Op welke leeftijd kalmeren puppy's?|Fervent pup (2024)

Puppy's zijn grote ballen van energie!Of ze nu elke beweging door het huis volgen of in de hoek in de hoek om wat problemen te krijgen, de hoge energieniveaus van je pup zijn behoorlijk vertederend.

Het is een van de leukste onderdelen van het opvoeden van een puppy!Ze zijn altijd aan Clown!

At What Age Do Puppies Calm Down? | Avid Pup (1)

Dat gezegd hebbende, er zullen soms soms zijn dat je wou dat je pup zou kalmeren.

Het maakt niet uit hoeveel je van de voorliefde van je hond houdt om te spelen, we kunnen maar zoveel nemen!Niet alleen dat, maar al die energie leidt vaak tot enige problemen.

Puppy's zijn berucht om die opgekropte energie te gebruiken om dingen te vernietigen en hun grenzen te testen.

Die hoge energieniveaus zijn te verwachten.Maar op welke leeftijd beginnen puppy's te kalmeren?

Alles over puppy -energie

Hoge energieniveaus zijn te verwachten met puppy's.Ze ervaren tenslotte een wereld van nieuwe dingen.Denk na over hoe je je gedroeg toen je een jong kind was.

Alles is opwindend en leuk!Puppy's zijn op dezelfde manier.

Wanneer ze niet slapen, rennen puppy's rond en zoeken ze naar dingen om te verkennen.

De waarheid is dat puppy's niet rijpen en kalmeren op een vaste leeftijd.Alle honden zijn anders.Sommige puppy's komen zelfs uit de baarmoeder met een schijnbaar zachte houding!

Er zijn verschillende factoren die de energieniveaus van uw pup zullen beïnvloeden.Het is niet alleen leeftijd.

Wanneer u een tijdlijn probeert te achterhalen van wanneer uw hond zal kalmeren, zijn er een paar dingen om te overwegen.

Ras

Geloof het of niet, het ras van uw hond heeft een groot effect op hun energieniveaus en volwassenheid.

Let op de volgende keer dat u een hondenpark bezoekt.Dat zal je snel merkenSommige rassenzijn van nature energieker dan anderen.

Meestal hebben honden die oorspronkelijk werden gefokt om te werken, met een hoge energieniveaus meteen van de vleermuis.Hetzelfde geldt voor rassen die vaak worden gebruikt voor sportevenementen.

Dit omvat Border Collies, Teckshunds, Terriers en Greyhounds.

Die honden zullen hun hoge energieniveaus veel langer vasthouden.

Zelfs tot volwassenheid zullen ze levendig en vol leven blijven.Het is echter meestal een beetje meer gecontroleerd dan wanneer ze puppy's zijn.

De grootte van uw hond speelt ook een rol.Kleinere honden rijpen veel sneller.

Ze hebben de neiging om eerder volledige volwassenheid te bereiken dan grotere honden.Zo verzachten ze zich en komen ze sneller voorbij het podium van de adolescenten.

Psychologische staat

Tijdens de puppyjaren van uw hond is het belangrijk om ze bloot te stellen aan zoveel mogelijk nieuwe dingen.

Dit zal uw kansen op het ervaren van agressie of angst in de toekomst verminderen.

At What Age Do Puppies Calm Down? | Avid Pup (2)

Dus, wat als een puppy het grootste deel van hun adolescente leven in één huis wordt opgesloten?De kans is groot dat de puppy langer duurt om te kalmeren.Dat komt omdat ze psychologisch jonger zijn.

Als je bijvoorbeeld je puppy beschutte tijdens die cruciale maanden van blootstelling beschutte is als een pauze in hun mentale ontwikkeling.

Wanneer jeHaal ze eindelijk eruiten ze blootstellen aan de wereld, ze ervaren plotseling die nieuwe dingen zoals een jongere pup dat zou doen.

Sociale structuur

Als je meerdere honden hebt, gebeurt volwassenheid vaak vrij snel.Dit is vooral het geval als je oudere honden hebt.

Puppy's zullen deelnemen aan het pakket en worden automatisch onderaan de totempaal geplaatst!

Hoewel we de sociale structuren van hoektanden misschien niet begrijpen, kun je vaak getuige zijn van oudere honden die jongere plaatsen op hun plaats.Oudere honden zijn gewend aan hun rustiger routine.

Ze hebben geen tijd voor de onstuimigheid van een jonge pup!

Dus,Oudere honden zullen jongere pups helpen de touwen te leren en volwassen te worden.

Seks

Van vrouwen is bekend dat ze vrij snel rijpen.De meeste zijn klaar om baby's te krijgen tegen de tijd dat ze zes tot negen maanden oud zijn!

Met die biologische volwassenheid komt een kalmere houding.

Mannetjes daarentegen duren iets langer.Er is ook castreren en casteren om te overwegen.Daar zullen we later meer op ingaan.

Hoe puppy -energieniveaus veranderen

Alle honden zijn anders in termen van hoe ze volwassen worden.Alle honden zullen echter een soortgelijk groeipatroon volgen.

Zoals ze doen via de puppasen, merkt u misschien een evolutie op in hun energieniveaus.Dit is wat je kunt verwachten.

- Van een pasgeborene tot 10 weken oud

Nadat een puppy is geboren, ervaar je de meest dramatische verandering in gedrag.

Wanneer ze voor het eerst uit de baarmoeder komen, zijn puppy's hulpeloze wezens die voor alles op hun moeders vertrouwen.Ze kunnen niet eens zien!

JouwDe ogen van de puppy zullen pas openen tot het punt van twee weken.

Zelfs nadat hun ogen opengaan, zullen puppy's nog steeds relatief verlegen en gereserveerd zijn.Ze zullen moeten vertrouwen op hun moedermelk voor voedsel.Dus blijven ze vrij dichtbij.

Terwijl ze een beetje verder van het nest beginnen te bewegen, zal de moeder ze meestal meteen terugbrengen totdat ze het gevoel heeft dat ze klaar zijn.

Wanneer die tijd komt, wees voorbereid op een grote bundel energie!

Zodra puppy's in staat zijn om te lopen en op zichzelf te rennen, zullen ze er volledig van profiteren!Ze zullen beginnen met het leren van sociale signalen en met anderen in het nest spelen.

Als ze alleen zijn, zie je ze misschien bij je vingers bijten om vechten te spelen!Het is een schattige fase, dus koester het!

- 10 weken oud tot 16 weken oud

Op dit moment zou training een vast onderdeel van de dag van uw puppy moeten zijn.De kans is groot dat je puppy nog steeds zo energiek is als altijd!Jonge pups hebben de neiging om korte aandachtspanne te hebben.U moet dus geduldig zijn.

Houd die trainingssessies kort.Blijf echter waakzaam en houd uw methoden bij.

U kunt deze leeftijdscategorie beschouwen als de tienerjaren.Puppy's zullen hun grenzen een beetje beginnen te testen om te zien waarmee ze weg kunnen komen.

Ze kunnen bijvoorbeeld commando's negeren of naar plaatsen gaan waar ze niet in moeten zijn.

At What Age Do Puppies Calm Down? | Avid Pup (3)

Puppy's op deze leeftijd zijn berucht om in de problemen te komen.Houd een waakzaam oog en begin met het optreden van dat slechte gedrag.

Een ander belangrijk ding om te onthouden is dat de meeste puppy's op deze leeftijd beginnen met kinderziektes.Hun eerste set melktanden zal eruit vallen.Dit maakt hun mond erg jeuken en ongemakkelijk.

Om opluchting te krijgen, zullen puppy's op alles kauwen waar ze hun kaken rond kunnen krijgen.Zorg ervoor dat u wat kauwspeelgoed bij de hand hebt om schade aan uw meubels te voorkomen.

- Vier maanden oud tot zes maanden oud

Na vier maanden had uw hond zijn vaccinatieschema moeten voltooien.Dus maak van deze gelegenheid gebruik om nog meer blootstelling aan nieuwe dingen te bieden.

Hopelijk hebben ze al een heleboel mensen en omgevingen gezien.

Nu uw pup helemaal gevaccineerd is, kunt u dingen nog een stap verder gaan.

De energieniveaus zullen op deze leeftijd nog steeds hoog zijn.Je pup zal echter veel van die energie richten op andere honden.Het is wanneer ze de sociale structuur achterhalen.

Misschien zie je spelen vechten, blaffen en schijnbaar agressief gedrag.Maak je geen zorgen!Dit is normaal.

At What Age Do Puppies Calm Down? | Avid Pup (4)

Waar u zich wel zorgen over moet maken, is angst, openlijke agressie en algehele angst.Dit zijn problemen die u zo snel mogelijk moet aanpakken.

Als uw hond zijn geduld verliest en naar u of andere honden uithaalt, moet u actie ondernemen.

Hetzelfde geldt voor onnodige angstAls je niet thuis bentof wanneer ze nieuwe dingen ervaren.

Krijg indien nodig wat hulp van een professionele trainer.Het doel is om de energie van uw hond af te leiden naar meer positieve emoties.

Puppy's kunnen op deze leeftijd vrij gemakkelijk worden gerust.Het laatste wat je wilt is dat energie naar ongewenst gedrag gaat.

- Zes maanden oud tot een jaar oud

Op dit punt is uw puppy meer bekend met hun routine.Ze begrijpen hoe dingen werken.Uw training is echter niet voorbij.

Pups zullen nog steeds relatief energiek zijn.Daarom moet u ervoor zorgen dat training, socialisatie en gestructureerde oefeningen er nog steeds zijn.

Dit is wanneer je honden een beetje gaat kalmeren.Het wordt geen grote verandering of plotselinge schakelaar.Maar dat comfort zal ervoor zorgen dat uw hond een beetje verzacht.

- Een tot twee jaar oud

Afhankelijk van het ras van uw hond, zullen ze na een jaar of twee van het leven de volledige volwassenheid bereiken.

Grotere rassen worden de neiging om langzamer te rijpen, dus het kan dichter bij de twee jaar gebeuren.

Hoe dan ook, dit is wanneer uw hond veel rustiger zal zijn.Dat betekent niet dat ze geen energie hebben.Maar het wordt gecontroleerde energie gereserveerd voor externe speeltijd.

Als je terugkijkt op de vorige fase, zul je een aanzienlijk verschil in gedrag opmerken.Geef jezelf een schouderklopje!Je hebt je pup succesvol opgevoed!

Hoe u uw hond kunt kalmeren

Een groot deel van het helpen van uw hond is de juiste training.Het feit dat puppy's van nature energieker zijn dan oudere honden, betekent niet dat je die energie gewoon niet kunt laten aangevinkt.

Hier zijn enkele manieren waarop u kuntBevorder kalmte in uw puppy.Gebruik deze technieken regelmatig en je zult je pup opvoeden om een rustige en goed afgeronde hond te zijn.

Regelmatige lichaamsbeweging

De beste manier om je hond te kalmeren, is door ze te laten sporten!Opgebogen energie is je ergste vijand tijdens de puppyfase.Een verveelde puppy is een destructieve puppy!

Met regelmatige lichaamsbeweging geef je je harige vriend de kans om die energie op te gebruiken.Ga op lange wandelingen en speel enkele intense rondes van haal.

Niet alleen zal het je puppy uitkruisen, maar het zal die band die je hebt versterken.

Mentale stimulatie

Het is niet alleen lichamelijke oefening waar je je zorgen over moet maken.

Als uw puppy de hele dag in hun krat of kamer wordt opgesloten terwijl u werkt, moet u manieren bieden om hun geest bezig te houden.

Overweeg om te investeren in wat mentale stimulatiespeelgoed.Je kunt langzame puzzelvoeders proberen,traktatie-dispenserend speelgoed,of eenvoudige interactieve spellen.

Hoe het ook zij, deze speelgoed houdt de geest van uw hond urenlang bezig.

Gevestigde routines

Creëer een gevestigde routine en blijf erbij!Honden zijn volledig in staat om te weten wanneer het tijd is om naar buiten te gaan, zelfs als ze geen klok kunnen lezen.

Wanneer u een routine heeft, zal uw hond weten dat die leuke tijden komen.

Als je je pup gewoon willekeurig meeneemt wanneer ze maar willen, laat het een gevoel van onzekerheid voor je pup achter.Dus ze gaan proberen zoveel mogelijk plezier te hebben omdat ze niet weten wanneer die volgende speelsessie zal komen!

Hetzelfde geldt voor voedingstijden.Wees strategisch over wanneer u uw hond voedt.De grootste fout die u kunt maken, is uw hond voeden vlak voor het slapengaan.

Die brokel gaat je puppy nog meer energie geven!Ze blijven langer wakker.

Krattraining

Crate Training is een van de beste trainingstechnieken die er zijn.Hoewel veel eigenaren het als een vorm van straf beschouwen, hoeft het dat niet te zijn.

Het krat van je hond wordt een toevluchtsoord.Daar gaan ze slapen en ontspannen.

Naarmate uw pup zich comfortabel voelt met de kratruimte, zullen ze deze beginnen te associëren met kalmte en beveiliging.Gebruik dit in uw voordeel!

Wanneer de energie van uw hond problemen begint te veroorzaken, plaats ze dan in de krat.Het zal ze natuurlijk kalmeren.In de meeste gevallen gaan ze gewoon meteen in slaap.

Gehoorzaamheidstraining

De meeste eigenaren richten zich zoveel op krattraining of huizentraining dat ze gehoorzaamheidstraining vergeten.Uw hond moet weten wanneer hij naar uw opdrachten moet luisteren.

Juiste gehoorzaamheidstraining kan uw hond veilig houden, terwijl het ook gemakkelijker wordt om dingen te kalmeren.

Er zijn veel technieken die u kunt uitproberen.Alles, van gaan zitten tot leren schudden is goed.

Zolang uw technieken uw puppy betreffen die u hun onverdeelde aandacht geven, kan het worden gebruikt om ze te kalmeren.

Dat gezegd hebbende, de beste commando's gaan naar degenen die uw hond dwingen te zitten en te luisteren.Dus, op aandacht gebaseerde opdrachten, terugroepopdrachten en zittende opdrachten moeten je topprioriteit zijn.

Uw hond negeren

Last but not least, je kunt gewoon je puppy negeren!Hoewel dit misschien een beetje wreed lijkt, is het een ongelooflijk effectieve kalmerende techniek.Aan het einde van de dag willen puppy's gewoon je aandacht hebben.

Als je het niet aan hen geeft, zullen ze kalmeren en verder gaan.

Je moet je hond niet leren om bij elke kleine gelegenheid overdreven enthousiast te worden.Veel eigenaren maken bijvoorbeeld veel te maken met het vertrekken naar werk of terug naar huis komen.

Hoewel je misschien enthousiast bent om je dierbare pup te zien, laat het niet zien.Negeer ze totdat ze kalmeren!Wanneer je de aandacht op hen doucht, leren ze je te missen als je er niet bent.

Hoe schattig dat ook klinkt, het kan schadelijk zijn voor hun training.

Ze kunnen zich richten op destructief gedrag of je hele werkdag doorbrengen met blaffen voor je.Dat is niet precies iets wat je wilt.

Het beste scenario is het hebben van een hond die weet hoe hij kalm en ontspannen moet blijven als je weg bent.

Conclusie

De meeste honden zullen beginnen te kalmeren van ongeveer zes tot negen maanden oud.Tegen de tijd dat ze de volledige volwassenheid hebben bereikt, die tussen een en twee jaar oud is, zou al die overmatige puppy -energie tot het verleden moeten behoren!

Natuurlijk is elke hond anders.Het is belangrijk om het gedrag van uw puppy te bekijken en zich aan uw trainingstechnieken te houden.

Probeer enkele van onze kalmerende tips.Het zal een wereld van verschil maken voor die overdreven geëxciteerde puppy's!

Lees ook:Hond blijft blaffen wanneer ze naar buiten lopen

At What Age Do Puppies Calm Down? | Avid Pup (5)
Op welke leeftijd kalmeren puppy's?|Fervent pup (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated:

Views: 6274

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.