De 9 beste hondenpootbalsems en vochtinbrengende crèmes (2024)

Recensies

Biologische hondenpootbalsem van Petsmont

The 9 Best Dog Paw Balms And Moisturizers (1)

Deze biologische balsem van Petsmont is onze algemene topselectie voor hondenpootbalsems. Dit product krijgt veel uitstekende feedback van eigenaren van gezelschapsdieren die geloven dat het de pootjes van hun hond verlicht.

Petsmont Biologische Hondenpootbalsem is vervaardigd met USDA-gecertificeerde organische materialen, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw hond veilig zal zijn tijdens het gebruik ervan.

Deze balsem was populair bij eigenaren vanwege de snelle opname, wat betekende dat er minder rommel ontstond en dat honden minder vaak moesten likken. Omdat de formule niet giftig is, lopen honden die er een voorproefje van krijgen geen risico.

Pluspunten

 • Ingrediënten die USDA-gecertificeerd biologisch zijn
 • Snelle absorptie
 • Snelle resultaten

Nadelen

 • Honden hebben de gewoonte om de balsem eraf te likken.

Huisdierneus-, poot- en Hot Spot Moisturizer Bag Balsem

The 9 Best Dog Paw Balms And Moisturizers (2)

Voor de beste hondenpootbalsem voor het geld, ga niet verder dan Bag Balm Pet Nose, Paw, & Hot Spot Moisturizer. Deze balsem met beperkte ingrediënten kan worden gebruikt om verschillende aandoeningen bij uw huisdieren te behandelen, waaronder voeten, neuzen en hotspots op de huid.

Lanoline voedt op natuurlijke wijze droge plekken, terwijl petroleum de huid afsluit om extra vochtverlies te voorkomen.

De eenvoudige lijst met componenten is niet alleen effectief, maar ook ontworpen om afstotelijk te zijn voor honden. Vanwege de smaak en textuur wordt de balsem zelden gelikt.

Bag Balm heeft een lange geschiedenis, waarbij de formule sinds 1899 ongewijzigd is gebleven. Er werd zelfs aandacht besteed aan de schade die werd toegebracht aan zoek- en reddingshonden in de nasleep van 11 september.

Pluspunten

 • Er zijn verschillende maten beschikbaar (0,25 oz tot 8 oz)
 • Er zijn slechts vier componenten.
 • Betaalbaar
 • Veelzijdig

Nadelen

 • In koude gebieden wordt het hard.

Nature's Butter Dog Paw Balm van Project Paws

The 9 Best Dog Paw Balms And Moisturizers (3)

We kozen Project Paws Nature's Butter Dog Paw Balm als onze premium keuze, omdat het iets duurder was dan vergelijkbare goederen.

Deze lotion zit daarentegen boordevol uitstekende oliën die de droge huid voeden en ontstekingen verlichten. Het heeft verschillende positieve recensies ontvangen en ondanks de lage kosten en het kleine formaat is er voor elke toepassing slechts een klein bedrag nodig.

Deze balsem is geschikt voor zowel droge als gebarsten poten en hondenklauwen en geeft vocht terug aan de schilferige keratine.

Terwijl u deze oplossing op de pootjes van uw hond aanbrengt, zullen de ingrediënten onze eigen handen verzorgen, zodat u misschien bijpassende zachte pootjes krijgt!

Pluspunten

 • Verzacht en hydrateert effectief.
 • 100% natuurlijke ingrediënten
 • Uitstekend geschikt voor schilferige klauwen.

Nadelen

 • Duur

Huidherstellende hondenbalsem van Dermoscent

The 9 Best Dog Paw Balms And Moisturizers (4)

Dermoscent BioBalm Skin Repairing Dog Balm, die slechts twee componenten bevat, is door sommige van hun uiterst tevreden recensenten geprezen als een “wonderproduct”.

Deze diep hydraterende balsem pakt hyperkeratose (huidverdikking) van de voeten en neus aan en geneest met succes kloven en eelt.

BioBalm is prijzig voor het kleine blikje van 1,6 ounce waarin het wordt geleverd, maar degenen die zweren bij de voordelen vinden dat niet erg.

Het werkt snel en bij driemaal daags gebruik worden de effecten binnen een week waargenomen. Een enkele dagelijkse toepassing lijkt de huid te hydrateren en terugkerende problemen te voorkomen.

Pluspunten

 • De formule is waterdicht.
 • Hyperkeratose als doelwit
 • Snelle absorptie

Nadelen

 • Duur
 • Een compacte container

Biologische Paw Hondenbalsem Moisturizer van Pawtitas

The 9 Best Dog Paw Balms And Moisturizers (5)

Pawtitas Organic Paw Dog Balm Moisturizer is een twee-in-één product. Het kan worden gebruikt als beschermende afdekking voordat u naar buiten gaat om de pads te beschermen tegen heet beton of uitdrogende omstandigheden.

Ten tweede kan het worden gebruikt als algemene vochtinbrengende crème, waardoor de prikkelbare en droge huid wordt gekalmeerd.

De stick-applicatie is eenvoudig te gebruiken, maar het grootste nadeel is het kleine formaat. Bij regelmatig gebruik van deze balsem is het product snel uitgeput, wat vergelijkbaar is met een standaard tube Chapstick, en hoewel eigenaren de resultaten op prijs stelden, waren ze niet tevreden met de prijs.

Het formaat van de tube zou ideaal zijn voor een product voor onderweg of iets om in een handtas of autohandschoenenkastje te bewaren.

Pluspunten

 • Toepassing van een stok
 • Een beschermlaag beschermt tegen brandwonden.

Nadelen

 • Het buisje raakt snel leeg.
 • Vettig

Care Plus+ van Burt's Bees Hondenlotion voor poten en neuzen

The 9 Best Dog Paw Balms And Moisturizers (6)

Burt's Bees Care Plus+ Paw & Nose Relieving Dog Lotion is een bekend en vertrouwd merk voor producten die de menselijke huid voeden; nu kan ook uw hond hiervan profiteren!

In tegenstelling tot onze eerdere suggesties is deze vochtinbrengende crème eerder een lotion dan een zalf. Deze lotionformulering wordt gehaat omdat deze erg vloeibaar is, waardoor het aanbrengen moeilijk wordt.

Het is ook intens geurig, wat uitstekend is voor de poten, maar bij gebruik irritant of overweldigend voor de neus kan zijn.

Ondanks deze gebreken werkt het product effectief en biedt het veel meer product voor een lagere prijs dan zalven in blik.

Pluspunten

 • pH-evenwicht
 • Behandeling voor hyperkeratose die werkt

Nadelen

 • Lopend, moeilijk aan te brengen consistentie
 • Te geurig voor neusgebruik

Conclusie

Voor debeste hondenpootbalsems en vochtinbrengende crèmes,De Petsmont biologische hondenbalsemwasBeste voor huisdieren‘(bestforpets.org)favoriet vanwege de natuurlijke, veilige componenten. Bovendien wordt het ondersteund door een hele reeks uitstekende beoordelingen van eigenaren die beweren dat het daadwerkelijk effectief is.

We hielden vanZak balsemomdat het goedkoop was. Deze generieke oplossing is uitstekend voor het verlichten van diverse huidproblemen, zowel voor uw hond als voor uzelf, en kan voor meer dan alleen de pootjes van uw hond worden gebruikt.

Kopersgids

Likt jouw hond altijd zijn pootjes? Lijkt het alsof ze zich ongemakkelijk voelen bij het lopen of staan? Als dit het geval is, moet u dagelijks beginnen met het aanbrengen van pootbalsem.

Pootbalsem is een uitstekende aanpak om de gezondheid van de poten van uw hond te behouden en te behouden. In deze koopgids bespreken we de voordelen van pootbalsem, hoe u kunt bepalen of uw hond deze nodig heeft en hoe u deze op de juiste manier kunt aanbrengen.

De voordelen van Paw Balm voor honden

Veiligheid en preventie

Pootbalsem helpt de poten van uw hond te beschermen tegen weersomstandigheden of ruw terrein. Het fungeert als een barrière tussen de poot en de grond en voorkomt uitdroging, barsten en andere pootproblemen.

Geneest en hydrateert

Pootbalsem kan ook worden gebruikt om gebroken voetzolen te hydrateren en te repareren. Als de poten van uw hond vaak nat en koud zijn, zal de balsem helpen om vocht vast te houden en schade te genezen.

Irritatie is verlicht.

Allergieën, contactdermatitis en andere omgevingsomstandigheden kunnen ook irritatie en ontstekingen veroorzaken, die pootbalsem kan verlichten. Door irritatie te verminderen voelt uw hond zich comfortabeler, voorkomt hij dat hij wonden gaat likken en helpt hij sneller herstellen.

Flexibele toepassing

Hoewel pootbalsems expliciet bedoeld zijn voor poten, kunnen ze ook op de snuit of eeltige ellebogen van uw hond worden aangebracht. Hotspots, insectenbeten, wonden en brandwonden behoren tot de andere toepassingen.

Bovendien kunnen veel hondenbalsems worden gebruikt voor andere wezens, zoals katten en paarden (en ze zullen hoogstwaarschijnlijk ook je eigen handen voeden!).

Heeft mijn hond pootpalm nodig?

Pootpalmen zijn niet voor alle honden vereist. Honden met dikke haarvacht of die het grootste deel van hun tijd binnen doorbrengen, zullen dit niet zo vaak nodig hebben als honden die het grootste deel van hun tijd buiten doorbrengen of dunne haarvacht hebben.

Als uw hond nog nooit pootproblemen heeft gehad, hoeft u wellicht geen pootbalsem te gaan gebruiken. Het is echter altijd een slim idee om er een paar bij de hand te hebben in geval van nood.

Verschillende variabelen kunnen beïnvloeden of uw hond pootbalsem nodig heeft. Overmatig likken van de poten, pijn bij het lopen of staan, roodheid of zwelling en overmatige droogheid zijn de meest voorkomende tekenen van gebarsten voetzolen.

Als uw hond een van deze symptomen vertoont, kan hij baat hebben bij het gebruik van pootbalsem.

Gebarsten voetzolen: wat zijn de oorzaken ervan?

De voetzolen van een hond kunnen om verschillende redenen barsten.

Een van de meest voorkomende redenen zijn:

 • Omgevingsblootstelling (kou, wind, regen, sneeuw)
 • Contact met ruwe of harde oppervlakken (beton, asfalt, rotsen)
 • Lopen op verwarmd beton of zand
 • Blootstelling aan strooizout of andere stoffen
 • Overmatig likken van de poten
 • Bepaalde chemische allergieën of gevoeligheden
 • Infecties of wonden

Hoe pootbalsem aan te brengen

Hier zijn enkele tips voor het correct aanbrengen van pootbalsem:

 • Zorg ervoor dat de poten van uw hond schoon zijn voordat u de balsem gebruikt. Vuil en vuil kunnen ervoor zorgen dat de balsem niet effectief doordringt en irritatie veroorzaken. U kunt milde zeep en water gebruiken of een huisdiervriendelijke reiniging.
 • Er moeten cirkelvormige bewegingen worden gebruikt om de balsem in de poten van uw hond te masseren. Zorg ervoor dat u tussen uw tenen en langs de randen van uw voetzolen komt.
 • Leid uw hond af met genegenheid en knuffels, terwijl de balsem zijn magie doet en in de huid trekt, zodat hij deze niet kan aflikken.
 • Laat uw hond na een tijdje zijn poten likken als hij dat wil. Het is begrijpelijk dat ze van het residu af willen. Balsems zijn zo ontworpen dat ze ze veilig kunnen doorslikken en ze geen pijn doen.
 • Breng elke avond balsem aan kort voordat uw hond naar bed of naar de bench gaat; dit voorkomt dat ze door het huis rondzwerven en mogelijk vettige oliën op de vloer verspreiden.
 • Breng de balsem indien mogelijk na elke wandeling of reis aan. Dit zal helpen bij het voorkomen van eventuele schade.
 • Voor gebruik onderweg kunt u een tube pootbalsem in uw auto, handtas of rugzak bewaren.

Het is tijd om te gaan winkelen nu u de voordelen van pootbalsem kent, weet hoe u kunt bepalen of uw hond het nodig heeft en hoe u het op de juiste manier kunt aanbrengen.

Er zijn verschillende soorten en varianten van pootbalsem op de markt, dus doe je huiswerk voordat je er een uitkiest. Zoek naar een hondenveilige balsem die gemakkelijk aan te brengen is en volledig natuurlijke ingrediënten bevat, zoals die op onze lijst van vandaag.

De 9 beste hondenpootbalsems en vochtinbrengende crèmes (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kimberely Baumbach CPA

Last Updated:

Views: 5412

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kimberely Baumbach CPA

Birthday: 1996-01-14

Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

Phone: +3571286597580

Job: Product Banking Analyst

Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.