31 beste films over dood en verdriet (2024)

Als je Netflix wilt inschakelen en ontspannen, is het moeilijk als het verlies van een geliefde in gedachten is.Terwijl u door beschikbare titels bladert, voelt alles te oppervlakkig voor uw huidige emoties?

Doodfilms kijken is misschien tijdig voor dit hoofdstuk in het leven.Je kunt betrekking hebben op de personages en de verhaallijn, omdat de films over verdriet vastbinden met je huidige ervaringen.

Deze samengestelde lijst met films over stervende weerspiegelt de verschillende emotionele worstelingen waarmee we allemaal worden geconfronteerd rond de onderwerpen van verdriet, sterven en verlies.Het kijken naar de films kan een lichte manier zijn om door de zware gevoelens te werken die je verwerkt.

Dus pak wat popcorn, een doos met tissues en je favoriete frisdrank.Hier zijn onze topkeuzes van films over de dood:

Romantiekfilms over de dood

31 Best Movies about Death and Grief (1)

Niet elk liefdesverhaal eindigt met nog lang en gelukkig.Sommige films over sterven opbouwt de emoties van liefde en verbinding en laten dan een blijvende indruk achter met de dood van een personage.Deze romantische films zullen je hart verwarmen en je elke keer laten huilen:

Ghost (1990)

Deze thriller richt zich op het verhaal van een jonge vrouw in gevaar, terwijl de geest van haar vermoorde echtgenoot een paranormaal begaf om hem te helpen haar te redden.

“Het is geweldig, Molly.De liefde binnen, je neemt het mee. "-Sam

A Walk to Remember (2002)

Jamie is anders dan andere middelbare schoolmeisjes omdat ze vecht tegen leukemie.Ze wordt onverwacht verliefd op Landon en ze schieten op een wervelwind -romantiek.

"Liefde is als de wind, je kunt het niet zien, maar je kunt het voelen."-Land op

Ontmoet Joe Black (1998)

Bill staat op het punt om 65 te worden wanneer de dood hem bezoekt in de vorm van een jonge man genaamd Joe Black.Ze sluiten een deal om Bill een paar extra dagen te laten leven, terwijl de dood kan ontdekken hoe het is om te leven.

'Ik kan jullie niet geloven.Ik kom voor je, en je wilt blijven, ik laat je blijven en je wilt gaan. '-Joe zwart

P.S.I Love You (2007)

Een echtgenoot sterft en laat brieven achter voor zijn vrouw die begint op haar 30e verjaardag.Elke brief helpt om haar rouw te verlichten en moedigt haar aan om verder te gaan met het leven.(Afgebeeld bovenop artikel)

Charlie St. Cloud (2010)

De plannen van een senior komen tot stilstand nadat zijn kleine broertje is overleden.Hij ontmoet elke ochtend de geest van zijn broer om vangst te spelen.Ten slotte moet hij beslissen of hij verder wil gaan of vastzitten in het verleden.

Elizabethtown (2005)

31 Best Movies about Death and Grief (2)

Een jonge man keert terug naar Kentucky voor de herdenkingsdienst van zijn vader en te midden van familie Hijinx, valt voor een mooie, eigenzinnige stewardess.

The Fault in Our Stars (2014)

Twee jonge tieners met kanker ontmoeten elkaar en worden verliefd.Ze avontuur samen en bereiken hun dromen.Het leven kan kort zijn, maar deze tortelduifjes maken er het beste van.

“Er zijn oneindige getallen tussen 0 en 1. Er zijn .1 en .12 en .112 en een oneindige verzameling anderen.Natuurlijk is er een grotere oneindige reeks getallen tussen 0 en 2, of tussen 0 en een miljoen.Sommige oneindigheden zijn groter dan andere oneindigheden.Een schrijver die we vroeger leuk vond, heeft ons dat geleerd.Er zijn dagen, velen van hen, wanneer ik de grootte van mijn onbegrensde set hoorde.Ik wil meer cijfers dan ik waarschijnlijk zal krijgen, en God, ik wil meer cijfers voor Augustus Waters dan hij heeft.Maar Gus, mijn liefste, ik kan je niet vertellen hoe dankbaar ik ben voor onze kleine oneindigheid.Ik zou het niet inruilen voor de wereld.Je gaf me een voor altijd binnen de genummerde dagen, en ik ben dankbaar. "- Hazel Grace

Heaven Can Wait (1978)

Een star quarterback sterft bij een auto -ongeluk en ontdekt in de hemel dat het ongeluk een vergissing was ... hij heeft nog vele jaren te leven.Hij gaat terug naar de aarde in het lichaam van een andere man en leert wat echt belangrijk is in zijn tweede kans op het leven.

We hebben een dierentuin gekocht (2011)

Na de plotselinge dood van zijn vrouw verplaatst een man zijn familie naar een natuurpark.Hij en de verzorger vormen een band terwijl ze de dierentuin herbouwen.

Drama -films over de dood

31 Best Movies about Death and Grief (3)

De dood past goed in een dramatische plot, wat bijdraagt aan de intensiteit van de andere verhaallijnen in de film.Dit zijn enkele van de topdrama -films die de emotionele verhaallijnen van Start the Finish zullen verbinden:

Marley and Me (2008)

John en Jenny adopteren een puppy om hun hand te proberen bij het maken van zorg voordat ze kinderen krijgen.De hond, Marley, is een gekoesterd gezinslid door UPS en Downs.De familie blijft aan de zijde van Marley wanneer hij uiteindelijk het einde van zijn leven bereikt.

"Je weet hoe we altijd zeggen wat een pijn je bent, je bent 's werelds slechtste hond, geloof het niet, geloof het niet voor een minuut omdat je weet dat we geen betere hond konden vinden, ikIk hou van je, bovenal, je bent een geweldige hond, ik hou van je. "- John Grogan

Field of Dreams (1989)

Een man, geïnspireerd door zijn overleden vader, verandert zijn maïsveld in een honkbalveld.In het proces voelt hij zich dichter bij de herinneringen van zijn vader.De film over verdriet is een opmerkelijke ode aan het favoriete tijdverdrijf van Amerika: honkbal.

“Je weet dat we gewoon niet de belangrijkste momenten van ons leven herkennen terwijl ze gebeuren.Destijds dacht ik, nou, er zullen andere dagen zijn.Ik realiseerde me niet dat dat de enige dag was. "- Dr. Archibald "Moonlight" Graham

Ik en Earl and the Dying Girl (2015)

Greg en Earl zijn middelbare scholieren die parodieën maken met klassieke films.Hun leven verandert voor altijd wanneer ze een nieuwe vriend ontmoeten die een recente diagnose van kanker heeft.

The Lovely Bones (2009)

Een tienermeisje, die werd vermoord, kijkt uit de hemel terwijl haar familie en vrienden het leven navigeren en voorbij haar dood gaan.

“Dit waren de mooie botten die rond mijn afwezigheid waren gegroeid: de verbindingen, soms zwak, soms tegen grote kosten gemaakt, maar vaak prachtig-dat gebeurde nadat ik weg was.En ik begon dingen te zien op een manier die me de wereld kon vasthouden zonder mij erin.De gebeurtenissen die mijn dood bewerkstelligde, waren slechts de botten van een lichaam dat in de toekomst heel onvoorspelbaar zou worden.De prijs van wat ik kwam zien omdat dit wonderbaarlijke lichaam mijn leven was geweest. '-Susie

The Descendants (2011)

Matt en zijn familie wonen in Hawaii wanneer zijn vrouw in coma is na een vreselijk ongeluk.Matt worstelt met de beslissing om de levensonderhoud van zijn vrouw te beëindigen, terwijl hij zijn dochters opvoedt en jongleren met familie eisen.

Bridge to Terabithia (2007)

Twee jonge vrienden creëren een denkbeeldig koninkrijk voor zichzelf, met behulp van het bos dat ze toegang hebben door op een touw te slingeren als hun inspiratie.Wanneer Leslie sterft bij een ongeluk, wordt Jesse achtergelaten om te worstelen met haar dood.

'Ze had hem misleid.Ze had hem zijn oude zelf laten achterlaten en in haar wereld komen, en voordat hij er echt thuis in was, maar te laat om terug te gaan, had ze hem daar gestrand achtergelaten-een astronaut die ronddwaalde op de maan.Alleen."-Katherine Paterson

The Bucket List (2007)

31 Best Movies about Death and Grief (4)

Twee mannen die het einde van hun leven naderen, bevinden zich in dezelfde ziekenhuiskamer.Na het maken van een lijst met dingen om te bereiken vóór de dood, verlaten ze het ziekenhuis tegen de bevelen van de dokter en gingen ze de items op hun bucketlijsten vervullen.

My Sister's Keeper (2009)

Anna werd geboren om een beenmergdonor te zijn voor haar terminaal zieke zus.Hoewel het leven van haar zus ongetwijfeld wordt verlengd vanwege Anna, leiden de talloze operaties en behandelingen Anna ertoe om emancipatie van het gezin te zoeken.

"Soms vraag ik me af wat er zou zijn gebeurd als Kate gezond was geweest, ik zou waarschijnlijk nog steeds in de hemel zijn of waar dan ook, wachten om gehecht te zijn aan een lichaam hier op aarde, maar toeval of niet, ik ben hier."- Anna Fitzgerald

The Sixth Sense (1999)

Deze psychologische thriller vertelt het verhaal van een kinderpsycholoog die werkt met een jonge jongenspatiënt die de doden kan zien.Ze vormen een band en werken samen om elkaar te helpen.

“Ik weet wat ik wil: ik wil weer met mijn vrouw kunnen praten.De manier waarop we met elkaar praatten.Alsof er niemand anders in de wereld is behalve wij. "- Dr. Malcolm Crowe

Steel Magnolias (1989)

Shelby bereidt haar bruiloft voor, omringd door haar moeder en familie vrienden.De ziekte van Shelby neemt ze mee door ups en downs samen.Hun wereld verbrijzelt terwijl Shelby's ziekte tot de dood leidt.

'Ik zat daar gewoon.Ik heb net Shelby's hand vastgehouden.Er was geen geluid, geen beven, alleen vrede.Oh God.Ik realiseer me als vrouw hoe gelukkig ik ben.Ik was daar toen dat prachtige wezen in mijn leven dreef en ik was daar toen ze wegging.Het was het kostbaarste moment van mijn leven. '- M’lynn

Stand By Me (1986)

Vier jongens reizen om te zoeken naar het dode lichaam van een vreemde die een ongeluk in de buurt was.Onderweg komen ze gevaar en tegenslagen tegen die hen aan elkaar binden, waardoor ze hun individuele leven opnieuw kunnen evalueren.

Af en toe (1995)

Vier vrouwen herenigen zich als volwassenen en herinneringen op aan een cruciale zomer in hun vriendschap.Die zomer hielpen de meisjes Roberta om de dood van haar moeder te overwinnen, en ze gingen ook op weg om het mysterie van een onopgeloste dood in de stad te ontdekken.

My Girl (1991)

De 11-jarige Vada heeft een obsessie met de dood en om goede redenen-haar moeder stierf tijdens de bevalling, en haar vader runt een begrafenisdienst vanuit hun huis.Nadat haar beste vriend Thomas J plotseling sterft, werkt Vada op een gezonde manier door haar fascinatie voor de dood.

'Ik vraag je niet om te stoppen met de zorg voor die mensen.Maar het leven is niet alleen de dood, Harry.Negeer de levenden niet ... vooral je dochter ... " - Shelly

The Big Chill (1983)

Een groep oude vrienden ontmoet samen voor de begrafenis nadat een vriend zelfmoord heeft begaan.Ze bespreken onopgeloste kwesties met elkaar en de overledene.

Dit is waar ik je laat (2014)

Na de dood van hun vader komen vier broers en zussen samen en blijven ze een week bij hun moeder.Ze analyseren al hun mislukte relaties, herinneringen op en leren ze dieper over elkaar.

Extreem luid en ongelooflijk dichtbij (2011)

Nadat zijn vader sterft in de aanvallen van 11 september, ontdekt een 9-jarige jongen de sleutel van zijn vader.Hij gaat op reis door New York om sluiting te vinden over de dood van zijn vader.

“Zoveel mensen komen binnen en verlaten je leven!Honderdduizenden mensen!Je moet de deur open houden zodat ze binnen kunnen komen!Maar het betekent ook dat je ze moet laten gaan! "- Meneer zwart

Eindbestemming (2000)

Na het ontvangen van een voorgevoel zullen ze sterven in een massacasualiteitsevenement, een tiener verandert hun koers om het evenement te voorkomen.De hoofdpersoon en andere mensen die het ongeval vermeden, sterven toch, op willekeurige, niet -gerelateerde manieren.

Grappige films over de dood

31 Best Movies about Death and Grief (5)

Verlicht de stemming door een beetje komedie te infuseren in een verhaal van verlies.Deze grappige films over de dood brengen perspectief in het verdriet door een paar grinniken toe te voegen aan je film -kijkervaring.

Beetlejuice (1988)

Een echtpaar dat onlangs stierf bij een auto -ongeluk kan hun huis niet verlaten en ze proberen de nieuwe huurders af te schrikken.Hun hijinks trekken Beetlejuice aan, een levendige geest die probeert te helpen.

Funny People (2009)

Een stripverhaal, George, ontvangt een dodelijke ziektediagnose en kiest ervoor om een worstelende cabaretier te begeleiden.Wanneer de ziekte van George in remissie wordt, heeft hij de kans om te evalueren wat echt belangrijk is in het leven.

Death at a Funeral (2010)

Een reeks ongelukken komt voor als een zoon de begrafenis van zijn overleden vader probeert te plannen.Familiedrama en een vreemdeling met een groot geheim dreigen de begrafenis helemaal te verpesten.

Kinderfilms over de dood

31 Best Movies about Death and Grief (6)

Kinderfilms kunnen belangrijke principes leren over de dood, met behulp van heldere kleuren en leuke muziek die mensen van alle leeftijden in het verhaal houden.Volwassenen en kinderen kunnen genieten van deze kinderfilms over de dood:

Soul (2020)

Na het optreden van je leven te hebben geland, bevindt een jazzpianist in New York zich plotseling gevangen in een vreemd land tussen de aarde en het hiernamaals.

“Weet je, verloren zielen verschillen niet zo van die in de zone.De zone is plezierig, maar wanneer die vreugde een obsessie wordt, raakt men los van het leven. "- Moonwind

Coco (2017)

Miguel reist naar het land van de doden om toestemming te vragen om het generaties lang verbod op muziek op muziek te breken.In deze creatieve musical ontmoet hij Hector, en samen helpen ze elkaar hun doelen te bereiken.

"Weet dat ik bij je ben

De enige manier waarop ik kan zijn

Totdat je weer in mijn armen bent

Onthoud mij ”-hector

Deze lijst met films over de dood is niet uitgebreid - maar het geeft je een brede selectie verhalen als je op zoek bent naar films over verdriet en verlies.

31 beste films over dood en verdriet (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated:

Views: 5888

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.