7 Tekenen dat uw huisdierrat sterft - vivo huisdieren (2024)

Als je nog nooit eenHuisdier ratVroeger moet u ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk over hen leert voordat u zich begaat.Dit is noodzakelijk om onderscheid te maken tussen normaal en abnormaal gedrag en uw rat langer gezond te houden.

7 Signs Your Pet Rat is Dying - VIVO Pets (1)

Hoe winterhard ze ook zijn, huisdierenratten zullen soms gezondheidsproblemen ondervinden, waarvan vele dodelijk kunnen worden.Zelfs schijnbaar milde omstandigheden kunnen uw rat op de rand brengen, in welk geval u in staat moet zijn om onderscheid te maken tussen gezonde, zieke en stervende monsters.

Vandaag zullen we de 7 meest relevante tekenen onderzoeken die uw huisdierrat bergafwaarts gaat.

Tekenen van zieke en stervende rat

Ratten zijn actieve en energieke zoogdieren met een verscheidenheid aan sociaal gedrag.Helaas kunnen ze u niet informeren over hun gezondheidstoestand.Als ze ziek worden, is het aan u om het probleem op tijd op te sporen om uw rat onmiddellijke hulp te bieden.Dit kan vaker een levensreddende strategie zijn dan niet.

De primaire tekenen die kunnen suggereren dat uw rat niet goed is, omvatten:

- constant niezen

Het is normaal dat ratten niezen;De meeste dieren doen het.Het probleem is wanneer het niezen vaker optreedt dan normaal en een soort ontlading produceert, meestal geel.Dit is niet normaal.In de meeste gevallen suggereert een dergelijk gedrag een longinfectie.

Dit is gevaarlijker in jeugd- en babyratten omdat ze minder effectief immuunsysteem hebben.Rijpe ratten worden minder getroffen, maar ook zij kunnen daardoor sterven.

Een rat met een longinfectie zal een versnelde afbraak van zijn kwaliteit van leven ervaren en in de meeste gevallen plotselinge dood riskeren.Onmiddellijke diagnose en behandeling zijn de sleutel om dat te voorkomen.

- Lethargie

Lethargy is geen goede indicator voor het gezondheidsprobleem van de rat op zichzelf.Maar het geeft wel aan dat er iets niet goed is met je rat.Ratten zijn zeer actieve zoogdieren, vooral wanneer ze in een groep worden bewaard.Ze zullen patrouilleren op hun omgeving, op zoek zijn naar voedsel, met elkaar omgaan en hun habitat meedogenloos verkennen.Ze verzorgen zich ook vrij vaak, bijvoorbeeld veel vaker dan katten, bijvoorbeeld.

Er is misschien iets af als uw rat lusteloos lijkt en er niet veel om geeft om wat er omheen gebeurt.In dit geval moet u zoeken naar extra symptomen die u kunnen informeren over de aard van de aandoening.

- plotseling gewichtsverlies

Dit kan zowel optreden als gevolg van weigering om te eten als als een natuurlijk bijwerking van welk probleem dan ook uw rat.SommigeRatten etenNormaal gesproken verliezen ze toch gewicht.Dit is niet normaal en vereist verder onderzoek.

Houd er ook rekening mee dat gewichtsverlies niet het enige probleem is om te overwegen.Onverklaarde gewichtstoename is net zo veel een probleem.Ratten zijn vatbaar voor obesitas, dus het te veel te vaak voeden ze kan leiden tot problemen met obesitas, waaronder hartaandoeningen.

Als het probleem met overgewicht van uw rat niet te wijten is aan te veel eten, wilt u misschien contact opnemen met uw dierenarts voor een verhelderende discussie.De rat kan een ernstiger onderliggende gezondheidsprobleem ervaren met een potentieel dodelijk resultaat.

Een interessante en onverwachte is malocclusie, een tandziekte.De tanden van de rat groeien overdreven, waardoor de rat niet goed eet.De rat zal uiteindelijk problemen ondervinden, eten, voedsel vermijden en omgaan met drastische gewichtsverlies die fataal kunnen worden.

- Gebrek aan eetlust

RattenHeb zeer gezonde eetlust en zal zeldzaam of nooit voedsel weigeren.Ze weigeren alleen voedsel als ze het niet leuk vinden, wat bijna nooit gebeurt, of als ze ziek zijn.In andere gevallen kan de rat voedsel in zijn keel hebben die het niet onmiddellijk zal doden, maar ongemak zal veroorzaken en voorkomen dat de rat eet.

- diarree

Een veel voorkomende gezondheidstoestand om te overwegen is enteritis.Dit is gebruikelijk bij ratten en heeft over het algemeen betrekking op voedselgerelateerdgezondheidsproblemen.Dit omvat drastische veranderingen in dieet, salmonella-besmetting, wormbeperking, enz. Hoe dan ook het geval is, enteritis kan dodelijk worden, voornamelijk te wijten aan door diarree doordrenkte uitdroging.

Het produceren van frequente waterige poepen is een duidelijke indicator voor enteritis of een vergelijkbare aandoening.Hoewel dit misschien niet een situatie van leven of dood lijkt, is het er duidelijk een.Extreme diarree leidt tot ernstige uitdroging, die met de tijd dodelijk is.U moet dus snel de triggers van de aandoening identificeren, anders gaat uw rat langzaam bergafwaarts.

- Tumoren

Tumoren zijn van bijzonder belang om 2 redenen: moeilijkheid van detectie en implicaties op lange termijn.Studies tonen aan dat ongeveer 50% van de vrouwelijke ratten een vorm van zal ontwikkelentumorengedurende hun leven.De prevalentie is groter bij oudere ratten in vergelijking met jongere.

Deze zijn over het algemeen goedaardig, dus ze zijn niet zo schadelijk als kankerachtige.Maar na verloop van tijd kunnen zelfs goedaardige tumoren levensbedreigend worden.Dat komt omdat sommigen aanzienlijk groot worden, die de normale beweging van de rat intensief zijn.Sommigen worden zelfs zweren, wat leidt tot infecties en het verhogen van het risico op het exponentieel overlijden.

Dan heb je kwaadaardige tumoren die een geheel andere reeks problemen presenteren.Helaas kunt u tumoren voorkomen, maar u kunt ze op tijd detecteren.De beste manier om dat te doen is bij het spelen met je rat.Raak het dier aan en palpeer zijn lichaam, vooral rond de buik.Je moet een abnormale brok bekijken omdat alle tumoren klein beginnen.

- Zwaar ademen

Dit vergt ervaring omdat u het normale ademhalingspatroon van uw rat moet kennen om afwijkingen te identificeren.Kortom, een verhoogde ademhalingssnelheid is een teken van pijn of ongemak, omdat dit de enige manier is waarop ratten hun nood kunnen uiten.

Het feit dat je rat zwaar of snel ademt, vertelt je niet veel over wat er last van heeft, behalve dat het dier een soort lijden ervaart.Als dat het geval is, moet u met uw dierenarts praten om de toestand van de rat correct te diagnosticeren.

Er zijn talloze potentieelgezondheidsproblemenOm hier te overwegen, inclusief blaasproblemen, nierproblemen, neurologische ziekten zoals torticollis, kankerachtige tumoren, abcessen, infecties, fracturen, enz.

Kunt u een stervende rat redden?

Ik zou hier nee tegen moeten zeggen.U kunt een zieke rat redden, maar een stervende is onwaarschijnlijk.Als uw rat sterft, betekent dit dat de situatie het punt van geen rendement al heeft bereikt.Als dat het geval is, heb je nog maar één optie meer: palliatieve zorg.Met andere woorden, u moet uw rat het meeste comfort geven dat u kunt voor een pijnloze voorbijgaan.

Stel je de volgende situatie voor:

  • Verhoog de temperatuur- Ratten hebben problemen met het reguleren van hun temperatuur wanneer ze oud worden of ziek zijn.Verhoog hun milieutemperatuur tot 65-80 F, bij voorkeur dichter bij 80, om het comfort van uw rat te vergroten.
  • Zorg voor optimale hydratatie- Uw rat vereist te allen tijde schoon water tot zijn beschikking.Als het ziek is, kan het niet alleen naar water zoeken.Plaats de waterkom dichterbij en zorg ervoor dat deze constant schoon water heeft.Dit zal uitdroging voorkomen en onnodige stress voorkomen, afgezien van wat uw rat al ervaart.
  • Speel met de rat- Het klinkt misschien raar om te spelen met een stervende rat, maar ratten zijn zeer sociale dieren.Ze zullen hoogstwaarschijnlijk een hechte band met u ontwikkelen in de loop van hun leven.Als uw rat de laatste dagen leeft, houd het dan gezelschap en aaien het van tijd tot tijd.Dit helpt de rat te kalmeren en zich in deze tijd minder gestrest te voelen.
  • Analgetica- Praat met uw dierenarts over het verlichten van de pijn van uw rat in het geval dat iemand zichtbaar is.Ze zullen specifieke pijnmedicatie aanbevelen, afhankelijk van de leeftijd, grootte en medische toestand van uw rat.Het spreekt voor zich dat u de zaak niet in eigen handen moet nemen en uw rat zonder professionele begeleiding moet mediceren.Er is een dunne lijn tussen de juiste en onjuiste doses die het lijden van uw rat daadwerkelijk zou kunnen verergeren.

U kunt ook de rustverblijven van de rat voorbereiden op basis van hun onmiddellijke behoeften.Houd de stervende ratten in een schone, donkere en rustige opstelling voor meer gemoedsrust en verbeterd comfort.Uw rat zal zich dankzij dat op zijn gemak meer ontspannen en op zijn gemak voelen.

Merk ook op dat vrouwelijke ratten de neiging hebben om meer te oefenen wanneer ze ziek zijn.Geef ze de kamer om dit te doen en voeg wat speelgoed toe aan hun behuizing als u merkt dat ze met hen communiceren.

Hoe houd je je ratten gezond?

Ratten vereisen fysieke, mentale en emotionele hulp om door de jaren heen gezond te blijven.Dit zijn intelligente en actieve dieren met complexe emoties en sociale interacties.Om ze zo lang mogelijk gezond en gelukkig te houden:

  • Houd ze in groepen- Je moet nooit slechts één rat hebben.Ratten zijn zeer sociale wezens die de aanwezigheid van andere leden van hun eigen soort vereisen.Sociale interacties zoals verzorging, spelen, groep eten, enz., Helpen het karakter van de rat op te bouwen en regelmatig zijn gedrag met de tijd.Solo -ratten zijn meer gestrest, worden ziek gemakkelijker en hebben over het algemeen kortere levensduur.
  • Personaliseer hun woonvertrekken-Lage lichten, warme temperaturen, een comfortabel beddengoed met cellulose- of niet-aspen houten chips en een schuilplaats-type verstokingsruimte voor rustdoeleinden.Al deze zijn nodig om een comfortabele opstelling te creëren waarvan uw ratten kunnen genieten en verkennen.Zorg er ook voor dat de rat je in de kamer kan zien, omdat ze graag zien hoe hun keepers rondhangen.
  • Een goede onderhouds- en reinigingsroutine-Ratten zijn zelfverklaring, maar dat betekent niet dat het schone dieren zijn.Ze zullen veel rotzooi produceren en hun beddengoed vaak vies produceren.Het beddengoed zal vocht opzuigen en leiden tot schimmel-, bacteriële of schimmelgerelateerde longinfecties, die met de tijd fataal kunnen worden.Frequente kooi -reiniging is nodig om dat te voorkomen.
  • Een gezond dieet- Ratten zijn omnivore dieren, dus ze zullen vrijwel alles eten.Geef uwHuisdierenknaagdierenmet een uitgebalanceerd dieet dat groenten mengt met dierlijke eiwitten in evenwichtige verhoudingen.Korrels, eieren, fruit en groenten zijn allemaal belangrijk.U kunt het dieet van uw ratten ook aanvullen met rattenspecifiek voedsel indien nodig.Het belangrijkste is dat schadelijke voedselproducten zoals suikerhoudende producten, zuivelproducten, citrusvruchten, druiven, uien en anderen vermijden.
  • Zorg voor goed entertainment- Zoals ik al heb opgemerkt, zijn ratten zeer intelligente wezens die een constante stimulatie vereisen om mentaal en emotioneel fit te blijven.Versier hun woonvertrekken met verschillende entertainmenthulpmiddelen zoals hangende speelgoed, dozen en buizen, knagende blokken en elementen om hun tanden, hangmatten, enz. Te malen, enz..

Bovendien moet u altijd regelmatig de gezondheid en het gedrag van uw rat beoordelen.Dit helpt u om vroege tekenen van ziekten te identificeren en vroege behandeling is de sleutel tot het voorkomen van ernstigere gezondheidsproblemen.

Conclusie

Ratten voor huisdierenzijn geweldige wezens die tot 4 jaar in goede captive -omstandigheden kunnen leven.Ze zullen een band hebben met hun keepers en elkaar en zijn vredig en vermakelijk met verschillende persoonlijkheden.Helaas kunnen ook zij soms worstelen met gezondheidsproblemen.

Ik hoop dat het artikel van vandaag enig licht op dit probleem heeft geworpen, waardoor je de fysiologie van je rat beter kunt begrijpen.

7 Tekenen dat uw huisdierrat sterft - vivo huisdieren (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated:

Views: 5852

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.