Kardinale betekenis en symboliek: de ultieme gids (2024)

Kardinale betekenis en symboliekvariëren afhankelijk van de cultuur, religie, mythologie en overtuigingen. In deze uitgebreide gids. ontdek de betekenis van de rode kardinaal voor zijn vrouwelijke tegenhanger, de oorsprong van het populaire herdenkingscitaat "wanneer kardinalen verschijnen, zijn engelen nabij", de minder bekende Indiaanse opvattingen over de prachtige rode vogel, en nog veel meer.

Heb je je afgevraagd wat de betekenis van kardinale vogels is? De afgelopen jaren hebben kardinalen hun verspreidingsgebied in de Verenigde Staten uitgebreid tot in het westen van Texas en zelfs Arizona, dus de kans is groter dat u deze prachtige rode vogel het hele jaar door ziet.

We hebben verschillende legendes, overtuigingen en symbolische betekenissen gevonden die verband houden met kardinalen. Lees verder om meer te ontdekken over de oorsprong en facetten van kardinale symboliek.

Oorsprong van kardinale symboliek

De symboliek van de kardinaalvogel is ontstaan ​​op locaties waar je de noordelijke kardinaal kunt vinden (Kardinaal Kardinaal) – in het zuidoosten van Canada, het oosten van de Verenigde Staten, Mexico, Belize en Guatemala.

Cardinal Meaning & Symbolism: The Ultimate Guide (1)

Indianen

Cardinal Meaning & Symbolism: The Ultimate Guide (2)

Inheemse Amerikanen waren de eersten die opvattingen hadden over kardinale symboliek. VeelIndiaanse traditiesomvatten de betekenis van rode vogels.

Kardinalen als de dochter van de zon

Volgens het Cherokee-geloof is de kardinaal de dochter van de zon.

De Cherokee-legende zegt dat de aarde ooit donker werd toen de dochter van de zon werd gedood. De Cherokee ging haar halen uit het land van de geesten. Ze vonden haar in een doos en ze bleef huilen omdat ze geen lucht had. Toen ze de kist openden, vloog er een kardinaal naar buiten, begon te zingen en de zon glimlachte hen toe met licht.

Dus als Cherokees een kardinaal naar de zon zien vliegen, denken ze dat ze geluk zullen hebben.

Romantische relaties

Volgens de Choctaw-legende kwam een ​​kardinaal een verdrietige, eenzame dame tegen met alles behalve een partner. De kardinaal verleidde een eenzame man om hem naar het huis van de dame te volgen. Vervolgens vloog het weg en zag het paar verliefd worden.

Wat betekent het als kardinalen je pad kruisen?

Choctaws zeggen dat als een kardinaal je passeert of je aandacht trekt, je in de toekomst een nieuwe romantische relatie kunt verwachten. Als u al een relatie heeft, wordt uw relatie vernieuwd en versterkt.

Verandering in weer of richting

De Cherokee en Cheyenne zijn van mening dat het zien van een kardinaal voorspelt dat het weer snel zal veranderen. Voor zowel de Maya’s als de Akimel O’odham signaleren kardinalen naderende regen.

Stammen zoals de Ojibwe zien de kardinaal als een waakzame geest die verandering aankondigt wanneer deze je pad kruist.

Geluksgetal 12

Mensen vragen zich vaak af of kardinalen geluk brengen.

Veel culturen en spirituele groepen geloven dat kardinalen geluk brengen. Inheemse Amerikanen geloven dat kardinalen geluk brengen omdat ze zoveel connecties hebben met het geluksgetal 12. Kardinalen brengen bijvoorbeeld vaak in totaal twaalf jongen per jaar ter wereld, broeden de eieren gedurende twaalf dagen uit en zijn twaalf maanden lang te zien. het jaar. Ze geloven ook dat je geluk zult hebben binnen de komende twaalf uur of twaalf dagen nadat je een kardinaal hebt gezien.

Wat betekent het als kardinalen voor je uit vliegen?

Veel indianen geloven dat het zien van kardinalen betekent dat je binnen de komende twaalf uur of twaalf dagen veel geluk zult hebben.

Christendom

Cardinal Meaning & Symbolism: The Ultimate Guide (3)

WanneerEuropeanen kwamen rode vogels tegen in de Nieuwe Wereldnoemden ze ze naar de in het rood geklede adviseurs van de paus in de katholieke kerk: de kardinalen.

De rode gewaden van de katholieke kardinalen zijn symbolisch voor het bloed van Christus, dat de kardinaalvogel ging vertegenwoordigen voor christenen en katholieken die in de Nieuwe Wereld aankwamen.

Al snel begonnen christenen uit de Nieuwe Wereld de belangrijkste betekenis in de christelijke symboliek en sentimenten te verwerken.

Wat betekent het als een kardinaal verschijnt?

Dekardinaalsrode kleuris een herinnering aan het bloed van Christus.Openbaring 1:5zegt: “Jezus Christus [is] de eerstgeborene uit de doden…[,] houdt van ons en heeft ons door zijn bloed van onze zonden bevrijd.”

Voor sommige christenen houdt de geestelijke betekenis van kardinalen dus verband met het eeuwige leven dat beschikbaar is door het vergieten van Christus’ bloed.

De Heilige Geest

De rode kardinale betekenis wordt weergegeven door het vuurelement geassocieerd met de Heilige Geest. Terwijl een witte duif gewoonlijk de Heilige Geest symboliseert, kan een rode kardinaal de energie en het leven vertegenwoordigen die gevonden worden door de vervulling van de Heilige Geest.

Wat betekent het als God kardinalen stuurt?

Voor christenen kan een kardinaal hoop en een nieuw begin vertegenwoordigen. Het zien van een kardinaal – vooral als kleurvlek in de winter – kan een geruststellende herinnering zijn om vertrouwen te hebben in een nieuw begin.

Symboliseren kardinalen de dood?

Hoewel kardinalen vaak met de doden worden geassocieerd, duiden ze doorgaans niet op een naderende dood.

Wat is de hoofdbetekenis als je door zo iemand wordt bezocht?

Sommige christenen zien het als een moment om opnieuw contact te maken met de doden. Veel mensen hebben zelfs gemeld dat ze regelmatig een kardinaal zagen na het overlijden van een geliefde.

Als je na de dood van een dierbare bezoek krijgt van een rode kardinaal, is dat een teken van aanmoediging van achter het graf om door te gaan.

Mensen vragen zich vaak af wat de betekenis is van het gedicht ‘kardinalen verschijnen wanneer engelen dichtbij zijn’ van Victoria McGovern.

Het gedicht gaat over kardinalen als spirituele boodschappers, of engelen, die warme gevoelens overbrengen ter nagedachtenis aan een geliefde die is overleden. Sommige uitvaartcentra promoten dit kardinale herdenkingscitaat, waardoor het idee gangbaarder is geworden.

Moge u troost vinden in en herinneren:
Kardinalen verschijnen wanneer engelen in de buurt zijn.
Dus ga nu buiten zitten en drink je thee.
Kijk uit naar het kleine rode vogeltje –
Daar zullen uw dierbaren zijn.

Victoria McGovern

Mythologie uit de Oude Wereld

Omdat de noordelijke kardinaal een vogel uit de Nieuwe Wereld is, komt hij niet voor in de oude mythologieën van Europa, Azië en het Midden-Oosten. Sommige kardinale symboliek is echter vergelijkbaar met die van een andere rode vogel: de feniks. De legendarische feniks sterft in vlammen en ervaart een wedergeboorte uit de as.

Zowel de Egyptische als de Griekse overtuigingen associëren de feniks met de zon, vergelijkbaar met Cherokees die kardinalen associëren met de zon.

DePhoenix kwam symboliserenwedergeboorte, eeuwig leven na de dood en de opstanding van Jezus in vroegchristelijke tradities. Op dezelfde manier heeft de rode kardinale betekenis betrekking op eeuwig leven, een nieuw begin en gereïncarneerde geesten voor christenen.

Kardinale betekenissen en ontmoetingen

Wat betekent het als er een kardinaal in je leven verschijnt?

De betekenissen zijn allemaal verweven met culturele en religieuze symboliek en kardinale kenmerken. Betekenissen met betrekking tot ontmoetingen met kardinalen kunnen afhangen van de kleur van de kardinaal, de frequentie van ontmoetingen, het aantal en waar je de kardinaal ziet.

Wat betekent het als een kardinaal je pad kruist?

Moderne kardinale symboliek is vaak een terugroep naar kardinale symboliek in Indiaanse, religieuze en mythologische tradities:

  • Indianen: geluk (vaak binnen 12 uur of 12 dagen), toekomstige romantiek, weersverandering, regen, levensverandering
  • Katholicisme en christendom: eeuwig leven, het bloed van Christus, de Heilige Geest, geloof in een nieuw begin, bemoediging uit de dood om door te gaan
  • Mythologie uit de oude wereld: levensveranderingen en gereïncarneerde geesten

De moderne kardinale symboliek komt echter ook voort uit de kenmerken van de vogel.Kardinalen hebben toegewijde, harmonieuze relatiesmet elkaar, waarbij de mannen de ouderlijke verantwoordelijkheden delen. Ze zijn ook agressieve verdedigers van hun territorium tijdens het broedseizoen.

Wat betekent het om een ​​rode kardinaal te zien?

Enkele kardinale kenmerken die hun weg hebben gevonden naar de moderne kardinale symboliek zijn onder meer:

  • rode kleur: vitaliteit, geloof, bloed, kracht, hoop in de winter
  • Verbindingen met het nummer 12: de cycli binnen de dag en het jaar, vernieuwing, toekomstige verandering
  • Ouderschaps- en paringsrelaties: zorg, plicht, toewijding, liefde, monogamie, stabiliteit, toekomstige romantiek en toewijding
  • Persoonlijkheid: moed, kracht, assertiviteit, zelfvertrouwen, mededogen, optimisme en zelfbehoud

Wat betekent het als je een vrouwelijke kardinaal ziet?

De vrouwelijke noordelijke kardinaal wordt door veel culturen als heilig beschouwd en heeft een spirituele betekenis voor degenen die ermee in aanraking komen. Welke boodschap brengt zij? Kwam ze om een ​​belangrijke reden naar mij toe?

Cardinal Meaning & Symbolism: The Ultimate Guide (4)

Een symbool van schoonheid en genezing, haar buffy bruine, rood getinte veren en kenmerkende kroon worden verondersteld passie, moed en de kracht van transformatie te belichamen. Ze zou je kunnen begeleiden op een reis naar buiten of innerlijke groei kunnen inspireren met haar stop.

Er wordt gezegd dat wanneer een noordelijke kardinaal in je leven verschijnt, er onverwachte veranderingen op je pad komen. Zou dit voor jou een nieuw begin kunnen betekenen? Een open deur die je naar voren wenkt?

Het kan ook zijn dat de vrouwelijke kardinaal liefde en bescherming betekent in turbulente tijden. Ze symboliseert veiligheid, verbinding en comfort met haar rustgevende aanwezigheid en kan je de geneugten van gezelschap laten zien of inzicht geven in interne positiviteit te midden van externe chaos.

Wat betekent het als je een gele kardinaal ziet?

Waarnemingen vangele kardinalen zijn uiterst zeldzaam. Biologieprofessor Geoffrey Hill van de Universiteit van Auburn bestudeert de pigmentatie van veren en zegt dat er elk jaar slechts twee tot drie gele kardinalen zich voeden in achtertuinen in de VS en Canada, dus het waarnemen ervan is zeldzamer dan één op een miljoen.

Het zien van een gele kardinaal brengt de ideeën van hoop, vreugde en geluk samen voor iedereen die het geluk heeft er een te spotten. Voor degenen die kardinalen zien als boodschappers van achter het graf, kan het zien van een gele kardinaal aanvoelen als een boodschap van hoop, vreugde en geluk van een overleden geliefde.

Wilt u dat meer kardinalen uw tuin bezoeken?

Cardinal Meaning & Symbolism: The Ultimate Guide (5)

U kunt beginnen door ervoor te zorgen dat uw tuin uitnodigend en vriendelijk is voor kardinalen. Download mijn GRATIS gids & checklistHoe u een kardinaalvriendelijke tuin kunt creërenen je zult het hele jaar door families van kardinalen op bezoek krijgen.

Cardinal Meaning & Symbolism: The Ultimate Guide (6)

Frequente optredens

Wat betekent het als je de hele tijd een kardinaal ziet?

Als je kardinalen blijft zien, kan dit een aantal dingen voor je symboliseren.

Wat betekent het als een kardinaal je bezoekt?

Als je een christen bent, kan het vaak zien van kardinalen een voortdurende herinnering aan je geloof zijn.

Wat betekent het als je een kardinaal in je tuin ziet?

Als u verlies lijdt, kan het zien van een kardinaal u het gevoel geven dat uw geliefde vaak op bezoek komt om over u te waken. Het kan zowel geruststellend zijn als u helpen uw doelen na uw verlies te bereiken.

Wat betekent het als je elke dag een rode vogel ziet?

Elke dag een felrode kardinaal zien, vooral in een somber winterlandschap, herinnert je aan de hoop op de lente en het doorzettingsvermogen voor de toekomst.

Wat betekent het als je twee rode kardinalen ziet?

Vanwege de concurrentie tussen mannen kan het samen zien van twee mannelijke kardinalen de concurrentie in de liefde symboliseren. Voor sommige mensen is het samen zien van twee mannelijke kardinalen een herinnering om hun spel te verbeteren en competitiever te zijn in de datingarena.

Wat betekent het als je een mannelijke en een vrouwelijke kardinaal samen ziet?

Cardinal Meaning & Symbolism: The Ultimate Guide (7)

Als je een mannelijke en vrouwelijke kardinaal samen ziet, zijn ze meestal een koppel. Omdat kardinalen voor het leven paren, is dit een goed voorteken van ware en eeuwige liefde.

Wat betekent het als je zieteen kardinaal en Bluejay samen?

Het kan een sterke relatie symboliseren, aangezien zowel de kardinaal als de blauwe gaai voor het leven paren en sterke verdedigers van hun jongen zijn.

Als een kardinaal voor jou troost uit de spirituele wereld symboliseert, kan het zien van een blauwe gaai naast een kardinaal je aanmoedigen om net zo onbevreesd en vasthoudend te zijn als een blauwe gaai terwijl je verder gaat.

Kardinalen en Windows

Wat betekent het als je een rode kardinaal buiten je raam ziet?

Brengt een rode vogel geluk? Vanwege het persoonlijke karakter van zieneen kardinaal aan je raam, heeft dit vaak te maken met het idee van een kardinaal als engelachtige boodschapper voor veel mensen.

Sommige kardinale bijgelovigheden met betrekking tot ramen kunnen echter zeer negatief zijn.

Wat betekent het als een kardinaal naar je raam komt?

Als je kardinalen verbindt met berichten van buiten het graf, kan het extra speciaal zijn om een ​​kardinaal rechtstreeks naar je raam te zien komen en het gevoel te krijgen dat je geliefde je echt in de gaten houdt.

Wat betekent het als een kardinaal op je raam tikt?

Als je kardinalen als engelen ziet, heb je misschien het gevoel dat je geliefde specifiek je aandacht probeert te trekken.

Natuurlijk zijn het vaak mannelijke kardinalentik op vensters om hun reflecties aan te vallen, denkend dat het een rivaliserend mannetje is dat hun territorium binnendringt.

Wat betekent het als een kardinaal op je raam slaat?

Veel mensen verbinden een vogel die tegen het raam vliegt nog steeds met het idee van een kardinaal als beschermengel, waardoor het een goed voorteken is.

Het is echter een algemeen bijgeloofde dood nadert je huisals er een vogel van welke aard dan ook tegen je raam vliegt. Dit bijgeloof omvat kardinalen.

Houd in gedachten dat dit soort onheilspellende bijgelovigheden vaak ontstonden toen de wereld nog meer een mysterie was dan nu. Mensen brachten ongewoon gedrag van dieren vaak in verband met iets ergs dat gebeurde, zoals een vogel die tegen het raam vloog voordat iemand stierf.

Jaarlijks sterven honderden miljoen vogels terwijl ze tegen ramen botsen omdat het glas de lucht en de bomen weerkaatst, ze raken in de war tijdens stormachtige nachten of ze zijn uitgeput.

Kardinalen in uw huis

Wat betekent het als een kardinaal je huis binnenvliegt?

Net als wanneer een vogel tegen je raam botst, is het hebben van een vogel in je huis een oud voorteken dat voor sommige mensen de naderende dood voorspelt. Ooit stelden binnenhuisarchitecten geen vogelbehang voor omdat dit idee zo wijdverbreid was.

Zelfs Lucille Ball bracht vogels in verband met de dood nadat er een door een raam vloog en vast kwam te zitten op de dag dat haar vader stierf.

Wat betekent het als een rode vogel je huis binnenvliegt?

Hoewel je ervoor kunt kiezen te geloven dat kardinalen die in je huis vliegen een naderende dood betekenen, vliegen kardinalen vaak huizen binnen op zoek naar een plek om te nestelen of op zoek naar warmte en beschutting tijdens slecht weer.

Dode kardinaal

Wat betekent het als je een dode rode kardinaal ziet?

Het is niet nodig om het als een slecht voorteken te beschouwen. De consensus over de betekenis van een dode vogel heeft betrekking op een nieuw begin. Het zien van een dode kardinaal symboliseert dus veranderingen die een nieuw begin vanaf een einde tot stand zullen brengen.

Kardinalen in dromen

Wat betekent het als je een kardinaal in je dromen ziet?

Het zien van een vogel in je dromen is sinds de oudheid een symbool van vrijheid, wijsheid en hogere kennis. Wat betekent het als je droomt over een kardinaal?Een kardinaal zien in je dromenheeft ook speciale connotaties die verband houden met de speciale kenmerken en culturele symboliek van de kardinaal:

  • Rode kleuring: durf, passie, leven, energie, liefde, passie, toewijding
  • Innerlijke leiding en hoop: het levensvuur dat zelfs in de duisternis van de winter in ons brandt, doorzettingsvermogen, positiviteit, aanmoediging om persoonlijke kracht te herwinnen, aanmoediging om persoonlijke passies weer aan te wakkeren
  • Liefde en toewijding: goede familierelaties, deugd, liefde, verantwoordelijkheid, evenwicht, toekomstige romantische ontmoetingen, hernieuwing van passie
  • Succes: geluk binnen 12 uur of 12 dagen
  • Religie: een herinnering om een ​​trouw christen te zijn, eeuwig leven, het bloed van Christus

Kardinaalveer betekenis

Cardinal Meaning & Symbolism: The Ultimate Guide (8)

De betekenis van de kardinale vogelveer houdt verband met de symboliek van rode veren.

In Indiaanse tradities,rode veren zijn symbolenvan kracht en vitaliteit, die geluk en een goede gezondheid vertegenwoordigen.

Psychische tradities zien rode veren als symbolen van de spirituele wereld.

Houd er rekening mee dat de Trekvogelverdragswet het illegaal maakt om veren – inclusief kardinaalveren – te verzamelen zonder vergunning.

Seizoensgebonden kardinale symboliek

Wat betekent het als je in de winter een kardinaal ziet?

Cardinal Meaning & Symbolism: The Ultimate Guide (9)

Kardinalen zijn een symbool van schoonheid en warmte tijdens de winter. Het zien van hun schitterende rood kan helpen om vrolijkheid en hoop te brengen op een sombere, grijze winterdag. Midden in een sneeuwstorm of ijsstorm kan het zien van een kardinaal ons herinneren aan de hoop op een nieuw leven in de komende lente.

Waarom worden kardinalen geassocieerd met Kerstmis?

Kardinalen worden geassocieerd met Kerstmis vanwege hun spectaculaire rode kleur, een traditionele kerstkleur.

Kardinalen met Kerstmis sluiten ook aan bij de christelijke traditie van kardinalen als symbool van het bloed van Christus, wiens geboorte christenen met Kerstmis vieren.

Persoonlijke kardinale symboliek

Als je het leuk vindt wat kardinalen symboliseren, kun je ze nog meer met jezelf verbinden door ze als je Patronusdier te kiezen of een kardinaal-tatoeage te krijgen.

Kardinalen als patronusdier

Bij het kiezen van een Patronus-dier kun je er een kiezen die symboliseert hoe jij jezelf ziet of wat je in de toekomst in jezelf wilt zien.Patronus betekent ‘bewaker’, ‘beschermheer’ of ‘beschermer’.)

Overweeg een kardinaal als Patronus te kiezen als je de volgende kenmerken hebt of wilt:

  • Je blijft trouw aan jezelf.
  • Je hebt er vertrouwen in.
  • Je gaat niet op in de massa.
  • Je hebt een geweldig initiatief.
  • Je bent gefocust en vastbesloten om dingen in je leven te laten gebeuren.
  • Je maakt reclame voor jezelf.
  • Je houdt van leiderschapsrollen.
  • Je bent een ervaren strateeg.
  • Je houdt van nieuwe dingen en uitdagingen.
  • Vaak ben je de eerste die iets nieuws probeert.
  • Je bent niet bang om problemen aan te pakken.
  • Je hebt een sterk gezinsleven.

Kardinale tattoo-symboliek

Als je besluit een kardinale tatoeage te krijgen, kan deze verschillende dingen symboliseren, waaronder:

  • Jouw christelijk geloof
  • Een geliefde die naar je kijkt vanuit de hemel
  • Trots op je sterke familie
  • Liefde
  • Kracht
  • Moed
  • Geluk
  • Hernieuwde hoop
  • Nieuwe reizen en een nieuw begin
  • Zelfvertrouwen

Laatste gedachten over kardinale symboliek

Kardinalen hebben betekenis gehad voor degenen die ze zagen, lang voordat de Europeanen de Nieuwe Wereld koloniseerden. Voor de meeste mensen is de betekenis van de kardinaalvogel een komende verandering en hoop voor de toekomst. Bovendien kunnen kardinalen sterke romantische relaties symboliseren. Ze kunnen ook troost en kracht zijn om te volharden, zelfs na het graf, of een symbool van iemands geloof.

In sommige gebieden komen kardinalen vaker voor dan in andere. Als je een betere kans wilt hebben om kardinalen te zien, vul dan je tuin met struiken en groenblijvende planten en geef ze een aantal van hun favoriete voedsel: zonnebloemen, gebroken maïs, meelwormen en pinda's.

De volgende keer dat je een kardinaal ziet, bedenk dan welke “kardinale betekenis” of symboliek erachter zit. Wat probeert het je te vertellen? Controleer uw intuïtie, overtuigingen en omstandigheden om te beslissen of het überhaupt iets betekent en of actie gerechtvaardigd is.

Veel plezier ermee en veel vogelplezier!

Kardinale betekenis en symboliek: de ultieme gids (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Leonie Wyman

Last Updated:

Views: 6514

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Leonie Wyman

Birthday: 1993-07-01

Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

Phone: +22014484519944

Job: Banking Officer

Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.