Dit is de reden waarom vreemd bevredigende video's trending zijn (2023)

Als je ooit op je Instagram Explore -feed hebt gezocht, heb je waarschijnlijk video's bekeken van zeep snijden, slijmcrunching of bevroren verf die kapotmaakt.

En misschien, heel misschien, vond je ze (vreemd) bevredigend.

Waarom zijn deze video's zo populair?Ze maken deel uit van een trend die sociale media heeft overgenomen.En het internet heeft het opgemerkt.

In feite noemde Instagram in 2018 de snelst groeiende Instagram-niche. En volgens Google werd Slime de grootste doe-het-zelf-trend in 2017, wat een nationaal tekort aan lijm in de VS veroorzaakte.

Gemiddeld wordt minstens één video met een #ODDLYSatisfying Hashtag elke minuut op Instagram geplaatst en er is de afgelopen jaren een dramatische piek geweest in Google -zoekopdrachten naar deze video's.

Dit is de reden waarom vreemd bevredigende video's trending zijn (1)

Dus wat is er aan de hand?

Deze trend sprong niet uit het niets;Geen trend is toeval.Sociale media is een dagboek van ons collectieve onbewuste - de dingen diemiljardenvan sociale media die aantrekkelijk zijn, weerspiegelt onze bredere gevoelens, voorkeuren en verlangens.

Dus dit alles roept de vraag op: waarom zijn vreemd aan bevredigende video's trending?En waarom nu?

De psychologie achter vreemd bevredigende video's

Deze video's zijn overal, en wetenschappers en professoren vangen.Verschillende zijn op weg naar het bepalen van de wetenschappelijke reden dat deze video's autonome sensorische meridian respons (ASMR) opwekken, een tintelend gevoel op de huid die positieve emoties veroorzaakt.

Volgens professor Robert Colombo veroorzaakt het kijken naar vreemd bevredigende video's de release van chemicaliën in de hersenen die tot stand brengengeluken positiviteit - namelijk serotonine en dopamine.

Dit zijn dezelfde neurotransmitters die schieten wanneer mensen suiker eten, seks hebben of eenKennisgeving over hun telefoons.

In feite, "er zijn talloze rapporten geweest dat het kijken naar vreemd bevredigende video's mensen helpen zich ontspannen en kalm te maken,"Volgens Sabrina FaramarzibijBedrade.

Een studie uitgevoerd aan de Swansea University waarin ASMR -enthousiastelingen werden onderzocht, concludeerde dat een grote meerderheid van hen meldde dat het ASMR -video's keken om te ontspannen,ontstressen, EnKrijg een betere nachtrust.

Maar waarom laten deze video's ons ontspannen voelen?Dr. Anita Deak van de Universiteit van Pecs schrijft dit toe aan de ‘Mirror Neuron Theory’, die van mening is dat het kijken naar iemand die een actie uitvoert dezelfde neurologische reactie opwekt als het zelf uitvoeren van die actie.

Dus in wezen krijgen we plezier van vreemd bevredigende video's alsof we daadwerkelijk zeep snijden of zelf slijm kraken.Ze dienen als een vorm van microtherapie die onze hersenen en lichaam bevredigt en ontspant.

Verschillende kijkers meldden zelfs dat deze video's een tintelend gevoel op hun hoofdhuid veroorzaken (die sommigen beschrijven als een ‘plezierige hoofdpijn’) die langzaam door hun nek en wervelkolom beweegt.Deze video's zijn eigenlijk een snelkoppeling naar een gelukzalige, meditatieve toestand.

Maar net als bij andere soorten tevredenheid, heeft niet elke persoon dezelfde neurologische en biologische reactie op vreemd bevredigende video's.In dezelfde enquête aan de Swansea University ontdekten onderzoekers dat ongeveer de helft van de ondervraagden ASMR ervoer tijdens het bekijken van deze video's, terwijl de andere helft dat niet doet.

Test eruit als je ASMR ervaart - hier is een vreemd bevredigende video om zelf te kijken:

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door limonade (@lemonade_inc)op

Achter de opkomst van vreemd bevredigende video's

Oké, dus ASMR -video's verminderen stress en angst.Maar waarom hebben ze nu gepakt, in plaats van 5 jaar geleden?

Ten eerste is het geen geheim dat stress en angst dramatisch zijn toegenomen - bijna 4 op de 5 Amerikanen ervaren de fysieke symptomen van stress dagelijks.(Gallup)

Meng dat met de opkomst vanTelefoonverslavingen verlangen naar onmiddellijke bevrediging, en je hebt het perfecte recept voor de opkomst van vreemd bevredigend.

Deze video's bieden een onmiddellijke hit van stressverlichting en ontspanning, altijd, overal, allemaal vanuit het comfort van uw telefoon.

Om nog maar te zwijgen, deze stressverlichting is volledig gratis, vereist geen reis naar de arts en is vrij van hormonen of bijwerkingen.

Kortom, het maakt gebruik van verschillende van de verlangens van de Token Millennial.

Op basis hiervan lijkt het erop dat de vreemd bevredigende trend zal blijven groeien naarmate we nog meer gestrest worden, gekrunchd voor tijd en verslaafd aan onze telefoons.

De beste vreemd bevredigende Instagram -beïnvloeders

Dus nu weten we dat vreemd bevredigende video's een aantal behoorlijk verrassende gezondheidsvoordelen hebben.Wie moet u volgen op Instagram, zodat u deze voordelen kunt plukken?

1.@antettetchedzki

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Annette Labedzki (@annettelabedzki)op

Annette schildert al sinds ze een jong meisje was en veranderde haar talent onlangs in een vreemd bevredigend gevoel.Ze snijdt en slaat bevroren verf in alle vormen en kleuren - van (wat eruit ziet als) roze Oreos tot paarse visstaarten en mini -wafels.

2.@sand.tagious

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Sandtagious (@sand.tagious)op

Sandtagious Posts Beautiful Sand Cutting -video's met behulp van levendige kleuren, interessante vormen en unieke methoden.Pro -tip: zorg ervoor dat u het geluid inschakelt tijdens het bekijken van hun video's!

3.@Brittanyzick

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Brittany Zick (@brittanyzick)op

De inwoner van Texas Brittany Zick gebruikt acrylverf, oliën en andere additieven om haar handgemaakte vloeistofkunst te maken.Op haar Instagram toont ze haar voltooide kunstwerken en haarcreatiefproces.

4.@paint_mixings

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Hayden (@paint_mixings)op

Hayden, de kunstenaar achter @paint_mixings, hakt globs van creatief gevormde verf op en mengt ze.Ze giet ook kopjes verf op lege doeken, die prachtige patronen creëert.

5.@lemonade_inc

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door limonade (@lemonade_inc)op

Schaamteloze plug -alert: Lemonade's Instagram heeft alledaagse items die in roze verf zijn gedompeld.Van gebroken laptops tot nep -huisplanten en oude fietsstoelen, het trekken van deze items uit de vissentank met verf in slow motion zorgt voor een behoorlijk betoverende spullen.

Word vreemd tevreden

Blijkt dat vreemd bevredigende video's een onverwachte bron van stressverlichting, een slaaphulp en een uitstel van zware, omstreden inhoud op sociale media zijn.Met onze stressvolle schema's zijn ze misschien precies wat we nodig hebben om een onmiddellijke hit van ontspanning te krijgen, vreemd genoeg!

We horen graagjouwFavoriete vreemd bevredigende accounts, en wat je vindt van de psychologie achter vreemd bevredigend.Dm ons je gedachten op@Lemonade_inc- Wie weet zou je misschien zelfs in onze volgende post te zien zijn!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated: 03/01/2024

Views: 5671

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.