Maak een aangepaste wijzigingsakte voor een testament - Gids en sjabloon (2024)

Gebruik onzeakte van wijziging van een testamentsjabloon om de rechten van begunstigden van een testament te wijzigen.

Je kunt het gebruiken om de wil van iemand na zijn overlijden te veranderen. Dat betekent dat u de begunstigden kunt wijzigen naar wie een deel van de nalatenschap gaat. Met onze handige gids en sjabloon Deed of Variation zijn daden van variatie eenvoudig in te voeren.

De modelakte kan eenvoudig worden aangepast zodat deze op één of meerdere begunstigden van toepassing is.

Create a Custom Deed of Variation for a Will - Guide & Template (1)

Wat is een wijzigingsakte voor een testament?

Een wijzigingsakte voor een testament is een juridisch document dat wordt gebruikt om de voorwaarden van een bestaand testament te wijzigen. Hiermee kan een begunstigde (een persoon die krachtens het testament erft) het testament wijzigen van de persoon die het testament heeft geërfd (bekend als de erflater).

De daad van variatie heeft tot doel te veranderen wie erft waar iemand een testament heeft achtergelaten.

Dit type akte is voor gebruiknahet overlijden van de persoon die het testament heeft nagelaten. Als iemand nog leeft, gebruikt hij geen wijzigingsakte voor een testament. In plaats daarvan kunnen ze hun testament wijzigen door gebruik te maken van eenCodicil bij een testament.

Houd er rekening mee dat u dit sjabloon alleen gebruikt als er een geldig testament bestaat. Als er geen testament bestaat, gebruik dan deakte van wijziging van de darmsjabloon in plaats daarvan.

In Groot-Brittannië kunt u de wijziging aanbrengen vóór of nadat u een erfrecht voor de nalatenschap verkrijgt. Houd er echter rekening mee dat elke wijziging binnen twee jaar moet worden doorgevoerd. Dat is twee jaar vanaf de datum van overlijden van de overledene.

Regelmatig vragen mensen ons om eenakte van wijziging voor erfrecht, een akte van wijziging na erfrecht of een overeenkomst tot wijziging van testament. Dit zijn allemaal verschillende namen voor hetzelfde aktedocument.

Gebruik ons ​​eenvoudige wijzigingsakte-sjabloon om de voorwaarden van het testament te variëren. De gehele of een deel van de erfenis aan iemand anders overdragen.

Hoe een wijzigingsakte voor een testament werkt

De wijzigingsakte voor een testament heeft tot doel de wil van de overledene te veranderen. Het kan worden gebruikt om begunstigden toe te voegen, te wijzigen aan wie activa worden verdeeld of hoe ze worden verdeeld.

Een dergelijke wijzigingsakte werkt alleen als alle bestaande begunstigden onder de wil deze ondertekenen. Het is dus belangrijk dat alle begunstigden akkoord gaan met de wijzigingen.

Gebruik een wijzigingsakte als iemand is overleden en een testament heeft achtergelaten. Als de overledene geen testament heeft nagelaten, gebruikt u een ander document om de rechten van de begunstigden van de nalatenschap te wijzigen. Als er geen testament bestaat, gebruik dan aakte van wijziging van de darmsjabloon in plaats daarvan.

De akte van wijziging kan worden opgemaakt nadat de erfrecht is verkregen. U moet dit echter binnen twee jaar na het overlijden laten doen.

Je zult dit soort wijzigingsakte ook wel een ‘wijzigingsakte voor een testament na overlijden‘ of een ‘sjabloon erfrechtwijziging’. Dit zijn slechts enkele manieren waarop naar een akte van wijziging van een testament kan worden verwezen.

Het sjabloon is te downloaden in Word-formaat. Met behulp van het Word-document kunt u het ook als PDF opslaan ter ondertekening.U hebt toegang nodig tot een laptop of computer met Microsoft Word (of een equivalent daarvan).

Deze pagina bevat een samenvatting van de volledige gids die u ontvangt als u Legalo’s koopt en downloadtSjabloon voor wijzigingsakte voor testament.

Wanneer moet u onze akte van wijziging van een testament gebruiken?

Onsmodelakte tot wijziging van een testamentheeft verschillende opties binnen de template, dus geschikt voor gebruik:

  1. Om een ​​deel of de gehele erfenis van de persoon op grond van het testament af te leiden/varieren; of
  2. Wanneer er een goed was dat samen met de overledene eigendom was onder een “gezamenlijke huurovereenkomst” (bijvoorbeeld een huis) dat, als gevolg van het overlijden, nu uitsluitend eigendom is geworden van de langstlevende; of
  3. Bij het omleiden/varieren van de erfenis naar:
    (a) iemand anders die een begunstigde is krachtens het testament, of (b) iemand die anders geen begunstigde zou zijn krachtens het testament; of
  4. Wanneer executeurs-testamentairen geen erfrecht hebben verleend. (Dit op voorwaarde dat de nalatenschap zo klein is dat u geen erfrecht hoeft te verkrijgen.

Een veelgemaakte fout die mensen maken, is deze variatieakte te gebruiken wanneer er geen testament is achtergelaten.

De akte van wijziging van een testament isnietgeschikt voor gebruik voor iemand die “darmkanker” is overleden. Dat betekent dat ze stierven zonder een geldig testament achter te laten. Om te variëren heb je een iets andere akte nodig, maar een passende akte is verkrijgbaar bij Legalo:wijzigingsakte voor een testamentsjabloon. Door te solliciterende regels van het testament, kunt u zien wie de begunstigden zouden zijn in een nalatenschap.

De voordelen van een wijzigingsakte

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een variatieakte. Deze omvatten:

  1. De mogelijkheid om een ​​testament te wijzigen na het overlijden van de persoon die het testament heeft gemaakt.
  2. Het biedt bestaande begunstigden de mogelijkheid nieuwe begunstigden toe te voegen.
  3. Bestaande begunstigden kunnen de nalatenschap onderling herverdelen.

Een wijzigingsakte voor een testament opstellen

Een wijzigingsakte kan op twee manieren worden aangemaakt:

  1. Door een advocaat in te schakelen die de wijzigingsakte voor u opmaakt.
  2. Een wijzigingsakte voor een testamentsjabloon aanschaffen en het document zelf maken.

Als u ervoor kiest om de akte zelf op te stellen, bespaart u geld. Het is echter belangrijk dat u een kwaliteitsdocumentsjabloon gebruikt. Bij voorkeur een sjabloon met handleiding.

Onze sjablonen zijn allemaal opgesteld door gekwalificeerde advocaten die geregistreerd zijn als advocaat in Engeland en Wales.

Het gebruik van een advocaat versus het gebruik van onze wijzigingsakte voor een testamentsjabloon

Als u een advocaat inschakelt, krijgt u de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek. Het zal echter ook relatief duur zijn. U kunt verwachten dat er tussen de € 350 en € 500 plus BTW in rekening wordt gebracht als een advocaat het document opstelt.

Voordelen van het gebruik van onze sjabloon

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een akte van wijziging is dat het lijkt alsof de wijziging is aangebracht door de overleden persoon die het testament heeft nagelaten. Hierdoor kan een begunstigde onder het testament zijn erfenis geheel of gedeeltelijk overdragen aan een andere persoon, zonder dat dit enige fiscale gevolgen heeft.

De Deed of Variation is een effectieve manier om een ​​testament te wijzigen. Er zijn er nog verschillendemanieren om een ​​testament te wijzigenwaar onze andere gids je doorheen leidt.

Een akte van wijziging opstellen voor een testament na erfrecht

De akte van wijziging kan vóór of na de erfrecht worden opgemaakt. U kunt uw geld zelfs in een krat stoppen nadat de nalatenschap van de overledene is verdeeld. Een beperking is echter dat de akte van wijziging binnen twee jaar na het overlijden van de overledene moet worden opgemaakt. Anders is de wijziging niet juridisch bindend. Om rechtsgeldig te zijn, moet de akte worden ondertekend door alle oorspronkelijke begunstigden die ‘verliezen’ bij de wijziging, evenals door alle executeurs-testamentairen van de nalatenschap van de overledene.

Trusts en akten van variatie voor een testament

Als u de nalatenschap wijzigt om de bezittingen in eennieuwvertrouwen (dat wil zeggen niet een vertrouwen dat al bestaat of een vertrouwen dat door de wil is gecreëerd), dan zul je dat vertrouwen afzonderlijk moeten creëren.

De wijzigingsakte doet dat niet voor u. Legalo biedt geen trustakten aan (behalve een eenvoudige“blote trust”-akte), dus als u belastingbesparingen wilt realiseren of een “discretionary trust” wilt gebruiken, moet u een advocaat opdracht geven om er een voor u op te stellen. Dit komt omdat ze (afgezien van kale trusts) complex zijn en de belastingsituatie volledig moet worden begrepen. Als u al een trust heeft opgericht, kunt u het testament wijzigen om de activa in een trust om te leiden. U kunt hiervoor ons model akte van wijziging gebruiken. De nieuwe begunstigde zal de bestaande trust zijn.

Successierechten en wijzigingsakten voor een testament

Eventuele wijzigingen in het testament worden door HMRC behandeld alsof de overledene deze heeft geschreven. Op voorwaarde dat de wijziging binnen twee jaar na het overlijden van de overledene plaatsvindt. Dit kan een fiscaal efficiëntere verdeling van de nalatenschap van de overledene mogelijk maken. Een herverdeling kan bijvoorbeeld een effectiever gebruik van belastingvrijstellingen en belastingverminderingen mogelijk maken. Voor meer informatie over successierechten zie deWebsite van de overheid.

Veelgestelde vragen over wijzigingsakten voor een testament

Hierboven leg ik de belangrijkste punten uit die u volgens mij als advocaat in overweging moet nemen als u een testament wilt wijzigen met behulp van een akte van wijziging. Regelmatig krijgen wij vragen over onze akte van wijziging van een testament. Hieronder beantwoord ik de meest voorkomende vragen.

Kan ik mijn eigen variatieakte schrijven?

Ja dat kan. Wij raden u aan eerst een professioneel opgemaakt documentsjabloon aan te schaffen. Zorg ervoor dat het is opgesteld door een gekwalificeerde advocaat. U krijgt dan een gerust gevoel in de wetenschap dat het een juridisch bindend en effectief document is.

Kunt u een akte van wijziging doen zonder advocaat?

Ja, u kunt een akte van wijziging doen zonder advocaat. Het is raadzaam om een ​​goed opgemaakt sjabloon te gebruiken. Als advocaat raad ik u aan om bij voorkeur een documentsjabloon aan te schaffen dat door een advocaat is opgesteld. Ons sjabloon voor een wijzigingsakte is opgesteld om een ​​testament na overlijden zelf te wijzigen. Ik ben een praktiserend advocaat in Engeland.

Hoeveel kost een wijzigingsakte?

Als u een advocaat inschakelt om de akte van wijziging op te stellen, kost dit waarschijnlijk tussen de €350 en €500 plus BTW. U kunt van een advocaat verwachten dat hij het opstellen van het document binnen maximaal een week voltooit.

Als alternatief kunt u een documentsjabloon aanschaffen om uw eigen juridisch bindende akte van wijziging van een testament te maken. De prijzen voor documentsjablonen variëren van ongeveer € 25 tot € 75. Onze sjabloon kost slechts € 49.

Hoe schrijf ik een wijzigingsakte?

Bij het schrijven van een akte van wijziging van een testament raden wij u aan een professioneel opgemaakt sjabloon te gebruiken. De akte van wijziging is een juridisch document en het is van essentieel belang dat het correct is opgesteld om effectief te zijn. Ons sjabloondocument is opgesteld door mijzelf, David, een gekwalificeerde advocaat. De handleiding die bij de sjabloon wordt geleverd, biedt gedetailleerde richtlijnen voor elke stap die nodig is om het document te voltooien.

Hoe snel kan een Variatieakte worden opgesteld?

Als u een goed sjabloon gebruikt, duurt het gemiddeld twintig tot dertig minuten om een ​​wijzigingsakte op te stellen. Het sjabloon van Legalo is opgesteld door mijzelf, een gekwalificeerde advocaat, en bevat een handleiding voor het invullen van het document.

Heeft u een erfrecht nodig om een ​​akte van wijziging te doen?

Nee, u heeft geen erfrecht nodig om een ​​akte van wijziging van een testament te doen. De wijziging moet binnen twee jaar na het overlijden van de overledene worden aangebracht, maar kan vóór of na de erfrechtverklaring worden gedaan. Als u dit vóór de erfrechtverklaring doet, kunt u het actief mogelijk pas overdragen nadat de executeurs-testamentair de erfrechtverklaring hebben verkregen.

Wat zijn de nadelen van een wijzigingsakte van een testament?

  1. Het is slechts één keer mogelijk om voor dezelfde activa een Variatieakte op te stellen.
  2. Eenmaal aangemaakt, kan een wijzigingsakte voor een testament niet meer worden ingetrokken.
  3. Als iemand die een overheidsuitkering ontvangt, zijn erfenis wijzigt, kan deze nog steeds worden opgenomen als onderdeel van zijn inkomenstoets, ook al heeft hij deze niet ontvangen.
  4. Alle betrokken begunstigden onder het testament moeten de wijzigingsakte ondertekenen, waardoor het risico ontstaat dat sommigen niet ondertekenen.
  5. Zonder wijzigingsakte wordt het doorgeven van een geërfd goed aan iemand anders gezien als een schenking van de oorspronkelijke begunstigde aan de nieuwe begunstigde. Dit zou het risico met zich meebrengen dat hij voor successiebelastingdoeleinden deel gaat uitmaken van de nalatenschap van de oorspronkelijke begunstigde als deze zeven jaar na de schenking niet in leven blijft. Door gebruik te maken van een akte van wijziging wordt dit risico weggenomen.
  6. Het is voor een partij die de schenking via de variatie doet, niet mogelijk om enig belang in het geschonken goed te behouden.
  7. Als de waarde van het geschonken goed tussen de datum van het overlijden van de overledene en de datum van de wijziging is gestegen, kan er een vermogenswinstbelasting in rekening worden gebracht.

Moet ik HMRC op de hoogte stellen van de Akte van Variatie?

Een ander vraagstuk dat moet worden overwogen, is of de wijziging van de erfbelasting ertoe zal leiden dat er meer successierechten moeten worden betaald.

Dit komt zelden voor, maar als dit het geval is, moet de HMRC hiervan op de hoogte worden gesteld. Maak de kennisgeving aan HMRC binnen zes maanden na de datum van de akte van wijziging.

U moet HMRC ook op de hoogte stellen als u een beleggingsactivum (bijvoorbeeld aandelen of een vastgoedbelegging) doorgeeft waarvoor een vermogenswinstbelasting verschuldigd zou zijn als het nu zou worden verkocht, en u de opgebouwde vermogenswinst wilt doorrollen (dus de belasting wordt pas verschuldigd wanneer de persoon aan wie u het doorgeeft, het verkoopt) – u moet HMRC hiervan op de hoogte stellen. Volledige details over hoe u HMRC op de hoogte kunt stellen, vindt u hierhier gevonden.

Voor fiscaal advies over de wijziging van het testament dient u een specialist te raadplegen. Idealiter zou dit een specialist zijn, zoals een erfrechtadvocaat, of een accountant die zich bezighoudt met successiebelastingadvies.

Legalo Ltd kan dergelijk advies niet geven. Wel kunnen wij u in contact brengen met een passende nalatenschapadvocaat. Wij beschikken over een panel van doorgelichte en goedgekeurde advocatenkantoren die u kunnen helpen wanneer dat nodig is.

Mogelijk vindt u ook het volgende artikel nuttig, waarin wordt uitgelegd hoe u de successierechten berekent:https://www.moneyadviceservice.org.uk/en/articles/calculating-and-paying-tax-after-someone-dies. De wetgeving inzake de erfbelasting kan worden ingezienhier.

Zelfs als u geen kopie naar HMRC hoeft te sturen, moet de huidige begunstigde de originele akte veilig bewaren. Zorg ervoor dat alle andere partijen er een kopie van hebben.

Bewaar de akte veilig

Mogelijk moet u dit in de toekomst overleggen als de partij die als huidige begunstigde wordt genoemd (zie hieronder) overlijdt binnen zeven jaar na de datum van de akte van wijziging. In dergelijk geval zal uit de akte blijken dat de oorspronkelijke erfenis nooit door de huidige begunstigde is ontvangen. Daarom vormt het geen belastbaar geschenk dat zij tijdens hun leven hebben gedaan.

Het kan anders successierechten verschuldigd zijn als zij binnen zeven jaar na de schenking overlijden.Dat is het kerndoel van de wijzigingsakte: het vermijden van dit belastingrisico. Hier probeert u het bedrag aan successierechten te verlagen – voor de nalatenschap van de huidige begunstigde, niet voor de nalatenschap van de persoon die hem of haar de schenking heeft nagelaten.

Voor details over hoe u een subsidie ​​van vertegenwoordiging/erfrecht kunt verkrijgen, als u die nodig heeft, kunt u terecht op de website van de overheid ophttps://www.gov.uk/wills-probate-inheritance/overview.

Kosten van een wijzigingsakte

Onze akte van variatie-sjabloon kost £ 49. De honoraria van de advocaat voor een akte van wijziging bedragen ongeveer £ 700 plus BTW, maar kunnen aanzienlijk variëren. U krijgt dus een grote besparing als u de akte zelf opmaakt.

Een wijzigingsakte is heel eenvoudig af te ronden en in te voeren. Vooral als je begint met een professioneel geschreven sjabloon! Onze geweldige gids voor het invullen van de sjabloon helpt ook. Je krijgt ze allebei voor slechts € 49,- als je de set kooptsjabloon voor akte van wijzigingvan ons.

Create a Custom Deed of Variation for a Will - Guide & Template (3)

Clausules in onze akte van wijziging van een testament

Hieronder vindt u een toelichting op de belangrijkste clausules die onze akte van wijziging van een testament bevat.

Datum akte

Voer in dit stadium alleen het jaartal in.

Schrijf de rest van de datum met de hand in de akte zodra alle partijen deze hebben ondertekend.

Partijen bij de akte van wijziging

U moet de namen en adressen van partij 1 en partij 2 invullen. Dit zijn de oorspronkelijke begunstigde van het testament en de persoon aan wie de bezittingen worden overgedragen.

Als partij 1 uit meer dan 1 persoon bestaat, vermeld dan al hun namen en adressen. Voeg ook het woord “samen” toe vóór de woorden tussen aanhalingstekens “de huidige begunstigde”. Voeg vervolgens verdere handtekeningclausules toe aan het einde van de wijzigingsakte.

Als door de wijziging van het testament meer successierechten op de nalatenschap ontstaan, moeten de persoonlijke vertegenwoordigers van de nalatenschap (d.w.z. de executeurs-testamentairen van de overledene) ook partij zijn bij de akte. Zo ja, voeg ze dan toe als partij 3, in soortgelijke vorm als de andere partijen. Voeg ook een extra handtekeningclausule toe (of zoveel als nodig is) aan het einde van de akte. Gebruik hetzelfde formaat als de anderen, met de naam van de extra partij erin.

Hetzelfde geldt als er meer dan één persoon als “Nieuwe Begunstigde” is, volg dus bovenstaande stappen.

Wijziging van de gezamenlijke huurwoning

Als de wijziging betrekking heeft op onroerend goed dat eigendom is van een gezamenlijke huurovereenkomst tussen de overledene en meer dan één andere partij, dan moet u beide/al deze andere partijen benoemen als “de huidige begunstigde”.

Om dit te doen, vermeldt u hun naam/namen en adres(sen) in dezelfde paragraaf als partij 1 en vóór de woorden tussen aanhalingstekens “de huidige begunstigde” voegt u het woord “samen” toe (niet tussen aanhalingstekens).

Voeg ook een extra handtekeningclausule toe (of zoveel als je nodig hebt). Dit gebeurt aan het einde van de akte, in hetzelfde formaat als de andere.

Achtergrond van de variatie

In dit gedeelte vindt u basisinformatie over de overledene en het testament dat moet worden gewijzigd.

(A)Vul de naam van de overledene in en de datum van overlijden. Als er een of meer codicils bij het testament stonden, plaats dan de woorden tussen vierkante haakjes aan het einde van regel 1 – maak het naar wens meervoud of enkelvoud – en laat de woorden bij elkaar op regel 2. Zo niet, verwijder dan de woorden tussen vierkante haken. haakjes aan het einde van regel 1 en op regel 2.

(B)Afhankelijk van hoeveel activa door deze wijzigingsakte naar de nieuwe begunstigde worden overgedragen, kan het eenvoudiger zijn om deze in deze clausule of in de bijlage op te nemen. zo ja, selecteer welke optie u gebruikt. Vul vervolgens de gegevens in om ze duidelijk te identificeren, of u dit nu in dit artikel of in het schema doet.

Indien u het schema hier niet voor gebruikt, verwijder dan het schema in de akte van wijziging van een testament. Selecteer de juiste opties om te bepalen of de activa gezamenlijk eigendom zijn van de huidige begunstigde of uitsluitend van de overledene.

Het kan eenvoudiger zijn om te verwijzen naar het deel van de nalatenschap waarop de huidige begunstigde recht heeft, dat volledig wordt overgedragen aan de nieuwe begunstigde. Als dat zo is, verwijder dan dit artikel B en het schema, en behandel de variatie onder artikel C.

(C)Hier moet u selecteren welke optie van toepassing is op regel 1. Het kan gemakkelijker zijn om te verwijzen naar het gehele Aandeel van de nalatenschap dat wordt overgedragen naar de nieuwe begunstigde als dit het geval is, in plaats van te verwijzen naar bepaalde Activa in clausule B.

Als de huidige begunstigde volgens de voorwaarden van het testament recht heeft op de gehele nalatenschap van de overledene (de netto nalatenschap na betaling van de successierechten en de verschuldigde schulden wordt de “resterende nalatenschap” genoemd), dan kunt u er de voorkeur aan geven om zie het Residuarium.

Afhankelijk van wat van toepassing is, selecteert u de betreffende optie en vult u, indien relevant, het fractie- of percentagerecht van de huidige begunstigde in. Als u clausule B verwijdert, zorg er dan voor dat u bij het verwijzen naar de Activa de bewoording “de activa beschreven in Bijlage 1 (“de Activa”)” in clausule C behoudt, aangezien u anders de definitie ervan zou hebben verwijderd bij het verwijderen van clausule B. Als u clausule B behoudt, kunt u die woorden verwijderen.

(D)Selecteer hier de relevante opties die van toepassing zijn.

Genummerde clausules in de akte van wijziging

1. Interpretatie van de akte

In deze clausule worden enkele basisregels voor de interpretatie van de akte vastgelegd. Als u het schema heeft verwijderd, kunt u de woorden tussen vierkante haken in artikel 1.3 verwijderen.

2. Variatie van de wil

Deze clausule is het belangrijkste onderdeel van de wijzigingsakte van een testamentsjabloon. Het beïnvloedt de variatie van het landgoed.

Vul de clausules aan zoals van toepassing. Afhankelijk van hoeveel van de erfenis u afleidt, bewerkt u dienovereenkomstig. Vul in artikel 2.1 de gegevens in zoals van toepassing en selecteer de opties die van toepassing zijn.

Vul in regel 1 tot en met 4 van artikel 2.2 de gegevens in zoals van toepassing en selecteer de opties die van toepassing zijn. Selecteer of de activa vrij van successierechten overgaan in de handen van de nieuwe begunstigde (d.w.z. de resterende nalatenschap heeft deze al betaald of iemand anders betaalt deze uit zijn deel van de nalatenschap) of onderworpen is aan de uitbetaling van de belasting door de nieuwe begunstigde van dit geschenk.

Als u het volledige recht van de huidige begunstigde, onder de voorwaarden van het bestaande testament, overdraagt ​​aan de nieuwe begunstigde, verwijder dan de volledige zin op de regels 3 tot en met 4 van het sjabloon die tussen vierkante haken staat.

Indien dit niet het geval is, kunt u in dat laatste deel de zinsnede “(na aftrek van eventuele successierechten voortvloeiend uit de schenking aan de nieuwe begunstigde)” behouden of schrappen, afhankelijk van wie de last van de relevante successierechten draagt.

Als er op regel 6 van clausule 2.2 van het sjabloon nog geen inkomsten zijn ontstaan ​​(sinds de datum van overlijden) uit de afgeboekte bezittingen of als het opgebouwde inkomen niet mee mag worden overgedragen aan de nieuwe begunstigde, verwijder dan de woorden “[betaalbaar na de datum van deze akte]”. Kies in de laatste regel van artikel 2.2 opnieuw de juiste optie. Dit hangt ervan af of de schenking al dan niet onderworpen is aan successierechten in de handen van de nieuwe begunstigde.

Als de nieuwe begunstigde in feite meer dan één persoon is en zij het actief delen (of welke definitie u ook gebruikt – bijvoorbeeld aandeel, nalatenschap of resterende nalatenschap), vermeld dan in clausule 2.2 dat zij het “in gelijke delen” ontvangen. door deze woorden toe te voegen na de woorden “gegeven aan de nieuwe begunstigde” op regel 3. Als zij het niet in gelijke delen ontvangen, kunt u er de voorkeur aan geven één akte te doen voor elke nieuwe begunstigde, in plaats van ze samen te bundelen in één akte (zoals misschien vindt u dit eenvoudiger). Als u besluit meer dan één akte te doen, hoeft u deze slechts één keer bij Legalo te kopen en kunt u deze vervolgens zo vaak gebruiken als u nodig heeft voor deze nalatenschap

Kies in clausule 2.3 of er al dan niet successierechten verschuldigd zijn in de handen van de nieuwe begunstigde.

Indien de activa niet onderworpen waren aan een gezamenlijke huurovereenkomst tussen de huidige begunstigde en de overledene, schrap dan artikel 2.4.

Als u clausule 2.4 aanhoudt en de gezamenlijke huurovereenkomst alleen tussen hen beiden bestond, laat dan de woorden “in gelijke delen” op regel 4 staan.

Als er meer dan twee gezamenlijke eigenaren waren, specificeer dan de eigendomsgrondslag. Bijvoorbeeld “wat betreft een derde eigendom van de overledene en de rest van de huidige begunstigde” als er drie eigenaren in de gezamenlijke huurovereenkomst waren.

Selecteer de toepasselijke opties in de laatste vier regels van deze clausule. Of het aandeel van de activa:

  1. om naar de nieuwe begunstigde te gaan alsof het als erfenis is achtergelaten onder het testament; of
  2. eenvoudigweg om in de nalatenschap van de overledene over te gaan en voor verdeling in overeenstemming met het testament, net als bij de rest van de nalatenschap.

Indien het eerste het geval is, kies dan of er al dan niet successierechten verschuldigd zijn in de handen van de nieuwe begunstigde. Indien dit laatste het geval is, kies dan bij deze optie de juiste verwijzing naar “zijn” of “haar”.

3. Verklaring van de belastingpositie

Deze clausule in de akte van wijziging van het testament bepaalt of relevante delen van twee belastingwetten van toepassing zijn. De successierechtenwet 1984 en de belastingheffing op belastbare winstenwet 1992 zijn al dan niet van toepassing. D.w.z. als u van plan bent dat de wijziging terugwerkende kracht heeft. Voor de toepassing van de successierechten en de vermogenswinstbelasting zou dan gelden alsof de schenking uit de wijziging een schenking is die de overledene via zijn of haar testament heeft gedaan.

Om ervoor te zorgen dat de voorwaarden van de akte een dergelijke terugwerkende kracht hebben, moet deze een specifieke verklaring bevatten. “Alle relevante personen” moeten de verklaring afleggen. Dit is in overeenstemming met artikel 142, lid 2 van de Wet op de Successiebelasting 1984). D.w.z. de huidige begunstigde (en de persoonlijke vertegenwoordigers als er sprake is van een hogere aanslag successierechten als gevolg van deze wijziging) of “door de personen die de akte hebben opgesteld”. D.w.z. ondertekening van deze akte (in overeenstemming met secties 62 (6) en (7) van de Taxation of Chargeable Gains Act 1992) dat zij van plan zijn de relevante secties op de wijziging toe te passen.

De Persoonlijk Vertegenwoordigers kunnen weigeren mee te doen aan de verklaring als er onvoldoende bezittingen zijn. Onvoldoende binnen de nalatenschap om de verhoogde successierechten te betalen.

Wijzig de verklaring wanneer de partijen van plan zijn een of beide secties niet van toepassing te laten zijn. U hebt altijd het eerste deel van de verklaring over de successierechten nodig, omdat dit het belangrijkste effect van de “akte van wijziging” heeft, namelijk ervoor zorgen dat het geld dat door de akte van wijziging wordt geschonken, wordt behandeld alsof het nooit door de huidige begunstigde is ontvangen. Verwijder dit dus nooit. .

Vermogenswinstbelasting

Het tweede deel over vermogenswinsten (de Taxation of Chargeable Gains Act 1992) is optioneel. Hier moet je dus wel een keuze maken. Als u niet alle beleggingsactiva in de nalatenschap, zoals een beleggingsaandelenportefeuille of een beleggingspand dat verhuurd is, heeft verkocht (u negeert hiervoor doorgaans de hoofdwoning van de overledene), dan kan er sprake zijn van een meerwaarde waarop de Nalatenschap moet belasting betalen als het wordt verkocht. Als u er de voorkeur aan geeft dat actief door te geven aan de nieuwe begunstigde zonder nu de vermogenswinstbelasting te betalen, maar de nieuwe begunstigde mogelijk aansprakelijk te stellen voor de opgebouwde winst wanneer deze het uiteindelijk verkoopt, bewaar dan het volgende gedeelte door 'en' te kiezen in de optie in het midden van deze zin, en het schrappen van “maar niet”.

In het geval dat u ervoor kiest dat sectie 62(6) van de Taxation of Chargeable Gains Act 1992 van toepassing is op de wijziging, moet u de Belastingdienst van deze wijziging op de hoogte stellen. Stuur ze dus een kopie ervan (en vul eventueel ook een formulier in – kijk op de website van de HMRC over dit proces). In andere gevallen hoeft u hen niet op de hoogte te stellen. De huidige begunstigde behoudt eenvoudigweg de originele ondertekende akte van wijziging. We raden aan dat ze het bij hun testament bewaren.

4. Zegelrecht op aandelenoverdrachten

Deze clausule is optioneel. U heeft deze alleen nodig als de activa waarop de wijziging betrekking heeft, aandelen zijn of omvatten. “Aandelen” betekent aandelen, aandelen of andere verhandelbare effecten. Als dat zo is, behoud dan deze hele clausule. Omdat de variatie een geschenk moet zijn, moet de clausule in zijn huidige vorm correct zijn. Daarom moet de overdracht van de aandelen worden vrijgesteld van zegelrecht. Als de activa geen aandelen bevatten, schrap dan de hele clausule.

Schema bij de akte van wijziging

Zoals hierboven vermeld, vult u dit in of verwijdert u het, indien van toepassing.

Het ondertekenen van een akte van wijziging

De huidige begunstigden (d.w.z. degenen die getroffen zijn door deakte van wijziging van het testament) moet de wijzigingsakte ondertekenen. Technisch gezien hoeven de nieuwe begunstigden niet te tekenen, tenzij ze ermee instemmen de successierechten te betalen die verschuldigd zijn met betrekking tot het onroerend goed dat aan hen wordt overgedragen. Het is gebruikelijk dat de executeur(s) ook tekent. Dit is echter geen juridische verwerving, tenzij de wijziging aanleiding zal geven tot een wijziging in de successierechten.

Create a Custom Deed of Variation for a Will - Guide & Template (4)

Dit is een samenvattende gids. De download van de sjabloonakte van wijziging bevat de volledige versie met download. Blader door ons volledige assortimentSjablonen voor testamenten en erfrechten andere juridische documenten waarover wij beschikken. als u er nog meer informatie over wilt lezenhet wijzigen van een testament na overlijdenlees die handleiding ook eens.

Maak een aangepaste wijzigingsakte voor een testament - Gids en sjabloon (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated:

Views: 5863

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.