5 Symptomen en tekenen dat een hond sterft aan kanker - Dogvills (2024)

Wat zijn de tekenen dat een hond sterft aan kanker?

Geen enkele huisdierouder wil ooit over die vraag nadenken of zich voorstellen dat het onze pelskinderen zou kunnen overkomen.

Helaas is kanker een van debelangrijkste doodsoorzaken bij oudere honden.

Het begrijpen van de symptomen van kanker bij honden is van vitaal belang, omdat vroege detectie de sleutel is om onze honden een kans te geven om te vechten.

Aan de andere kant, als we de tekenen kennen dat kanker de strijd aan het winnen is, krijgen we de kans om ons voor te bereiden en afscheid te nemen.

Om je te helpen je beter voor te bereiden, ga ik het hebben over welkeSymptomen laten ons zien dat het einde nabij is.

5 tekenen dat een hond sterft aan kanker

Sterven is een proces. Soms gebeurt het zo snel dat je leeg, verward en gebroken achterblijft. Maar soms kan het weken of maanden aanhouden.

Het is verwoestend om te zien hoe je mooie hond verandert in een plank van zijn vroegere zelf.

De symptomen waar ik het over ga hebben, betekenen niet noodzakelijkerwijs dat uw huisdier de laatste fase van zijn leven ingaat.

Ze geven echter aan dat je hond zich niet zo goed voelt als vroeger en dat je voorbereid moet zijn.

# 1 Gebrek aan eetlust

Net als bij mensen lijden honden onder de negatieve effecten van kankerbehandelingen, waaronder verlies van eetlust.

Je merkt dus misschien dat Max kleinere porties van zijn maaltijd eet dan voorheen of dat hij weigert alles op te eten omdat hij misselijk is.

Het gebrek aan interesse in voedsel kan verband houden met het type kanker. Bijvoorbeeld,de tumor drukt op het spijsverteringskanaal, of het scheidt hormonen af ​​die de maagzuurproductie verhogen.

Bovendien heeft een stervende hond niet zoveel energie nodig als voorheen, omdat zijn lichaam langzaam stopt.

Desalniettemin kun je Max verleiden met warme maaltijden en hem met de hand voeren waar hij interesse in toont, zolang het niet giftig is voor honden.

# 2 Aanzienlijk gewichtsverlies

Gewichtsverlies is een ander waarschijnlijk symptoom dat u zult waarnemen wanneer uw hond kanker heeft.

Aan de ene kant veroorzaakt de behandeling van kanker een gebrek aan eetlust, aan de andere kantde kanker vreet alle energie weg die uw hond uit voedsel krijgt.

Het kan behoorlijk verwarrend zijn om je pluizige hond te zien krimpen tot een uitgemergeld wezen, dus je moet jezelf mentaal voorbereiden.

Om het gewichtsverlies te vertragen, zou je een high-protect/fat-dieet kunnen proberen in de wetenschap dat het een tijdelijke oplossing is.

# 3 Onthechting

Naarmate de ziekte vordert, zult u merken dat uw huisdier niet langer geïnteresseerd is in wat er om hem heen gebeurt. Speelgoed zou Max niet langer opwinden, en hij zou terugdeinzen als je hem probeert te aaien.

Bovendien zoekt Max misschien rustige plekjes op om te gaan liggen, weg van de rest van het huis. Hij komt misschien niet opdagen om je te begroeten als je thuiskomt van je werk.

Aan de andere kant kunnen sommige honden extra krijgenwindendsoms en boos worden als je niet in de buurt bent. Het is dus strikt individueel. Maar als uw hond rust en stilte wil, laat hem die dan hebben.

# 4 Pijn

Dieren zijn experts in het verbergen van hun pijn, maar somshet is duidelijk dat ze pijn hebben.

Likken aan de plek van de tumor en grommen wanneer je probeert die specifieke plek aan te raken, zijn duidelijke aanwijzingen dat je geliefde hond hevige pijn heeft.

Afhankelijk van de ernst van de pijn, kan Max zijn tanden naar je knippen als je dichterbij komt of huilen, janken of blaffen.

Je zou over je dierenarts kunnen praten over pijnstillende medicijnen, maar dat is geen remedie.

# 5 Tekenen van het einde van het leven

Als de dood nabij is, merk je dat Max niet meer zo stabiel kan bewegen als voorheen. Hij struikelt, hij valt, zijn benen kunnen zijn gewicht niet dragen. Het kan zijn dat hij niet de kracht heeft om zijn hoofd op te tillen of helemaal niet van zijn halte af wil komen.

Epileptische aanvallen, verlamming, weigering om water te drinken, oncontroleerbaar braken/diarree, flauwvallen of inwendige/uitwendige bloedingen zijn tekenen dat u contact moet opnemen met uw dierenarts en moet praten over uw mogelijkheden.

Hoewel deze tekenen erop wijzen dat het einde nadert, zijn er andere symptomen van kanker bij honden die u misschien kunnen helpen om het vroeg genoeg te vangen om Fido meer tijd met u te geven.

Symptomen van kanker bij honden

Houd er rekening mee dat dit niet de enige symptomen van kanker bij honden zijn en dat ze ook niet altijd aangeven dat uw hond de ziekte heeft.

Maar als u ze opmerkt, maak dan zo snel mogelijk een afspraak met uw dierenarts.

1. Vreemde knobbeltjes

Knobbels en bultjes zijn niet altijd kanker, maar ze zijn een van de eerste tekenen dat er iets mis is.

Als je Fido aait en iets voelt dat er niet thuishoort, bel dan je dierenarts. De knobbel kan zoiets onschuldigs zijn als een cyste, maar het is beter om het zeker te weten.

Uw dierenarts zal hoogstwaarschijnlijk een naaldbiopsie uitvoeren om te bepalen of de bult al dan niet kwaadaardig is.

2. Nare geuren of lozingen

AlsPetMD legt uit, moet elke onverklaarbare vieze geur die van uw hond komt, door een dierenarts worden gecontroleerd.

In veel gevallen zal de geur verband houden met iets volkomen onschuldigs of geneesbaars, maar het is beter om nu veilig te zijn dan later sorry.

Hetzelfde geldt voor vreemde afscheiding die uit een deel van het lichaam van uw hond komt.

Afscheiding (zoals pus) geeft dat bijna altijd aanietsverkeerd is, of het nu gaat om een ​​simpele infectie of kanker.

3. Wonden die gewoon niet genezen

Als je hond een wond heeft die gewoon niet wil genezen, ook al doe je er alles aan om ervoor te zorgen, bel dan je dierenarts.

Houd er ook rekening mee dat hoewel u kleine snijwonden en schaafwonden thuis kunt behandelen, alles wat verder gaat dan het menselijke equivalent van een gevilde knie door een dierenarts moet worden behandeld.

4. Moeite met ademhalen

Als u merkt dat uw hond hoest of moeite lijkt te hebben met ademhalen, ga dan onmiddellijk naar uw dierenarts.

Samen met kanker kan hoesten ook wijzencongestief hartfalen. Vroegtijdig CHF vangen kan uw hond nog vele jaren bij u bezorgen.

5. Inactiviteit of depressie

Als u merkt dat uw hond niet zijn gebruikelijke parmantige zelf is, depressief lijkt of gewoon niets lijkt te willen doen, bel dan uw dierenarts.

Inactiviteit of lethargie is een symptoom van tal van problemen, variërend van "Ik ben depressief omdat je weer aan het werk bent gegaan" tot "Ik ben echt ziek en heb hulp nodig".

Nogmaals, dit zijn mogelijke symptomen van kanker bij honden en betekenen niet noodzakelijkerwijs dat het einde nabij is.

Neem toch een "better safe than sorry"-benadering, want hoewel ze misschien geen dodelijke ziekte signaleren, bedoelen ze bijna altijd dat er iets mis is.

Nu we de symptomen en tekenen kennen dat een hond sterft aan kanker, laten we het hebben over hoe we kunnen weten wanneer het tijd is om los te laten.

Wanneer is genoeg genoeg?

Niemand kan je vertellen wanneer de juiste moment om uw huisdier te laten inslapen is. Jij kent Max het beste en voelt aan of hij er genoeg van heeft.

Vergeet niet dat huisdieren soms enorm lijden van binnen zonder dat we er iets van merken.

Ik zou zeggen, plaats jezelf in de schoenen van je hond.

  • Zou je willen blijven leven als je niet kunt opstaan, en je zwaar op iemand anders moet leunen terwijl je constant pijn hebt?
  • Zijn de slechte dagen meer dan de goede dagen?

Voel je er niet schuldig overeuthanasie van uw huisdier. Het heeft geen zin om het lijden van Max te verlengen als je al het mogelijke hebt gedaan om zijn leven te redden.

Doe wat het beste voor hem is en laat hem vredig gaan omringd door zijn familie.

Kanker is een nare ziekte voor zowel mens als dier. Maar geef de hoop niet op als je het slechte nieuws ontvangt. Probeer positief te blijven in het belang van uw huisdier en doe wat goed voor hem is.

Wat vind je van de tekenen dat een hond sterft aan kanker? Wil je je verhaal met ons delen in het commentaargedeelte? We zouden het op prijs stellen.

  • 5 Symptomen en tekenen dat een hond sterft aan kanker - Dogvills (1)

    Grigorina S

    Ik ben opgegroeid omringd door dieren - honden, katten, koeien, geiten, schapen en paarden en dat heeft me gevormd tot wat ik nu ben - een gekke kattendame die altijd plaats heeft voor nog een kat (of een hond) . Ik heb twee poezen – Kitty en Roni, en twee katers – Blacky en Shaggy, maar ik voer ook de katten van mijn buren als ze op bezoek komen. Ik kan gewoon geen nee tegen ze zeggen.

    Bekijk alle berichten

5 Symptomen en tekenen dat een hond sterft aan kanker - Dogvills (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lakeisha Bayer VM

Last Updated:

Views: 6403

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lakeisha Bayer VM

Birthday: 1997-10-17

Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

Phone: +3571527672278

Job: Manufacturing Agent

Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.