ze.Valse die geschikt zijn voor aquaria en vergelijkbaar zijn het beste.

Stap vijf: Snail Terrarium Décor toevoegen

U kunt een breed scala aan dingen toevoegen, waaronder de decoraties van de vissentank, op voorwaarde dat ze uw gastropode niet kunnen beschadigen.Scherpe randen worden niet geadviseerd.

Hout- en boomtakken kunnen worden toegevoegd opdat ze goed zijn gesteriliseerd en potentiële splinters zijn verwijderd.

Steekvis is een geweldige toevoeging.De slakken zullen het langzaam opeten, waardoor de calciuminname stimuleert.Als je de inktvis hoger in het terrarium plaatst, krijgen de slakken ook wat oefening!

Voeg geen waterschotel toe.Landslakken kunnen gemakkelijk in zelfs ondiep water verdrinken.

Stap zes: Krijg de voorwaarden goed

U moet de voorwaarden voor uw specifieke slakkensoorten kennen en u moet mogelijk in hulpmiddelen investeren.

Welke temperatuur heeft slakken nodig in een terrarium?

Als je gigantische Afrikaanse slakken hebt, moet je een tropische omgeving opnieuw maken-68 tot 74F (20-29C).

Gardenslakken hebben een breder temperatuurbereik - 65 tot 85 F (18 tot 30c).

Een thermometer helpt u bij het bijhouden van de temperatuur in uw terrarium.Mogelijk moet u een warmtemat toevoegen als de temperatuur daalt.

Welke vochtigheid heeft slakken nodig in een terrarium?

Gigantische Afrikaanse slakken vereisen 80 tot 90% vochtigheid.

De meeste slakkensoorten zijn gelukkig met 70% vochtigheid of meer, maar het zal variëren van soorten tot soort.

U kunt een vochtmeter gebruiken om de niveaus te controleren.U kunt de luchtvochtigheid vergroten door te misten met een spuitfles schoon, zoet water.

Stap zeven: vind de juiste plek

Als u uw nieuwe terrarium in een heldere, zonovergoten plek in uw huis plaatst, begint het een kas te worden bij warm weer.Het is het beste om een warme, schaduwrijke plek te vinden om je nieuwe huisdier te behouden.

Slak Terrarium onderhoud en schoonmaak

Hoewel slakken onderhoudsarm zijn en gemakkelijk te verzorgen zijn, moeten ze nog steeds worden schoongemaakt.

Substraat moet om de vier tot zes weken worden gewijzigd.

De glazen zijkanten en het deksel moeten ook worden schoongemaakt om het slijmvlies van de slakken te verwijderen.

Eventuele fruit, groenten en andere voedingsmiddelen die niet zijn gegeten en die slecht zijn begonnen te worden, moeten worden verwijderd.Het zal anders beginnen te ruiken en het begint vliegen en ander ongedierte aan te trekken.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated: 02/11/2023

Views: 5688

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.