Frank Sinatra's Mafia History: The Real Story Behind the crooner's Mob Ties (2024)

Frank Sinatra’s Mafia History: The Real Story Behind the Crooner’s Mob Ties (1)

In dit artikel:

  • Frank Sinatrawas een beroemde zanger die bekend staat om zijn diepe, zachte stem die hem op gelijke voet bracht met mensen als Elvis Presley en The Beatles in termen van populariteit.
  • De culturele impact van de zanger kan worden gevoeld in films met zijn liedjes, maar wat de meeste mensen niet van hem weten, is dat hij misschien is geweestaangesloten bij de Italiaanse maffia.
  • Sinatra, geboren uit Italiaanse immigrantenouders in Hoboken, New Jersey, groeide op in Hell's Kitchen en was geen onbekende in de invloed van de menigte.
  • Sinatra is gefotografeerd om rond te hangen met bekende maffia -leden, maar hij heeft ze soms ook boos gemaakt, waardoor hij moest spelenAcht nachten op rij om een maffiabaas te sussenWie deeldeEen minnares met John F. Kennedy.

Zelfs als je Frank Sinatra niet kent (maar eerlijk gezegd, hoe?) Of nooit actief naar zijn liedjes hebt geluisterd, heb jezekerHoord ten minste een van hen.Vlieg me naar de maan,,New York, New York, EnChicagozijn veel voorkomende nietjes in films die zich afspelen in de bovengenoemde steden.

De warme, zachte en diepe stem van de zangeres samen met zijn moordende looks maakte hem een van de grootste hartverscheurends van zijn tijd en een grote invloed op de kunstenaars die na hem kwamen.Ondanks zijn romantische liedjes, geen enkele hoeveelheidprecies zoals je er vanavond uitzietKan wissen hoe temperamentvol Frank Sinatra eigenlijk was.

Geruchten over Sinatra met mob -banden maakten mensen nog meer enthousiast om zijn toorn te vermijden.

Frank Sinatra's Roots in Hell's Kitchen

Frank Sinatra’s Mafia History: The Real Story Behind the Crooner’s Mob Ties (2)

Frank Sinatrabereikte het hoogtepunt van het sterrendom in de jaren 1940 tot 1950 toen hij bekend werd om jazzy cijfers die zowel de oren van mannen als vrouwen romanceerden.

Voordat hij beroemd genoeg werd om het land te bezoeken, zong hij echter in zijn jeugdhuis in Hoboken, New Jersey.Hij werd ook bekend om zijn doordringende blauwe ogen, zo kreeg hij de bijnaamOl ’Blue Eyes.

Sinatra, wiens volledige naam isFrancis Albert Sinatra, werd geboren in 1915 uit Italiaanse immigranten Natalina Garaventa en Antonino Martino Sinatra.Garaventa -familie kwam uit de Ligurië -regio van Italië.

Het was Antonio Sinatra die uit Sicilië kwam.Zelfs toen stonden Siciliaanse Italianen al bekend om de ongebreidelde georganiseerde misdaad in hun regio, wat misschien was waarom Garaventa's ouders Antonio Sinatra niet goedkeuren.

De twee kwamen later weg en trouwden voordat ze slechts één kind kregen: Frank Sinatra.

En jongen hebben ze de kinderloterij gewonnen.

Verwant

The Axeman of New Orleans: Louisiana's Jazz Loving Serial Killer

De 5 beste muzikanten uit New Jersey

Frank Sinatra zag Bing Crosby in de jaren '30 zingen en besloot dat hij een zanger zou worden.Hoewel alleen een tiener, was de jonge Sinatra duidelijk het type persoon om zijn plannen tot het einde te volgen.Hij trad toe tot de Glee Club op zijn school en begon te zingen in lokale nachtclubs.

Het was in deze lokale nachtclubs waardoor Frank Sinatra op de radio werd gehoord.Radio bracht hem naar Harry James en dat leidde hem tot uitgenodigd om lid te worden van de band van Tommy Dorsey, een jazz -trombonist die in zekere zin de Frank Sinatra van Sinatra's tijd was.

Maar geruchten zeggen dat Frank Sinatra zijn connecties met de menigte ontwikkelde tijdens zijn lokale duiktekendagen.

Frank Sinatra was dat nietinde menigte-Maar hij wasMetde menigte

Frank Sinatra’s Mafia History: The Real Story Behind the Crooner’s Mob Ties (3)

Veel bars en restaurants tijdens de tijd van Frank Sinatra warenEigendom van de Italiaanse maffia.Criminaliteitsfamilies gebruiken deze bars vaak als middel om geld te witwassen en als het ontmoeten van plaatsen voor bendeleden om zaken te doen.Je leest tussen de regels.

Frank Sinatra maakte voor het eerst kennis met de menigte op de plaatsen waar hij vroeger zong.Geruchten over het verband tussen zijn bekendheid en zijn vriendschappen met maffia -leden culmineerden in een kleine film waar je misschien van hebt gehoord,De peetvader.Daar komen we later op.

Een beroemd restaurant dat eigendom is van Mafiosi, zij het in Chicago, is een Italiaans restaurant genaamd Piero's dat Frank Sinatra tot zijn stamgasten telde.Oké, dus hij at in een restaurant van een maffia, dat maakt hem geen maffia-lid, toch?

Natuurlijk niet, maarFrank Sinatra had een openbare vriendschap met de eigenaar, Joseph Pignatello.Pignatello had samengewerkt met de moeder van Al Capone en als persoonlijke chef -kok van Chicago -outfitbaas Sam Giancana voordat hij zijn eigen restaurant begon.

Sinatra's eigen ouders hadden voor die tijd schaduwrijke banden.Antonio Sinatra liep een bartijdens Het verbod, terwijl zijn moeder, een verloskundige, zou hebben gezegd illegale abortussen.

Je zou mensen moeten kennen die mensen wisten die niet betrapt werdenofop dat moment aan de autoriteiten gegeven.Plus,Zijn oom, Bob Garavante, was lid van een Genovese misdaadfamilie.

Terugkerend naar Frank Sinatra, had hij tonnen maffia -vrienden met wie hij wasgefotografeerd in het openbaar.Onder deze mob -vrienden wasJohn "Sonny" Franzesedie ook bekend stond om rond te hangen met niemand minder dan Marilyn Monroe.

En herinner je Sam Giancana?Hier is hij allemaal buddy-buddy met oude blauwe ogen.

Frank Sinatra’s Mafia History: The Real Story Behind the Crooner’s Mob Ties (4)

Het is ook bekend dat Sinatra bekend is met Neil Dellacroce, een onderbslag van de Gambino Crime Family en Michael Spilotro.

Spilotro was een Chicago -outfit -handhaver en de broer van Anthony Spilotro, een gangster die bekend staat als "Tony the Ant" die een bemanning leidde in Las Vegas voordat hij werd vermoord door, ahem, hoger management voor meningsverschillen met zijn manier om de zaken van de Chicago Outfit in te beheren in de zaken in de Chicago Outfit inLas Vegas

Ondanks de schijnbare vriendschap van Sinatra met maffia -leden, zou hij vaak heftig ontkennen dat hij een gangster was of dat hij connecties had met de menigte.

Sinatra vertelde ooit zijn manager Tony Oppedisano dat alleen omdat hij rondhing in nachtclubs die eigendom zijn van maffia -bazen niet betekent dat hij zelf een gangster is.

"Hij zou tegen me zeggen:" Tony, ik snap het niet.Als de nachtclubs allemaal eigendom waren van kardinalen en monseigneurs, denk ik dat ik tijd zou hebben doorgebracht met kardinalen en monseigneurs, maar dat maakt me geen kardinaal of een monseigneur, noch werken in een club die eigendom was van Wiseguys, maakt me nieteen Wiseguy. '' zei Oppedisano in een interview metPagina zes.

Tot zijn dood ontkende Sinatra connecties met de menigte, waarschijnlijk omdat zijn Siciliaanse vrienden lid waren van concurrerende facties.Bovendien trok Sinatra menigten.Als ze hem voor hen konden laten zingen, zouden ze bank maken.

Sinatra's paradoxale gedrag ten opzichte van de menigte leidde tot verschillende legendes over de ware diepten van zijn connecties met Italiaanse maffiosi, en zo kwamen hij om Mario Puzo, de auteur vanDe peetvader.

Frank Sinatra,De peetvader‘S Johnny Fontane, en de stedelijke legendes over hoe dicht Frank was aan de Italiaanse maffia

Frank Sinatra’s Mafia History: The Real Story Behind the Crooner’s Mob Ties (5)

Frank Sinatra had een humeur.Een echt humeur met een gemiddelde streak een mijl breed.Terwijl sterren vandaag de vandaag luchtafweergaten als het kijken naar een paparazzi verkeerd, was Ol ’Blue Eyes niet bang om publiekelijk achteraan te gaan dieschreef negatief over hem.

Zijn reputatie was zo bekend dat cabaretiers een grapje over Frank Sinatra vermeed uit angst hem pissig te maken.

Dit was tenslotte een man die erom bekend wasHanden schudden met bendeleden.Zelfs toen was niemand zeker preciesHoeSluit Frank Sinatra was naar de maffia.Don Rickles, een cabaretier die goede vrienden was met Sinatra, was de enige die hem in het openbaar durfde te porren.

Mario Puzo, auteur vanDe peetvader, heeft blijkbaar niet de memo gekregen die je niet kongesprekover deVoorzitter van de Raad van Bestuur, nog een bijnaam van Sinatra's, zonder zijn toestemming.

Als je niet hebt gelezenDe peetvader, het boek bevat een verwijzing naar Sinatra in de vorm van het personage Johnny Fontane.Fontane wordt afgebeeld als een vriend van de Corleone -kinderen en een zanger die optrad voor Vito Corleone.

Het boek laat later zien dat Fontane verschillende gunsten van Vito Corleone krijgt, zoals hem helpen uit zijn oude contract te komen.Maar wat Sinatra waarschijnlijk echt boos maakte, was het deel van de film dat liet zien dat Fontane een filmrol kreeg door Corleone te vragen hem te 'helpen' de producent te 'overtuigen' om hem in een rol te werpen.

In die tijd waren er geruchten over Sinatra die zijn menigte -verbindingen hadden gewerkt om een rol in te landenVan hier tot in de eeuwigheid, een film waarvan iedereen dacht dat het naar een andere, meer ervaren acteur zou gaan, omdat Frank Sinatra eerder geen acteerrollen had gehad.

Het heersende gerucht was destijds dat de maffia -vrienden van Sinatra het afgehakte hoofd van een paard onder het bed van de eigenaar van Columbia Studios hadden geplaatst.

Een veel ouder gerucht betrof Sinatra en Tommy Dorsey.Hoewel Dorsey Sinatra had geholpen zijn start te krijgen, was het niet helemaal uit de goedheid van het hart.Toen Sinatra later vroeg om te worden vrijgelaten uit zijn contract met Dorsey,Dorsey eiste eenDerde van de inkomsten van Sinatra voor het levenen nog eens tien procent te betalen aan zijn agent die, zoals je kunt raden, Dorsey zelf was.

Willie Moretti, een onderbslag van de Genovese Crime Family,privé opscheppenOver Dorsey overtuigen door het vat van een pistool in zijn trombone-spuitende mond te duwen.Jaren later,Sinatra trad op op de bruiloft van Moretti's dochteren bracht andere grote namen mee, zoals Dean Martin, Jerry Lewis en Milton Berle om zich bij hem te voegen.

Sinatra had al de wind van Johnny Fontane gevangenVoordat het boek werd uitgebrachten stuurde een leger van advocaten om een kopie van het manuscript van de uitgever te eisen.

Toen Sinatra en Puzo elkaar persoonlijk ontmoetten tijdens een etentje bij Chasen, nam Sinatra aanstoot aan Puzo die naar zijn tafel durfde te komen.Puzo werd door twee andere mannen het restaurant uit gesleept, terwijl Sinatra hem schreeuwde: 'Verstikken!Ga je gang en stik!'

Al Martino, die de rol van fontane speelde inDe peetvader, gedeeld in een interview metZegeldat mensen hem zouden vertellen: 'Als u de rol op zich neemt,Sinatra zal je uit Las Vegas verbieden. "

Soms pist Frank Sinatra ook bendleiders

Frank Sinatra’s Mafia History: The Real Story Behind the Crooner’s Mob Ties (6)

Sinatra poetste ellebogen en hield handpalmen met grote Wiseguys tot het punt dat toen de Amerikaanse senaat eencommissieom de georganiseerde plaats delict in het land te onderzoeken,Sinatra's naam bleef altijd opkomen.

Waarschijnlijk beter te weten dan te zingen, ontkende Sinatra heftig dat hij ooit meer was dan kennissen met mensen als Lucky Luciano, Bugsy Siegel, Willie Moretti en de gebroeders Fischetti.

Sammy Davis Jr., een andere vriend van Sinatra, had dit alleen maar tegen de FBI: 'Baby, laat me dit zeggen.Ik heb één oog en dat ziet veel dingen waar mijn hersenen me op vertellen waar ik niet over moet praten.Omdat mijn hersenen zeggen dat als ik dat doe, mijn ene oog na een tijdje misschien niets ziet. "

Ongeacht wat Davis Jr. wist, het was duidelijk dat zelfs Sinatra niet kon ontsnappen aan de woede van de menigte.

Ol ’Blue Eyes maakten ooit de fout vanOpstaan John Gotti Sr., Boss of the Gambino Crime Family,Nadat hij hem kaartjes had gestuurd om Sinatra te zien optreden in Carnegie Hall.Sinatra heeft op het laatste moment geannuleerd en beweerde ziek te zijn, maar werd later gezien bij Savoy Grill rondhangen met een vriend.Gotti Sr. beval Joe Watts, een handlangers van hem, om 'Sinatra een nieuwe klootzak te scheuren'.

De vele vriendschappen van Sinatra brachten hem ook in heet water.

Sam Giancana deed John F. Kennedy een plezier door hem te helpen een geschil op te lossen met Frank Costello, een andere maffiabaas.Toen Kennedy zijn belofte om Giancana 'de president van de president' te geven, was Giancana woedend.Het hielp ook niet dat de twee mannen met dezelfde vrouw sliepen, Judith Campbell.

Sinatra, samen met Sammy Davis Jr. en de rest van het Rat Pack, werden gedwongen acht nachten op rij te spelen in Villa Venetië, een club die Giancana bezat.De reden?Sinatra was een wederzijdse vriend van Giancana en Kennedy.

Frank Sinatra's Mafia History: The Real Story Behind the crooner's Mob Ties (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated:

Views: 6113

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.